Tvrtka Cisco objavila je veliki porast broja partnerskih tvrtki te najavila 5000 dana besplatne edukacije pod vodstvom instruktora za Ciscove partnere specijalizirane za male i srednje velike tvrtke

MILANO, Italija – Tvrtka Cisco potvrdila je uspjeh svog partnerskog programa "SMB Select Partner program" objavivši kako se ove godine udvostručio broj Ciscovih europskih partnera na više od 2300 članova. Prateći ovaj uspjeh, Cisco je najavio i dvije nove inicijative: program za podršku primjene sustava objedinjene komunikacije ("Unified Communications Accelerator Program") te učilište "SMB University" čiji seminari su započeli i u Hrvatskoj. U sklopu učilišta, Ciscovim partnerima u SMB segmentu tržišta, pružiti će se 5000 dana besplatne edukacije pod vodstvom instruktora. Ovaj nadopunjeni program za partnere uvodi se kao odgovor na sve veću potražnju za stručnim partnerima koji su specijalizirani za sigurnosna, bežična i naročito glasovna rješenja namijenjena malim i srednje velikim tvrtkama.

Partnerski program tvrtke Cisco pod nazivom "Cisco SMB Select Partner program" koji je pokrenut 2004. godine, nudi poticajne programe i resurse za partnere koji pružaju visoko vrijedne usluge organizacijama koje broje 20 do 249 zaposlenika. Učilište za SMB segment tržišta pokreće se širom Europe te će pružati besplatnu edukaciju pod vodstvom instruktora, dok je program pod nazivom "Unified Communications Accelerator Program" razvijen kao odgovor na sve veći interes za tehnologije objedinjene komunikacije.

"Nedostatak stručnog osoblja za partnere i njihove kupce predstavlja veliki problem, stoga Cisco poduzima velike napore da svojim odabranim SMB partnerima pomogne u educiranju osoblja u tehnološkim područjima kao što su bežična rješenja, zaštita ili objedinjene komunikacije", izjavio je Keith Humphries, konzultant u tvrtki EuroLan. "SMB klijenti traže rješenja, ne proizvode, a Ciscov partnerski program omogućuje partnerima da postanu stručnjaci za više različitih rješenja, pružajući pouzdane savjete i rješavajući goruće probleme."

Nakon uspješnog djelovanja već 8 mjeseci u Latinskoj Americi, edukacijski program primijenit će se i u 21 državi u Europi. Prvenstveno je osmišljen kao poduka pod vodstvom instruktora, s dodatnim edukacijskim programima i podsjetnicima online te podrazumijeva cjelodnevne seminare o zaštiti, bežičnoj tehnologiji i objedinjenim komunikacijama. Sva edukacija je besplatna za Ciscove odabrane SMB partnere. Ciscovo SMB učilište partnerima također pruža poduku iz prodajnih vještina potrebnih za prodaju tehnologije za male i srednje velike tvrtke.

S obzirom da male i srednje velike tvrtke sve više traže mrežnu integraciju glasa i podataka, što omogućuje pametna, jednostavna i sigurna rješenja zahvaljujući kojima mogu brže reagirati, pokrenut je program Unified Communications Accelerator Program koji će pružati svestranu besplatnu edukaciju o glasovnim rješenjima. U sklopu programa odabrani SMB partneri dobivaju četverodnevni trening pod vodstvom instruktora usredotočen isključivo na tehnologije objedinjene komunikacije.

Rezultati prvog globalnog istraživanja provedenog među odabranim SMB partnerima u Europi, ukazuju na prednosti Ciscovog partnerskog programa fokusiranog na SMB sektor. Ukupno 89% ispitanika navelo je kako smatra SMB Select Partner Program značajnim ili vrlo značajnim za svoje poslovanje."Naši partneri su izuzetno dobro prihvatili partnerski program za SMB sektor tržišta. Ovaj segment poslovanja sve više raste, a korisnicima moramo omogućiti da na jednostavan način rješavaju svoje tehnološke potrebe. Kako raste potražnja za bežičnim, sigurnosnim i osobito glasovnim rješenjima, naš je cilj razvijati partnerski program za SMB sektor tržišta usporedo s ovim rastućim trendom", ističe Andreas Dohmen, potpredsjednik Ciscovih partnerskih programa u Europi.

O tvrtki Cisco
Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:Adrian Bobanović
Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901