Novi preklopnik nudi mogućnost dodavanja portova po potrebi, ovisno o rastu poduzeća, uz korištenje jednostavnog programa “Quick Configuration Wizard”

SAN JOSE, Kalifornija – Tvrtka Cisco predstavila je na tržištu višeslojni preklopnik pod nazivom Cisco MDS 9124 Multilayer Fabric Switch. Preklopnik je jednostavan za uporabu, a nudi značajke karakteristične za velike sustave kao što su virtualne mreže za pohranu (Virtual Storage Area Network), napredna zaštita, visoka raspoloživost i fleksibilnost, a sve to pokreće Ciscov SAN operativni sustav. Ovisno o rastu same kompanije, novi preklopnik nudi mogućnost dodavanja portova na zahtjev, kao i jednostavan interaktivan program “Wizard” kojim se značajno olakšava postavljanje i upravljanje mrežom za pohranu.

Preklopnik MDS 9124 donosi mogućnosti i performanse prilagođene malim i srednje velikim korisnicima koji traže povoljna i jednostavna rješenja koja se mogu prilagoditi rastu poslovanja sa svim naprednim značajkama, uključujući virtualne mreže za pohranu, naprednu zaštitu i visoku raspoloživost.
“Preklopnički paket koji osigurava modularni razvoj, zaštitu i visoku raspoloživost po cijeni koju sebi svatko može priuštiti pozdravit će sve organizacije, od malih i srednje velikih tvrtki do tvrtki koje se nalaze na popisu Fortune 100”, rekao je Steve Duplessie, osnivač i viši analitičar u tvrtki Enterprise Strategy Group. “Činjenica da se može pustiti u rad već nakon dva klika je nešto čemu se vesele i mala i velika poduzeća.”

Ciscov preklopnik MDS 9124 Multilayer Fabric Switch omogućuje do 24 optičkih portova od 4 gigabita u sekundi u kompaktnom 1-okvirnom formatu uz linijsku brzinu na svakom portu. Korisnici mogu odabrati 8, 16 ili 24 portova te mogu dodavati portove po potrebi, zbog čega MDS 9124 predstavlja vrlo fleksibilno rješenje za rastuće SAN mreže. Portovi se dodaju “na zahtjev” posredstvom dozvole za aktivaciju portova. Kompatibilnost sa svim Cisco MDS višeslojnim usmjerivačima i preklopnicima osigurava zaštitu investicije kako za nove tako i za stare korisnike.

“Tvrtka Dimension Data, koja ima bogato iskustvo u području podatkovnih centara, prepoznala je prednosti koje malim i srednje velikim korisnicima donosi višeslojni preklopnik MDS 9124”, kaže Marc Duvoisin, direktor odjela za podatkovne centre u tvrtki Dimension Data. “Program Quick Configuration Wizard i mogućnost dodavanja portova sukladno potrebama za nas su idealne značajke kojima možemo pomoći ovom tržišnom segmentu s proizvodom jednostavnog dizajna i brze primjene. MDS 9124 bit će posebno atraktivan našim korisnicima koji očekuju budući rast poslovanja jer je troškovno učinkovit i nudi napredne značajke koje im trebaju da izgrade fleksibilne i sigurne mreže za pohranu.”

Tvrtka Cisco ima veliku podršku tvrtki specijaliziranih za pohranu koje sudjeluju u Ciscovim partnerskim programima. Među takvim partnerskim tvrtkama koje namjeravaju plasirati Ciscov preklopnik MDS 9124 Multilayer Fabric Switch nalaze se Dell, EMC, Hitachi Data Systems, HP, IBM, Network Appliance, Sun Microsystems i Xiotech.

“EMC i Cisco imaju istu viziju što se tiče isporučivanja jednostavne SAN tehnologije uz niske troškove za male i srednje velike korisnike”, komentirala je Deirdre Wassell, viša direktorica marketinga mrežnih rješenja za pohranu u tvrtki EMC Corporation. “U sklopu EMC Connectrix asortimana preklopnika i usmjerivača, proizvod MDS 9124 predstavljat će idealnu nadopunu naših vodećih mrežnih platformi za pohranu.”

“Ciscov novi preklopnik MDS 9124 dobro se uklapa u strategiju tvrtke HP o isporučivanju povoljnih i fleksibilnih mrežnih rješenja za pohranu kako bi korisnicima olakšali razvoj i upravljanje SAN mrežama, istovremeno osiguravajući zaštitu investicije vezano uz buduće potrebe za IT infrastrukturom”, izjavio je Kyle Fitze, direktor marketinga mrežnih rješenja za pohranu u tvrtki HP.

Ciscov preklopnik MDS 9124 Multilayer Fabric Switch dio je ponude mrežnih rješenja tvrtke Cisco za podatkovne centre (Cisco Data Center networking solutions), koja obuhvaćaju integrirani set proizvoda, najboljih praksi i usluga koji omogućuju cjelovit pristup izgradnji i korištenju platforme za podatkovne centre sljedeće generacije kao i njihovu kontinuiranu primjenu u budućnosti.

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901

1 Kupnja tvrtke Orative u studenom 2006. pomoću čijih će aplikacija Cisco proširiti svoju ponudu proizvoda objedinjene komunikacije na mobitele i smartphone uređaje. Kupnjom tvrtke Arroyo Video Solutions u rujnu 2006., Cisco proširuje ponudu za rješenja sljedeće generacije u području televizije "na zahtjev" i povezanih korisničkih usluga. U travnju 2006. kupnjom tvrtke SyPixx Networks, Cisco će moći isporučiti video nadzor kao dio inteligentnog konvergiranog okruženja. Zaštita ljudi i imovine na ovaj način postaje novo tehnološko područje tvrtke Cisco.