Uz nove aranžmane prodaje i najma napredne opreme, Cisco nastoji olakšati te potaknuti konkurentnost u poslovanju lokalnih tvrtki

Zagreb, 16. studenog 2006. - Tvrtka Cisco predstavila je novi način financiranja tvrtki kroz Cisco Capital, tvrtku specijaliziranu za pružanje inovativnih rješenja financiranja Cisco proizvoda i usluga. Time se tvrtkama koje žele razviti svoje poslovanje, a trenutno nisu u financijskoj mogućnosti, pruža mogućnost pristupa tehnologiji koja je potrebna za postizanje konkurentnosti.

Cisco Capital je tvrka kćer Cisco Systems-a, specijalizirana za financiranje i pružanje inovativnih rješenja Ciscovih proizvoda i usluga u cijelom svijetu Ciscovim korisnicima i partnerima. Cisco Capital nudi financijske usluge u EMEA regiji putem svojih podružnica u Irskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji i Južnoafričkoj republici, a u ostalim zemljama uz suradnju s financijskim institucijama što je slučaj i u Hrvatskoj. Omogućavajući inovativno i prilagodljivo financiranje, Cisco Capital tvrtkama i poduzetnicima pruža pristup tehnologiji koja je potrebna za održavanje konkurentnosti. Pri tome se premošćuje jaz između potreba tvrtki za naprednom tehnologijom i dostupnosti iste s obzirom na raspoloživost budžeta.

Razlog za uvođenje ove usluge na tržište u ovom trenutku je nova Ciscova organizacija kojom je Hrvatska svrstana u zemlje brzog gospodarskog rasta, čime su otvorene brojne mogućnosti među kojima i ova. Prepoznat je značaj razvoja kompletnih nacionalnih infrastruktura, kao mehanizma kojim se, konkretno u Hrvatskoj može povećati udio broadbanda. Osim toga, za razliku od dosadašnje orjentacije na korporativni sektor, usljed razvoja tržišta sve se veći značaj stavlja na male i srednje velike tvrtke koje su vrlo značajan generator ukupnog gospodarskog razvoja.

Cisco je usljed navedenih promjena i u Hrvatskoj, prema modelu svoje specijalizirane tvrtke Cisco Capital ponudio svojim partnerima inovativni model kreditnog financiranja koji se provodi u suradnji s lokalnim financijskim partnerima. Pri tome Cisco ne sudjeluje u vlasništvu ili zadužnicama tvrtki nego osigurava financijsko kreditiranje Cisco oprema i usluga prema važećim komercijalnim uvjetima. Cisco prema važećim propisima zemalja u kojima je prisutan i internim pravilnicima ne sudjeluje u operacijama telekom operatora. Jedini primjeri direktnog ulaganja su akvizicije tehnološki naprednih tvrtki, o kojima se javnost redovito informira.1

Prednost ove Cisco inovativne usluge, prepoznata je u Metronetu koji se među prvima odlučio na takav oblik suradnje, realizacijom financijskog kreditiranja u iznosu od 25 milijuna kuna u suradnji s HVB leasingom. Metronetu je to prvi u nizu financijskih aranžmana realiziranih na ovakav način kojim su uz povoljne uvjete financiranja, osim visoko kvalitetne Cisco opreme dobili i niz drugih pogodnosti među kojima izdvajamo - minimalno inicijalno ulaganje, fleksibilna otplata koja prati poslovanje te mogućnost kontinuirane nadogradnje s novim tehnološkim rješenjima koristeći Ciscov program zamjene staro za novo, a bez većih novih ulaganja kapitala. Osim toga, Metronet je tako osigurao pristup tehnologiji koja je potrebna za održavanje konkurentnosti.

Sličan aranžman je već jednokratno realiziran prije sedam godina za realizaciju jednog od nacionalnih infrastrukturnih projekata, ali tada je to više bio izuzetak nego pravilo. Tek danas s otvaranjem tržišta za male i srednje velike tvrtke imamo mogućnost realiziranja partnerskih odnosa koji će pomoći razvoju poslovanja tvrtki i gospodarstva u cjelini.

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901

1 Kupnja tvrtke Orative u studenom 2006. pomoću čijih će aplikacija Cisco proširiti svoju ponudu proizvoda objedinjene komunikacije na mobitele i smartphone uređaje. Kupnjom tvrtke Arroyo Video Solutions u rujnu 2006., Cisco proširuje ponudu za rješenja sljedeće generacije u području televizije "na zahtjev" i povezanih korisničkih usluga. U travnju 2006. kupnjom tvrtke SyPixx Networks, Cisco će moći isporučiti video nadzor kao dio inteligentnog konvergiranog okruženja. Zaštita ljudi i imovine na ovaj način postaje novo tehnološko područje tvrtke Cisco.