Ovom akvizicijom Cisco unapređuje pružanje novih Metro Ethernet značajki

SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco objavila je da je postignut definitivan sporazum o kupnji privatne tvrtke Greenfield Networks sa sjedištem u gradiću Sunnyvale u Kaliforniji. Tvrtka Greenfield Networks bavi se prodajom integriranih komunikacijskih sklopova, hardvera i softvera optimiziranih za Ethernet paketnu obradu koja omogućuje Metro Ethernet usluge nove generacije.

Tvrtka Greenfield ima bogato iskustvo u području razvoja poluvodiča za Metro Ethernet tržište a ta tehnologija nadopunjuje Ciscovu postojeću liniju Metro Ethernet proizvoda.

"Uvođenjem tehnologije tvrtke Greenfield Networks u Ciscov asortiman Metro Ethernet preklopnika, moći ćemo na tržište brže plasirati nove značajke namijenjene telekomunikacijskim operaterima", izjavila je Kathy Hill, viša potpredsjednica odjela za Ethernet i bežičnu tehnologiju.

Kupnja je podložna raznim standardnim završnim odredbama, kao i odobrenju sukladno važećim propisima, a njen konačan završetak očekuje se u drugom tromjesečju Ciscove fiskalne 2007. godine. Uvjeti sporazuma nisu objavljeni.

Tvrtka Greenfield Networks osnovana je 2000. godine i ima 60 zaposlenika u Sunnyvaleu u Kaliforniji, te u Bangaloreu u Indiji.

Po dovršetku transakcije, proizvodni asortiman i zaposlenici tvrtke Greenfield Networks postat će dio Ciscovog odjela za Ethernet i bežičnu tehnologiju kojeg vodi gđa Hill.

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901