Nova tehnologija revolucionira način kreiranja, upravljanja i isporučivanja digitalnih medija putem mreže

SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco Systems predstavila je novu tehnologiju pod nazivom Cisco Digital Media System, koja će organizacijama omogućiti da koriste visokokvalitetne dinamične video i audio medije za povezivanje klijenata, zaposlenika ili poslovnih partnera s bilo kojeg mjesta, u bilo kojem trenutku. Rješenja u sklopu ove nove tehnološke kategorije proširit će uporabu digitalnih medija na novim tržištima i osigurati atraktivnu primjenu emitiranja u stvarnom vremenu i na zahtjev. Time će se utjecati na transformaciju poslovanja kojom se radnom okruženju ponovno vraća ljudsko lice.

Digital Media System omogućuje korisnicima brzo i jednostavno stvaranje, upravljnje i isporučivanje digitalnih medija uživo i na zahtjev, u raznim formatima posredstvom žičanih ili bežičnih uređaja. To novo rješenje koristi IP mrežu kao platformu za povećanje produktivnosti i učinkovitosti poslovnih operacija poboljšanjem komunikacija i direktne sposobnosti surađivanja. Digital Media System, koji je razvijen unutar Ciscova odjela za nove tehnologije te usmjeren na inovacije na tržištima omogućava tvrtki Cisco širenje svog tradicionalnog mrežnog tržišta.

“Premda su digitalni mediji doživjeli pravi procvat u širokoj potrošnji, poslovni svijet tek počinje shvaćati potencijale prijenosa video sadržaja,“ izjavio je Marthin De Beer, potpredsjednik Ciscova odjela za nove tehnologije. „Digital Media System ima jednostavno korisničko sučelje i jednostavan je za uporabu. Kao jedan od najsuvremenijih alata za komunikaciju, suradnju, marketing, prodaju, edukaciju i skladištenje informacija, nalazi primjenu među korisnicima iz raznih područja poslovanja“, naglasio je Marthin De Beer.

“Pozdravljam ulazak Cisca na tržište digitalnih medija”, rekao je Ira Weinstein, viši analitičar i partner u tvrtki Wainhouse Research. “Snažna reputacija tvrtke Cisco u području rješenja za velike organizacije, kao i njezina sposobnost obuhvaćanja čitavog procesa digitalnih medija, od stvaranja sadržaja do isporuke, trebale bi olakšati primjenu digitalnih sredstava komunikacije u mnogim organizacijama.”

Brojne su mogućnosti primjene Digital Media Systemsa: na vrlo jednostavan način tvrtka može prikazati ključan govor glavnog izvršnog direktora širokom krugu ljudi raspršenih diljem svijeta i učiniti ga dostupnim za emitiranje na zahtjev. Ostala područja primjene su:

  • Financijske usluge: podučavanje predstavnika za korisničke usluge na udaljenim lokacijama bez gubitka krucijalnog osobnog kontakta s kupcima.
  • Maloprodaja: brzo i jednostavno komuniciranje s kupcima putem interneta ili u trgovinama o novim ponudama i posebnim pogodnostima; mogućnost emitiranja promotivnih događaja uživo.
  • Vlada: pristup sastancima gradskih vijeća uživo ili na zahtjev; pristup digitalnim informacijama o relevantnim propisima i zakonima.
  • Obrazovanje: proširenje klasične učionice zahvaljujući mogućnostima emitiranja na udaljenim lokacijama i udaljenom pristupu predavanjima i materijalima na zahtjev.
  • Zdravstvo: ublažavanje manjka resursa i kadrova pružanjem pacijentima, njihovim obiteljima i prijateljima pristup informativnim materijalima posredstvom digitalnih medija.
  • Sigurnost i zaštita: informiranje javnosti o najnovijim vijestima i važnim podacima o uvjetima u zračnim lukama, stadionima, željezničkim postajama i autocestama.

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901