Tvrtka Cisco odgovara na sve veću potražnju korisnika za stručnim sposobnostima u području sigurnosti

Master Security specijalizaciju mogu steći Ciscovi ovlašteni partneri koji posjeduju najvišu razinu znanja u području sigurnosnih rješenja

SAN JOSE, Kalifornija - U nastojanju da svojim ovlaštenim partnerima omogući usklađivanje usluga s novim trendovima na tržištu sigurnosnih rješenja i potrebama korisnika, tvrtka Cisco Systems predstavila je novu razinu specijalizacije za svoje partnere. Nova specijalizacija pod nazivom Master Security Specialization predstavlja najviši stupanj partnerske specijalizacije i stručnosti. Ciscovi partneri mogu je steći za dokazana napredna stručna znanja u području integriranja tehnoloških rješenja i pružanja usluga tijekom čitavog životnog vijeka proizvoda. Ova specijalizacija nudi mogućnost daljnje diferencijacije i razvoja kao i financijske pogodnosti, kao što je veći rabat u sklopu Value Incentive programa kao nagradu za razvijanje tako visoke razine stručnosti u području sigurnosti i za predanost uspjehu svojih korisnika.

"Mrežna sigurnost postaje sve složenije pitanje s obzirom na raznovrsnost napada i brojnost uređaja povezanih s mrežom, što povećava poslovne gubitke i negativne posljedice za poduzeća", objašnjava strateški analitičar Ken Presti, iz tvrtke Presti Research and Consulting. "Klijenti koji primjenjuju višestruke napredne sigurnosne tehnologije i čitav raspon usluga tijekom životnog ciklusa rješenja, traže dokazana stručna znanja u području integriranja tehnologije. Tvrtka Cisco je na takvu potrebu korisnika reagirala uvođenjem nove specijalizacije koja će identificirati one ovlaštene partnere koji su pravi specijalisti za pružanje integriranih sigurnosnih rješenja usprkos svim ranjivostima korisnika."

Ova specijalizacija najnoviji je dodatak Ciscovom partnerskom programu (Channel Partner Program) u sklopu kojeg ovlašteni partneri mogu steći Ciscove zlatne, srebrne ili premier certifikate koji predstavljaju određeni opseg znanja u području integriranih tehnologija. Za razliku od certifikata, Ciscove specijalizacije označavaju razine specijaliziranih tehnoloških znanja, koja se dijele na tri razine: "Express", "Advanced" i "Master". Njima Ciscovi partneri mogu razviti različite poslovne modele, odgovarajući na široki raspon korisničkih potreba. Kod stjecanja više razine specijalizacije, partner mora dokazati sve veće sposobnosti u području prodaje, tehnoloških znanja i pružanja usluga.

"Danas mrežna sigurnost postaje od kritične važnosti za poslovanje te se nalazi na vrhu liste prioriteta vodećih poslovnih ljudi. I dok sve veći broj klijenata zahtijeva što naprednija sigurnosna rješenja, učinkovita arhitektura i implementacija od ključne su važnosti za uspjeh", izjavio je Edison Peres, potpredsjednik i direktor u odjelu Cisca za ovlaštene partnere na svim svjetskim tržištima. "Razvili smo partnerski program kako bi korisnici mogli jednostavno prepoznati koji ovlašteni partner najbolje odgovara njihovim potrebama. Uvođenjem trećeg stupnja specijalizacije odgovaramo na čitav spektar korisničkih zahtjeva i stvaramo prilike za razvoj i diferencijaciju naših ovlaštenih partnera - što predstavlja dva bitna faktora njihove profitabilnosti."

Preduvjeti za stjecanje statusa Master Specialization
Za status Master Security Specialized Partner, Ciscovi partneri moraju već posjedovati Advanced Security specijalizaciju koja im pruža potrebnu edukaciju i usvajanje znanja nužnog za uspješnu pripremu, planiranje, dizajn, implementaciju, rad i optimizaciju Ciscovih sigurnosnih rješenja. "Advanced Security Technology" specijalizaciju Ciscovi partneri stiču ispunjavanjem sljedećih poslovnih funkcija: account manager, pre-sales engineer (inženjer postprodajnih aktivnosti) i post-sales engineer (inženjer predprodajnih aktivnosti).

Ciscovi partneri koji udovoljavaju uvjetima mogu se već sada prijaviti za Master Security specijalizaciju. Dodatne informacije možete pronaći na: http://www.cisco.com/web/partners/program/specializations/security/master/index.html

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901