Cisco zaokružuje svoju ponudu rješenja "na zahtjev" za pružatelje kablovskih, mobilnih i fiksnih usluga

SAN JOSE, Kalifornija – Tvrtka Cisco Systems objavila je da je postignut definitivan sporazum o kupnji privatne tvrtke Arroyo Video Solutions, vodeće svjetske tvrtke za rješenja sljedeće generacije u području televizije “na zahtjev” i povezanih korisničkih usluga.

Rješenja iz tvrtke Arroyo osiguravaju izuzetnu skalabilnost, raspoloživost usluga i operativnu jednostavnost – nudeći prilagodljivu platformu za video na zahtjev kao i za slične usluge u budućnosti. Spajanje Arroyo platforme s arhitekturom Ciscove mreže sljedeće generacije (IP-NGN) ubrzat će proces kreiranja i distribucije zabavnih sadržaja, interaktivnih medija i oglašivačkih usluga isporučenih posredstvom mreže preko sve većeg broja uređaja kao što su televizori, osobna računala, mobilni ručni uređaji i nove tehnologije koje svakodnevno koristimo u našim sve povezanijim životima.

"Zabavna industrija iz temelja se mijenja u skladu sa sve većom potražnjom potrošača za personaliziranim uslugama ‘na zahtjev’. Stoga se i ponuda razvija, tako da usluge 'na zahtjev' više neće obuhvaćati samo video sadržaj već će podrazumijevati isporuku bilo kakvog sadržaja na bilo kakav uređaj. Ciscova strategija za mrežu slijedeće generacije omogućuje pružateljima usluga da ostvare takvu viziju", izjavio je Michelangelo A. Volpi, viši potpredsjednik i generalni direktor Ciscova tehnološkog odjela za usmjeravanje i pružatelje usluga. "Uz pomoć inovativnog softvera iz tvrtke Arroyo, koji osigurava fleksibilnost prilikom prijenosa sadržaja, pružatelji usluga moći će isporučivati sadržaj kako, kada i gdje potrošači žele."

Kao rezultat akvizicije, Ciscovom timu pridružit će se skupina izvanrednih tehnoloških stručnjaka iz tvrtke Arroyo. Jedan od njih je Drew Major, jedan od osnivača tvrtke Novell i izuzetno cijenjen stručnjak u području mrežnih operativnih sustava, distribuiranih sustava i umrežavanja prijenosa sadržaja (tzv. content delivery networking, ili skraćeno: CDN). Među novim Ciscovim djelatnicima naći će se i Paul Sherer, nekadašnji glavni tehnološki direktor tvrtke 3Com koji je zaslužan za brojne mrežne patente i tehnologije. Tvrtka Arroyo osnovana je 2002. godine i ima 44 zaposlenika u Kaliforniji i Utahu.

Prema uvjetima sporazuma, Cisco će za tvrtku Arroyo Video Solutions platiti otprilike $92 milijuna u gotovini. Kupnja je podložna raznim standardnim završnim odredbama, a njen konačan završetak očekuje se u prvom tromjesečju Ciscove fiskalne 2007. godine, koja završava 31. listopada 2006.

Po dovršetku transakcije, proizvodni asortiman i zaposlenici tvrtke Arroyo postat će dio Ciscove poslovne jedinice Cable & Video Initiatives Group, u sklopu odjela za isporučivanje usluga kojeg vodi g. Volpi.

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901