SchoolMessenger i Cisco tehnologija automatski dojavljuje roditeljima o izostancima, događanjima i hitnim slučajevima

San Diego, Kalifornija - Cisco Systems je predstavio novi proizvod koji školama omogućava brže i efikasnije prenošenje važnih informacija do roditelja. Obrazovna područja u američkim državama Utah, Washington i Illinois koriste naprednu automatiziranu tehnologiju pod nazivom SchoolMessenger, u sklopu Ciscovog Unified Communications rješenja (sustav objedinjene komunikacije), a sastoji se od sljedećih Ciscovih proizvoda: Cisco Unified CallManagera, Cisco IP telefona i SchoolMessenger Comm Suitea.

SchoolMessenger, vodeća tvrtka za obavještavanje roditelja u Sjedinjenim Državama, integrirala je svoj sustav sa Ciscovim telefonskim rješenjem, zasnovanom na IP-u. Nastavnici mogu snimiti individualizirane poruke, odabrati pretprogramiranu listu poziva i poslati roditeljima poruku s računala ili IP telefona. Rješenje omogućava nastavnicima da redovitije komuniciraju s roditeljima te tako stvore snažniji međuodnos.
SchoolMessenger radi sa školskim informacijskim sustavom tako da se imena i brojevi lako pronalaze među podacima. Tada sustav koristi lokalnu IP glasovnu infrastrukturu, kako bi roditelje obavijestio o izostancima, otkazanoj nastavi i ostalome. Budući da je stoga manje veza potrebno za vanjske pozive, školski okrug štedi novac.
"SchoolMessenger za Ciscov sustav objedinjene komunikacije pruža ekonomičniji i efikasniji komunikacijski sustav za škole u odnosu na tradicionalno automatsko biranje", izjavljuje Charles Fadel, glavni voditelj za obrazovanje u Ciscu. "Ušteda školama omogućava preusmjeravanje sredstava prema učeničkim potrebama. Pokazalo se da efikasna komunikacija s roditeljima smanjuje izostanke i poboljšava učeničke rezultate."
"Integrirajući SchoolMessenger sustav za obavještavanje roditelja sa Ciscovom United Communications platformom, doseg sa sveučilišnog područja proširujemo do tisuća domova naših studenata, iskorištavajući do maksimuma investiciju u IP komunikacijsku infrastrukturu", tvrdi Kent Lowry, predsjednik SchoolMessengera. "Ciscovi IP telefoni postaju moćan alat kojim nastavnici i voditelji mogu poslati individualizirane i pravovremene poruke na bilo kojem jeziku, obavještavajući na tisuće roditelja u nekoliko minuta. Kada roditelj čuje nastavnikov glas s informacijom o nekom važnom testu ili pak čuje poziv ravnatelja na školsku priredbu, poruka biva prenesena i svi su na dobitku."

Školski okrug Davis
Školski okrug Davis smješten je sjeverno od Salt Lake City-ja i treći je po veličini u Utahu. Obrazuje 62.349 učenika, ima proračun od 471,3 milijuna USD, a nedavno ga je Manhattan Institute istaknuo kao okrug s najvišim postotkom dovršetka školovanja među 100 najvećih školskih okruga u Sjedinjenim Državama. "Odabrali smo SchoolMessenger za Ciscovo Unified Communications rješenje jer smo željeli poboljšati metodu komunikacije s roditeljima. Mogućnost komuniciranja na engleskom ili španjolskom bila nam je vrlo značajna", tvrdi Vickie Calder, menadžer za podršku u IT odjelu školskog okruga. "Također smo znali da moramo potražiti tehnologiju koja bi ponudila prelazak na IP mreže i pomogla nam smanjiti ukupne troškove."

Školski okrug 214, Township
Protekle jeseni školski okrug 214, koji se nalazi nedaleko Chicaga, prešao s tradicionalnog telefonskog sustava na Ciscov United Communications i ostvario značajne uštede. "Već smo uštedjeli 400.000 dolara s uvođenjem Ciscove IP telefonije", izjavio je Keith Bockwoldt, direktor za tehničke sustave i podršku školskog okruga. "Sada sa SchoolMessenger komunikacijskim paketom možemo eliminirati sve ostale sustave za obavještavanje, čime ostvarujemo dodatne uštede."

Školski okrug South Kitsap
Školski okrug South Kitsap nalazi se na poluotoku Olympic Peninsula i obuhvaća najveću srednju školu u državi Washington, kao i niže srednje škole i deset osnovnih škola, a pohađa ga više od 10.500 učenika. "Naš sustav obavještavanja bio je zasnovan na klasičnom biranju i tražio je posebne linije. Ovo nam je rješenje omogućilo automatsko biranje za sve škole u okrugu, uz uštedu vremena", izjavio je Derry Lyons, direktor za servise informacijske tehnologije u okrugu. "S Ciscom i SchoolMessengerom eliminirali smo ručno biranje vezano uz prisustvovanje učenika nastavi i poboljšali obavijesti vezane uz zatvaranje škola zbog lošeg vremena."

O SchoolMessengeru
SchoolMessenger je odjeljenje Reliance Communications Inc. i vodeći je pružatelj rješenja za obavještavanje roditelja u obrazovnom sustavu. Njegovi obiteljski proizvodi, koji uključuju stolna, poslužiteljska i web rješenja, koriste se u više od 5.000 školskih okruga, povezujući nastavnike s milijunima roditelja svakoga dana. Za više informacija posjetite www.schoolmessenger.com.

"NAC Appliance je višenamjensko rješenje koje nam omogućava unificiranje naših poslovnih procesa i mrežne zaštite," izjavljuje Mark Connelly, voditelj informatičke sigurnosti tvrtke Sun Microsystems. "Ostvarujući svoje četiri ključne funkcije putem svih segmenata naše mreže, NAC raspoznaje različite vrste uređaja i operativnih sustava. To ne mogu ponuditi svi dobavljači. Automatsko provođenje smanjuje potrebu za administriranjem koje se prvenstveno bavi ručnim ažuriranjem uređaja, čime se stvaraju dodatne uštede - a da na spominjem sigurno i efikasno poslovanje."

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901