Ubrzan razvoj podatkovnih centara za velike tvrtke zahvaljujući najkvalitetnijim integriranim rješenjima

Berlin, Njemačka - Na konferenciji Cisco EXPO u Berlinu, tvrtke Cisco Systems i Fujitsu Siemens Computers objavile su da su potpisale sporazum o tehnološkoj suradnji, koji će dodatno potaknuti trend ujedinjenja upravljanja mrežom i podatkovnim centrima. Tvrtke su dogovorile suradnju na isporučivanju kombiniranih proizvoda podatkovnog centra. Spajanjem temeljnih mrežnih, serverskih i aplikacijskih komponenti kao i komponenti pohrane, korisnici, koji sve više očekuju od infrastrukture isporuku vrijednosti u cjelini, dobivaju jednostavnija integrirana rješenja i dodatnu ekonomsku učinkovitost unutar okruženja dinamičnog podatkovnog centra (Dynamic Data Center). Globalna tehnološka suradnja između dviju tvrtki stupa na snagu odmah.

S ciljem podrške velikim tvrtkama koje prate sve izraženiji trend integriranja podatkovnih centara i mreža, dodavanjem najkvalitetnijih Ciscovih preklopnika tvrtka Fujitsu Siemens Computers može isporučiti veću prilagodljivost i pouzdanost za temeljne komponente podatkovnog centra. Ta integracija će velikim tvrtkama donijeti:

  • Veću agilnost
  • Kontinuitet u primjeni računalnih resursa
  • Bolju poslovnu učinkovitost u podmirivanju sve većih zahtjeva u području usluga.

Fujitsu Siemens Computers dodat će sposobnosti Cisco Gigabit Ethernet preklopnika svom asortimanu PRIMERGY BX600 blade servera. Pored toga, tvrtka Fujitsu Siemens Computers učinit će Cisco MDS 9000 višeslojne preklopnike i fabric preklopnike dostupnima kao komponente svog vodećeg portfelja rješenja za pohranu. Radi se, naime, o integriranim, prethodno testiranim zajedničkim rješenjima spomenutih tvrtki, koja su raspoloživa odmah.

"Ova je inicijativa potekla iz želje da što bolje podmirimo potrebe naših korisnika", istaknuo je Dieter Herzog, izvršni potpredsjednik zadužen za proizvode za velike korisnike u tvrtki Fujitsu Siemens Computers. "Kako velike tvrtke kontinuirano primjenjuju podatkovne centre temeljene na SOA rješenjima (Service Oriented Architecture), poduzeli smo proaktivne mjere da pojednostavnimo i ojačamo našu ponudu u području dinamičnih podatkovnih centara. Boljom integracijom sa Ciscovim preklopnicima, dijelimo zajedničku viziju o dinamičnom podatkovnom centru budućnosti koji će se zasnivati na potpunoj konvergenciji infrastruktura komunikacija, servera i pohrane."

Buck Gee, potpredsjednik i glavni direktor poslovnog odjela tvrtke Cisco Systems za podatkovne centre ovom je prigodom izjavio: "Integracijom Ciscove vodeće tehnologije u rješenja za podatkovne centre i pohranu tvrtke Fujitsu Siemens, korisnici će moći smanjiti troškove i složenost vezani uz upravljanje podacima zahvaljujući naprednim sigurnosnim značajkama, visokoj raspoloživosti, inteligentnim funkcionalnostima, zaštiti ulaganja i naprednim funkcionalnostima kao što su virtualne SAN mreže i inter-VSAN preusmjeravanje."

Analitičar ovog poslovnog sektora Thomas Meyer, direktor odjela za serverska rješenja velikih tvrtki na tržištima Europe, Bliskog Istoka i Afrike u tvrtki IDC, kaže: "Korisnici traže sve integriranija rješenja i mnogi vide integrirane blade servere kao korak prema dinamičnoj informacijskoj tehnologiji."

O tvrtki Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers vodeća je europska tvrtka za informacijsku tehnologiju sa strateškim fokusom na rješenjima, uslugama i proizvodima za mobilnu komunikaciju i dinamične podatkovne centre sljedeće generacije. Uz široki portfelj platformi i usluga, nudimo veliku ponudu proizvoda, od dlanovnika i stolnih računala do infrastrukturalnih rješenja za velike tvrtke. Tvrtka Fujitsu Siemens Computers prisutna je na svim ključnim tržištima u Europi, Bliskom Istoku i Africi, dok divizija za usluge posluje u 170 država diljem svijeta. Koristeći se snagama, inovativnošću i globalnim prisustvom naših dviju matičnih kompanija: Fujitsu Limited i Siemens AG, podmirujemo potrebe naših korisnika: velikih korporacija, malih i srednje velikih tvrtki te privatnih korisnika. Tvrtka Fujitsu Siemens Computers primjenjuje međunarodne standarde korporativne društvene odgovornosti i članica je inicijative United Nations Global Compact.
Više informacija o Fujitsu Siemens Computers možete pronaći na: www.fujitsu-siemens.com.

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901