Ciscovo Softswitch rješenje posredstvom arhitekture IP mreže sljedeće generacije pomaže tvrtki Telefónica izgraditi IMS VoIP mrežu

VON Europe, STOCKHOLM -- Tvrtka Cisco Systems objavila je da IP telekomunikacijska kompanija, Telefónica Deutschland GmbH proširuje i nadograđuje svoju mrežu za VoIP usluge uz pomoć rješenja IP mreže sljedeće generacije tvrtke Cisco, uključujući Cisco PGW softswitch preklopnike i Cisco pristupnike. Proširena mreža, isporučena uz pomoć Ciscova partnera, tvrtke Dimension Data, podržat će razvoj širokopojasnih glasovnih usluga za veleprodaju i maloprodaju te pomoći tvrtki Telefónica da isporuči nove konvergirane fiksne-mobilne usluge potrošačima i poslovnim korisnicima.

Telefónica je jedna je od najvećih VoIP veleprodajnih tvrtki na njemačkom tržištu, koja opslužuje 30 nacionalnih telekomunikacijskih kompanija i 160 pružatelja internetskih usluga. Također proširuje domet širokopojasne mreže, tako da će do sredine godine moći ponuditi ADSL2+ usluge od 25 megabita u sekundi za više od 40% njemačkih domaćinstava.

"Telefónica je postigla svoju vodeću poziciju na njemačkom tržištu zahvaljujući beskompromisnom fokusu na razvoj vrhunske IP mreže za sve vrste usluga", objašnjava Martin Kütter, glavni operativni direktor tvrtke Telefónica Deutschland GmbH. "Surađujući s tvrtkom Cisco na proširenju glasovne mreže, uvijek smo jedan korak ispred drugih u području novih tehnologija. Tim koji je bio zadužen za Ciscove napredne usluge odigrao je važnu ulogu u ovoj uspješnoj implementaciji, stvarajući stabilnu mrežu koja podržava naše poslovne potrebe."

Ciscovo rješenje:

  • temeljeno je na distribuiranoj arhitekturi Cisco PGW 2200 Series Softswitch preklopnika i pristupnika Cisco AS 5350 Series i AS 5400 Series
  • osigurava kontrolu poziva i međusobnu povezanost kroz cjelokupnu VoIP mrežu Telefónice s Class 4 signalizacijskom funkcionalnošću i Class 5 korisničkom funkcionalnošću koje se mogu proširiti u budućnosti integracijom s Ericssonovim softswitch preklopnicima unutar Class 5 infrastrukture.

"Zbog sve većih zahtijeva za naprednim širokopojasnim uslugama, tvrtka Telefónica koristi jednu od najvećih distribuiranih Cisco PGW mreža koju smo dosad implementirali", rekao je Michael Ganser, glavni direktor i potpredsjednik ureda tvrtke Cisco Systems u Njemačkoj. "U projekt je bio uključen veliki tim djelatnika iz tvrtki Telefónica, Dimension Data i Cisco, a korišteni su i resursi raznih odjela, od razvoja softvera i naprednih usluga do Ciscovih financijskih stručnjaka, pripadnika Cisco Capital tima."

O tvrtki Telefónica Deutschland
Telefónica Deutschland GmbH vodeća je IP telekomunikacijska kompanija u Njemačkoj, čije je poslovanje orijentirano na internetske usluge za poslovne korisnike. Među klijentima tvrtke nalazi se više od 30 nacionalnih telekomunikacijskih kompanija i 160 pružatelja internetskih i online usluga. Telefónica se može povezati s globalnom mrežom Telefónice S.A. i upravlja višestruko redundantnom okosnicom širokog dometa.

Poslovne aktivnosti tvrtke obuhvaćaju uskopojasne i širokopojasne internetske veze, virtualne privatne mreže (VPNs), rješenja integriranog jezika, videa i podataka, usluge s dodanom vrijednošću kao što su Voice over IP (VoIP) i konvencionalne vanjske usluge kao što su sigurnosna rješenja. Jedinstvena IP infrastruktura s MPLS okosnicom, ZISP platformom, 320 točaka pristupa mreži (PoPs) i 74 točaka DSL prijenosa omogućuje tvrtki Telefónica da ponudi svoje proizvode i rješenja u Njemačkoj kao zaokružene ili pojedinačne pakete usluga, odnosno napredna rješenja srednje velikim i velikim tvrtkama. Dodatne informacije potražite na www.telefonica.de

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901