Rješenja za tvrtke temeljena na otvorenim standardima i SIP protokolu osiguravaju učinkovitu komunikaciju

ORLANDO, Florida – Tvrtke Cisco Systems i Microsoft na konferenciji VoiceCon 2006, održanoj u ožujku, predstavile su suradnju na projektu koji će korisnicima njihovih rješenja omogućiti suradnju u stvarnom vremenu, a kroz integraciju rješenja Microsoft Office Communicator 2005 i Microsoft Office Live Communications Server 2005 sa Ciscovim novim sustavom objedinjene komunikacije, temeljenih na SIP protokolu.

Zajedničke napore, ove dvije tvrtke, ulažu u stvaranje konvergiranog rješenja koje će osigurati nadzor IP poziva stolnog računala. Ciscovo SIP sučelje omogućuje korisnicima izgradnju prilagodljivih i jednostavnih rješenja koja će zadovoljiti potrebe njihovog poslovanja. U tu svrhu, iz Cisca žele ostvariti mogućnost zajedničkog rada rješenja Microsoft Office Live Communications Server i Microsoft Office Communicator s njihovim novim sustavom objedinjene komunikacije.

"Interoperabilnost naših rješenja ključ je postizanja veće produktivnosti, ističu to naši zajednički korisnici“, objašnjava Barry O'Sullivan, potpredsjednik i glavni direktor odjela tvrtke Cisco za IP komunikaciju. "Sveprisutna i neposredna interoperabilnost naših komunikacijskih rješenja koju nastojimo pružiti korisnicima donijet će im veću vrijednost od ulaganja u rješenja za suradnju u stvarnom vremenu."

"Mogućnost zajedničkog rada rješenja Live Communications Server i Office Communicator sa Ciscovim komunikacijskim rješenjima dovest će do sposobnosti ostvarenja učinkovitije suradnje u stvarnom vremenu za naše zajedničke korisnike" izjavio je Zig Serafin, glavni direktor odjela objedinjene komunikacije u tvrtki Microsoft. "Microsoft isporučuje korisnicima objedinjene komunikacije – rušeći prepreke koje stvara rascjepkana komunikacija i umjesto nje stvara bogate komunikacijske sposobnosti temeljene na softveru koje omogućuju pojedincima, timovima i organizacijama da učinkovito i jednostavno komuniciraju uz direktnu integraciju s mrežama, aplikacijama i uređajima".

Zahvaljujući novom komunikacijskom rješenju tvrtki Cisco i Microsoft, korisnici će moći:

  • Koristiti računalo za ostvarenje poziva i prebaciti pozive sa Office Communicatora, pri čemu korisnici ne moraju biti posrednici u tom procesu.
  • Pozvati nekoga ili odgovoriti na poziv unutar Office Communicatora te odlučiti da će obaviti razgovor s računala ili stolnog telefona.
  • Vidjeti podatke o statusu korisnika unutar Office Communicatora.
  • Prebaciti komunikaciju, na transparentan način, sa poruka na glasovni prijenos i obratno, što korisnicima pruža mogućnost učinkovitijeg komuniciranja.

"Povezivanje telefonskih sposobnosti s proizvodnim okruženjem stolnog računala može dramatično poboljšati suradnju i produktivnost", kaže Ettienne Reinecke, glavni tehnološki direktor tvrtke Dimension Data, pružatelja usluga i Ciscova channel partnera koji svoje poslovanje, čija vrijednost iznosi $2.7 milijardi, fokusira na globalna informatička rješenja. "Ovo će rješenje omogućiti trenutnu povezanost zaposlenika u stvarnom vremenu, uz odabir najučinkovitijeg načina komuniciranja, bilo to slanje poruke, telefonski poziv ili razmjena podataka."

Interoperabilnost izgrađena uz standardne protokole
Rješenje se temelji na industrijskom standardu, odnosno protokolima SIP i SIMPLE (SIP for Instant Messaging and Presence Leveraging Extensions). Cisco i Microsoft će ubuduće surađivati kako bi osigurale korisnicima interoperabilnost temeljenu na standardima čime će dokazivati posvećenost isporučivanju najboljih rješenja za razmjenu podataka.

Raspoloživost
Očekuje se da će ova faza rješenja za interoperabilnost postati dostupna na svim tržištima u kolovozu 2006. godine za nove instalacije i nadogradnje postojećih korisnika.

O tvrtki Microsoft
Osnovana 1975. godine, tvrtka Microsoft (Nasdaq "MSFT") vodeća je svjetska kompanija za softver, usluge i rješenja koja pomažu ljudima i tvrtkama da ostvare svoj potencijal.

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:

Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901