Ciscov pristup pružanja usluga tijekom čitavog životnog vijeka rješenja postat će sastavni dio novih specijalizacija

SAN DIEGO – Tvrtka Cisco Systems predstavila je nekoliko inicijativa koje će pomoći njihovim channel partnerima u izgradnji i osnaživanju vlastite prakse pružanja usluga. Pristup pružanja usluga tijekom čitavog životnog vijeka rješenja (Cisco Lifecycle Services Approach) ključna je nova značajka Ciscovog programa za channel partnere (Cisco Channel Partner Program) te kao takva postat će sastavni dio svih specijalističkih edukacija i preduvjeta za sudjelovanje. Osim toga, pripremili su niz inicijativa s ciljem boljeg osposobljavanja partnera, nove alate za određivanje cijena kod ugovaranja usluga, kojima mogu samostalno procijeniti vlastite uslužne djelatnosti i bolje planirati potrebe za tehnološkim rješenjima te lakši pristup tehničkoj podršci.

"Od izuzetne je važnosti da naši partneri imaju provjerene sposobnosti i profitabilnu praksu pružanja usluga", izjavio je Wim Elfrink, viši potpredsjednik poslovne divizije Cisco Services. "Osiguravajući partnerima potrebne alate i resurse kojima se povećavaju vještine prodaje i pružanja usluga, razvijaju uslužni portfelji i unaprjeđuje praksa pružanja usluga, pomažemo im da ostvare veće zarade, a našim korisnicima da postanu još uspješniji uz upotrebu Ciscove tehnologije."

Integrirane usluge
Korištenje pristupa “Cisco Lifecycle Services”, što uključuje primjenu Ciscove vodeće prakse i intelektualnog vlasništva, omogućuje partnerima da poboljšaju vlastiti rad, zadovoljstvo korisnika, profitabilnost i rast poslovanja. Stoga, pristup pružanja usluga tijekom čitavog životnog vijeka rješenja, postati će sastavnim dijelom Ciscovog nagrađivanog edukacijskog programa za partnere, kako bi im osigurala višestruko upotrebljive, provjerene procese prodaje, isporučivanja i podržavanja Ciscovih rješenja. Edukacija o takvim uslugama postat će sastavni dio novih specijalizacija koje su podijeljene u kategorije Express, Advanced i Master. U okviru svih triju kategorija specijaliziranih edukacijskih programa, partneri usvajaju sva potrebna znanja o integriranim mrežnim rješenjima. Partneri koji pohađaju edukaciju naprednijih kategorija (Advanced i Master) pobliže će se posvetiti specijaliziranim rješenjima. Sva edukacija o Ciscovim uslugama tijekom čitavog životnog vijeka rješenja u sklopu Express i Advanced kategorije je besplatna.

Uspješnije pružanje usluga
Novi alat pod nazivom „Cisco Partner Lifecycle Services E-Consulting Tool“ procjenjuje partnerove usluge i poslovne procese te pruža analizu razlika, preporuke i vodeće prakse kako bi ostvarili uspješnije poslovne rezultate. Primjerice, alat daje praktične prijedloge kako učinkovitije organizirati podršku kao i ključne pokazatelje uspjeha koji se koriste za mjerenje uspješnosti.
Novi alat pod nazivom „Cisco Engagement Planning Tool“ odnosno alat za planiranje poslovanja namijenjen je planiranju poslovanja između partnera i Cisca. On na jednostavan način prikazuje minimalne aktivnosti koje su potrebne da bi korisnik mogao uspješno ugraditi, koristiti i optimizirati tehnologiju te određuje dodatne usluge koje partner može pružati.
"Za channel partnere, uspješna prodaja usluga tijekom čitavog životnog vijeka rješenja ne uključuje samo temeljito razumijevanje trenutnog okruženja i ciljeva korisnika već i intenzivnu suradnju s njihovim partnerima", objašnjava Cyndi Privett, potpredsjednica tvrtke Viewpoint Research. "Cisco je alatom Engagement Planning Tool pojednostavnio neke od najtežih dijelova međusobne suradnje. Nacrt usluga (service map) kojeg alat generira ne štedi partnerima samo vrijeme i resurse tijekom prodajnog ciklusa, već i korisnicima osigurava informacije koje su im potrebne kako bi utvrdili prikladan proračun za usluge i osigurali partnerima još više mogućnosti za poslovanje."

Bolji pristup tehničkoj podršci
Tvrtka Cisco radi i na poboljšanju odnosa partnera sa Ciscovom tehničkom podrškom. Partneri koji posjeduju Ciscove stručne CCIE certifikate imaju djelatnike s istom razinom znanja kao neki Ciscovi stručnjaci za podršku. Stoga, odsad svi zahtjevi koje Ciscovoj tehničkoj podršci upute partneri sa CCIE certifikatima biti će preusmjereni odgovarajućim stručnjacima podrške, a od jeseni, i zahtjevi partnera koji posjeduju Ciscov profesionalni certifikat CCSPTM o zaštiti, te CCVPTM certifikat o glasovnim rješenjima koji rade za tvrtke sa statusom Advanced Specialized ili Master Specialized partnera.
Stručnjaci koji posjeduju certifikat CCIE odsad će moći koristiti online alat za slanje zahtjeva tehničkoj podršci (Technical Assistance Center Service Request Tool) koji je dostupan na Ciscovoj web stranici Cisco.com i za zahtjeve 2. stupnja važnosti, pored zahtjeva 3. i 4. stupnja važnosti, Naime, dosad se za zahtjeve 2. stupnja važnosti trebalo telefonirati u centar tehničke podrške.
Korisnicima će od jeseni biti dostupne poboljšane sposobnosti alatnog paketa „Cisco Bug Toolkit“ odnosno alat za praćenje softverskih pogrešaka koje će Ciscovim partnerima osigurati pravovremene, točnije i potpunije informacije o greškama na softveru. Te informacije nužne su za osiguravanje rada i raspoloživosti mreže. Zahvaljujući oveme paketu, biti će omogučen pristup većem broju detaljnijih informacija o greškama, uključujući simptome, uvjete i način zaobilaženja problema.

Jednostavnost poslovanja
„Cisco Service Contract Center“, nedavno plasirani alat za određivanje cijena preprodavačima koji kupuju usluge kroz distribuciju, povećava samostalnost tijekom procesa određivanja cijena i registracije. Dok je ranije trebalo proći više od tri dana od trenutka određivanja cijena do ovlaštenog ugovora sada je za isti proces potrebno manje od jednog sata.

O tvrtki Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:

Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901