Naglasak ovogodišnje konferencije je primjena naprednih tehnologija u unapređenju metoda obrazovanja,, a govorit će se i o novim generacijama telekomunikacijskih usluga, kojima se pružateljima usluga i poduzetnicima omogućava daljni rast poslovanja, a samim time i razvoj društva u cjelini. U sklopu okruglog stola „Umreženo školstvo – put k društvu znanja pokušat će se dobiti odgovor na pitanje kako će izgledati škola 21. stoljeća.

CAVTAT - Peta po redu Cisco Systems konferencija «Cisco Expo 2006» otvorena je u u srijedu, 29. ožujka u Hotelu Croatia u Cavtatu. Na konferenciji koja se dosadašnjih godina po odazivu i interesu sudionika pokazala izuzetno korisnom, predstavit će se novosti u naprednim mrežnim tehnologijama s poslovnog i tehnološkog aspekta, praktični primjeri upotrebe tih tehnologija i novosti na području komunikacija. Cisco Systems u okviru konferencije ugošćava domaće i strane predavače, stručnjake tvrtke Cisco Systems, partnere i korisnike.

Nova Ciscova arhitektura za izgradnju inteligentne informacijske mreže kod poslovnih korisnika ili SONA (Service-Oriented Network Architecture) glavna je tema konferencije. SONA je potpuno nov i jedinstven koncept budućih informatičkih mreža koji poslovnim korisnicima donosi snagu rješenja inteligentne mreže (Intelligent Information Network). Ona predstavlja nov arhitekturalni okvir tvrtke koji mijenja poslovni utjecaj IT organizacija tako da mijenja ulogu mreže unutar IT okruženja i tako izravno utječe na poslovanje.

Sudionici konferencije, koju će otvoriti Igor Meleš, regionalni menadžer za prodaju tvrtke Cisco Systems Hrvatska, imat će mogućnost izbora od ukupno 50 predavanja koja su podijeljena po tematskim cjelinama: tehnička predavanja u kojima će se predstaviti korporativna i rješenja za male i srednje velike tvrtke (SMB rješenja), rješenja za pružatelje usluga (SP rješenja) te partnerska i poslovna predavanja.

Regionalni menadžer za prodaju tvrtke Cisco Systems Hrvatska, Igor Meleš je prilikom otvaranja konferencije istaknuo: “Razdoblje od prošle Cisco konferencije obilježeno je značajnim nizom projekata, kadrovskim pojačanjima i rastom poslovanja. Nadamo se da će se pozitivna tendencija nastaviti i u predstojećoj godini, kao vjerni pokazatelj ekonomskog razvitka i izgradnje infrastrukture zemlje. Upravo iz tih razloga poseban dio konferencije bit će posvećen znanju kao glavnom pokretaču razvoja hrvatskog gospodarstva.”

Na otvorenju konferencije plenarna predavanja održali su Istvan Papp, generalni menadžer Adriatik regije tvrtke Cisco Systems koji je govorio o ulaganjima u Adriatik regiju i vrijednostima koje proizlaze za korisnike i Kaan Terzioglu, potpredsjednik središnje i istočne Europe (Cisco Systems) koji je predstavio novu Cisco viziju o izgradnji budućnosti kroz Inteligentnu informacijsku mrežu.

Posebnu pažnju sudionika privlače dva okrugla stola koja okupljaju stručne i odgovorne osobe iz Vlade i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te konzultante i stručnjake iz IT industrije. Naglasak ovogodišnje konferencije je na temama o unapređenju metoda obrazovanja kroz primjene naprednih tehnologija. U sklopu okruglog stola „Umreženo školstvo – put k društvu znanja pokušat će se dobiti odgovor na pitanje kako će izgledati škola 21. stoljeća. Na drugom okruglom stolu razgovarat će se o novim generacijama telekomunikacijskih usluga, kojima se pružateljima usluga i poduzetnicima omogućava daljni rast poslovanja, a samim time i razvoj društva u cjelini.

Sudionici konferencije imaju mogućnost izbora od ukupno 50 predavanja koja su podijeljena po tematskim cjelinama: tehnička predavanja u kojima će se predstaviti korporativna i rješenja za male i srednje velike tvrtke (SMB rješenja),rješenja za pružatelje usluga (SP rješenja) te partnerska i poslovna predavanja.

Teme o praktičnoj uporabi Ciscovih rješenja u različitim okruženjima predstavit će i neki od Cisco partnera u Hrvatskoj poput tvrtki Combis, CS Computer Systems, RecroNet i Verso te sponzori APC, 2Ring, EMC2, Panduit, Tehnomobil i Trendmicro, koji će uz tvrtke ComTel i Storm Computers na konferenciji imati i svoje izložbene štandove. Generalni sponzor ovogodišnje konferencije je tvrtka T-Com dok su sponzori okruglih stolova tvrtke IBM Hrvatska, Metronet, Microsoft i SAP. Ostali sponzori su tvrtke Computech i Sedam IT. Razne informacije o edukacijama s područja mrežnih tehnologija i komunikacija sudionici će moći dobiti na izložbenom štandu Cisco Network Akademije, koja već 14 godina postojanja otvara put novim programima edukacije kreiranim za novu globalnu ekonomiju. Na ovogodišnjoj konferenciji organizirana je tzv. TAC klinika (Technical Assistant Center) koja sudionicima omogućava direktan kontakt s Cisco inžinjerima iz tehničke podrške. Na taj način Cisco korisnici i partneri imaju mogućnost s TAC inžinjerima razgovarati o tehničkim problemima, dilemama prilikom projektiranja pojedinih rješenja te tražiti savjet i najbolje rješenje za svoj problem.

Uz predavanja, radionice, natjecanja i savjetovanja na području tehničke podrške za sudionike su ove godine organizirani posebni susreti s injženjerima (meet-the-engineer susreti) kojima se poslije svakog predavanja svim zainteresiranima daje prilika za odgovore na dodatna pitanja vezana za odslušano predavanje. Održavanje sastanaka predviđeno je u posebnim prostorijama u trajanju od jednog sata nakon završenog predavanja.

Više informacija o konferenciji, predavačima i programu nalazi se na stranici cisco.com/hr/konferencija.

O tvrtki Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Za sve ostale informacije slobodno nas kontaktirajte.

OSOBA ZA KONTAKT:
Adrian Bobanović
Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901