Cisco Systems, vodeća tvrtka na području mrežnih rješenja za internet, od 29. do 31. ožujka 2006. godine u Cavtatu organizira stručnu konferenciju "Cisco Expo 2006". Na ovoj petoj po redu konferenciji koja se dosadašnjih godina po odazivu i interesu sudionika pokazala izuzetno korisnom. Predstavit će se novosti u naprednim mrežnim tehnologijama s poslovnog i tehnološkog aspekta te praktični primjeri upotrebe tih tehnologija i novosti na području komunikacija. Cisco Systems će u okviru konferencije ugostiti domaće i strane predavače, stručnjake tvrtke Cisco Systems, partnere i korisnike.

Glavna tema konferencije je nova Ciscova arhitektura za izgradnju inteligentne informacijske mreže kod poslovnih korisnika ili SONA (Service-Oriented Network Architecture) glavna je tema konferencije. SONA je potpuno nov i jedinstven koncept budućih informatičkih mreža koji poslovnim korisnicima donosi snagu rješenja inteligentne mreže (Intelligent Information Network). Ona predstavlja nov arhitekturalni okvir tvrtke koji mijenja poslovni utjecaj IT organizacija tako da mijenja ulogu mreže unutar IT okruženja i tako izravno utječe na poslovanje.

Sudionici konferencije, koju će otvoriti Igor Meleš, regionalni menadžer za prodaju tvrtke Cisco Systems Hrvatska, imat će mogućnost izbora od ukupno 50 predavanja koja su podijeljena po tematskim cjelinama: tehnička predavanja u kojima će se predstaviti korporativna i rješenja za male i srednje velike tvrtke (SMB rješenja), rješenja za pružatelje usluga (SP rješenja) te partnerska i poslovna predavanja.

Novost na ovogodišnjoj konferenciji su dva okrugla stola koja će okupiti stručne i odgovorne osobe iz Vlade i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te konzultante i stručnjake iz IT industrije. Znanje je pokretač razvoja hrvatskog gospodarstva stoga je poseban naglasak konferencije na temama o unapređenju metoda obrazovanja kroz primjene naprednih tehnologija. Na konferenciji će se pokušati dobiti odgovor na pitanje kako će izgledati škola 21. stoljeća. Razgovarat će se i o novim generacijama telekomunikacijskih usluga, kojima se pružateljima usluga i poduzetnicima omogućava daljni rast poslovanja, a samim time i razvoj društva u cjelini.

Ciscova ME 6500 serija preklopnika nadopunjuje Ciscov postojeći portfelj Carrier Ethernet preklopnika, koji sadrži Cisco ME 3400 Series Ethernet Access preklopnike.

Za mrežne specijaliste svih profila pripremljene su brojne tehnološke teme, dok će se u poslovnom dijelu sudionicima prezentirati načini na koje tehnologija može doprinijeti njihovom poslovanju. Stručna predavanja obuhvaćat će teme poput predstavljanja naprednih koncepata vatrozida, kontinuirano poslovanje i oporavak od katastrofa, dostavljanje poslovnih VPN usluga drugog i trećeg sloja temeljenih na Ethernet pristupu, razumijevanje i razvoj kontrole pristupa mreži, kao i dizajn server farmi, odnosno usmjeravanje i preklapanje u podatkovnim centrima itd.

Teme o praktičnoj uporabi Ciscovih rješenja u različitim okruženjima predstavit će i neki od Cisco partnera u Hrvatskoj poput tvrtki Combis, CS Computer Systems, RecroNet i Verso te sponzori APC, 2Ring, EMC2, Panduit, Tehnomobil i Trendmicro, koji će uz tvrtke Comtel i Storm Computers na konferenciji imati i svoje izložbene štandove. Generalni sponzor ovogodišnje konferencije je tvrtka T-Com, a sponzori okruglih stolova su tvrtke IBM Hrvatska, Metronet, Microsoft i SAP. Ostali sponzori su tvrtke Computech i Sedam IT. Razne informacije o edukacijama s područja mrežnih tehnologija i komunikacija sudionici će moći dobiti na izložbenom štandu Cisco Network Akademije, koja već 14 godina postojanja otvara put novim programima edukacije osmišljenim za novu globalnu ekonomiju. Na ovogodišnjoj konferenciji organizirana je tzv. TAC klinika (Technical Assistant Center) koja sudionicima omogućava direktan kontakt s Cisco inžinjerima iz tehničke podrške. Na taj način Cisco korisnici i partneri imaju mogućnost s TAC inžinjerima razgovarati o tehničkim problemima, dilemama prilikom projektiranja pojedinih rješenja te tražiti savjet i najbolje rješenje za svoj problem.

Uz predavanja, radionice, natjecanja i savjetovanja na području tehničke podrške za sudionike su ove godine organizirani posebni susreti s injženjerima (meet-the-engineer susreti) kojima se poslije svakog predavanja svim zainteresiranima daje prilika za odgovore na dodatna pitanja vezana za odslušano predavanje. Održavanje sastanaka predviđeno je u posebnim prostorijama u trajanju od jednog sata nakon završenog predavanja.

Igor Meleš, povodom najave konferencije ističe: „Najveći doprinos Cisca svijetu, podložnom neprestanim promjenama, upravo je to što svojim korisnicima omogućava upravljanje promjenama te time postavlja standarde u unapređenju načina poslovanja, obrazovanja i življenja. Mnoge svjetske tvrtke, vlade i obrazovne institucije iskoristile su takve prednosti i uz pomoć Ciscovih stručnjaka prešle iz tradicionalnih u inovativne tvrtke.“

Više informacija o konferenciji, predavačima i programu nalazi se na stranici cisco.com/hr/konferencija.

O tvrtki Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Za sve ostale informacije slobodno nas kontaktirajte.

OSOBA ZA KONTAKT:
Adrian Bobanović
Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901