Amsterdam, Nizozemska – Tvrtka Cisco Systems objavila je da je na tržište plasirala sustav objedinjene komunikacije (Cisco Unified Communications system), novi set glasovnih, podatkovnih i video proizvoda namijenjenih poboljšanju komunikacije i produktivnosti za male i srednje velike tvrtke.

Malim i srednje velikim tvrtkama, koje su suočene s nedostatkom vremena i resursa, Ciscov sustav objedinjene komunikacije osigurat će bogatiju i integriraniju komunikaciju. Novim sustavom video pozivi ostvaruju se jednako lako kao i glasovni pozivi, posredstvom izuzetno sigurne bežične veze na prijenosnom računalu. Korisnici također mogu komunicirati i surađivati s kolegama preko samo jednog jednostavnog sučelja, koje spaja telefon, e-poštu, istovremene poruke i glasovno, video ili web konferenciranje na stolna računala korisnika. Sve to omogućuje bolje reagiranje na potrebe djelatnika i korisnika kao i učinkovitije i isplativije poslovanje.

Ciscov sustav objedinjene komunikacije nadovezuje se na rješenje za poslovnu komunikaciju (Business Communications Solution) lansirano u rujnu 2005. godine i donosi čitav niz pametnih, jednostavnih i sigurnih proizvoda koji su prilagođeni malim i srednje velikim tvrtkama, uključujući integrirane tehnologije, usluge, podršku i financiranje posredstvom partnerskih programa.

Predstavljeni sustav omogućuje organizacijama da direktno integriraju svoj komunikacijski sustav s informacijskom infrastrukturom. Kako bi male i srednje velike tvrtke iskoristile sve prednosti rješenja, tvrtka Cisco im pomaže da razviju svoju tehnologiju koristeći se jasnim razvojnim planom tzv. Smart Business Roadmap. Razvojni plan omogućava izbor rješenja sukladno trenutnim i dugoročnim poslovnim potrebama te ulaganje u budućnost bez nepotrebnih troškova i rizika.”

Na taj način, korisnici razvijaju svoju tehnologiju u skladu s poslovnim potrebama i implementiraju Ciscovo rješenje za poslovnu komunikaciju na temelju Smart Business komunikacijske arhitekture. Ta arhitektura predstavlja sloj inteligencije zasnovan na otvorenoj i prilagodljivoj mreži dizajniranoj da omogući direktnu interakciju poslovnih aplikacija i usluga kako bi se glas i podaci isporučili na pravom mjestu, u pravo vrijeme i u pravom formatu. Male i srednje velike tvrtke mogu doznati više o razvojnom planu Smart Business Roadmap ispune li formular Smart Business Assessment tool na web stranici www.cisco.com/youinc.

Manjim tvrtkama sustav objedinjene komunikacije:

 • donosi poboljšana svojstva sustava za obradu poziva Cisco Unified CallManager Express - posjeduje široki raspon značajki i jednostavan je za postavljanje, a odsad i upravlja glasovnim i video komunikacijama;
 • unaprjeđuje Cisco Unity Express za objedinjeno slanje i primanje poruka koji je sada nadogradiv do čak 250 poštanskih pretinaca i sadrži novo rješenje VoiceView Express, koje korisnicima osigurava pristup govornoj pošti sa džepnih uređaja, dolazne elektroničke pošte ili Ciscova IP (Internet Protocol) telefonskog zaslona;
 • pruža novu podršku za rješenje Cisco IP Communicator kako bi se sigurni IP-bazirani glasovni i video pozivi mogli ostvariti posredstvom osobnog ili prijenosnog računala;
 • pruža novu podršku za rješenje Unified Video Advantage koje korisnicima osigurava učinkovite sposobnosti video telefonije.

Srednje velikim tvrtkama sustav objedinjene komunikacije:

 • nudi rješenja Cisco Unified CallManager, sveobuhvatan sustav za obradu poziva temeljen na softveru koji upravlja IP komunikacijama;
 • Cisco Unity messaging, koji omogućuje slanje e-pošte, glasovnih i faksiranih poruka u jedan pretinac dolazne pošte;
 • Cisco Unified MeetingPlace, rješenje za konferencijske pozive koje spaja sposobnosti glasovnog, video i web konferencije;
 • Cisco Unified Contact Centre, koji povećava učinkovitost pozivnog centra.

Dodatne novosti sustava objedinjene komunikacije su:

 • Cisco Unified Personal Communicator, koji pojednostavljuje međusobnu komunikaciju zaposlenika budući da uspješno spaja samostalne aplikacije na stolnom računalu, telefonu i mreži;
 • Cisco Unified Presence Server, koji prikuplja podatke o statusu korisnika kako bi odredio najučinkovitiju metodu komunikacije;
 • podrška za Nokia smartphone uređaje s dvostrukim načinom rada koji omogućuju pozive i preko javne mobilne GSM mreže i preko privatne bežične IP mreže.

Pored SIP podrške temeljene na otvorenim standardima za Cisco Unified IP telefone, cjelokupni sustav unificirane komunikacije obuhvaća više od 30 novih proizvoda, uz poboljšano upravljanje i administraciju kao i jednostavnije određivanje cijena i pružanje usluga.

"Sustav objedinjene komunikacije predstavlja cjelovito, integrirano i jednostavno rješenje temeljeno na otvorenim standardima, za razliku od ad hoc proizvoda, koje omogućava malim i srednje velikim tvrtkama planiranje dugoročne tehnološke strategije i stvaranje prave poslovne vrijednosti i konkurentske snage "izjavila je Kneko Burney, predsjednica i glavna strateginja u tvrtki Compass Intelligence, LLC.

Ne treba podcijeniti potražnju manjih tvrtki za učinkovitim komunikacijskim rješenjima. Naime, prema rezultatima nedavno provedenog istraživanja1 tvrtke Cisco Systems, IP telefonija bi trebala doživjeti pravi procvat na tržištu malih i srednje velikih tvrtki diljem Europe i na rastućim tržištima Istočne Europe, Afrike i Bliskog istoka. Postotak tvrtki koje su bile svjesne prednosti IP telefonije u Europi je iznosio 60%, a na rastućim tržištima 76% od ukupnog broja ispitanih tvrtki.

O tvrtki Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.
Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović
Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901