Cisco Security Management Suite omogućuje bolje prepoznavanje prijetnji, jednostavniju upotrebu i nadogradivo upravljanje

SAN JOSE, Kalifornija – Tvrtka Cisco Systems, Inc. objavila je da će na tržište plasirati novi integrirani set sigurnosnih aplikacija pod nazivom Cisco Security Management Suite, koji pruža poboljšane operativne mogućnosti provođenja i administracije sigurnosne politike širom sustava. Cisco Security Management Suite sadrži novi Cisco Security Manager (CSM) kao i novu verziju Cisco Security Monitoring, Analysis and Response System (Cisco Security MARS), verziju 4.2. Korisnici ovim novim proizvodom dobivaju snažno i integrirano rješenje za nadzor, upravljanje podacima te konfiguraciju.

Povezanost aplikacija pridonosi centraliziranom prepoznavanju sigurnosnih prijetnji i zaštiti infrastrukture na globalnoj razini. Ovaj skup sigurnosnih aplikacija pridonosi smanjenju operativnih troškova i pruža manje iskusnim korisnicima mogućnost izvođenja složenih zadataka vezanih uz sigurnosne politike na globalnoj razini, te pojednostavljuju podršku Ciscove sigurnosne strategije za samoobrambene mreže, što pomaže organizacijama da prepoznaju, spriječe i i da se prilagode novim sigurnosnim prijetnjama.

Faktori koji utječu na razvoj slijedeće generacije upravljanja zaštitom su:

  • potreba za boljom operativnom učinkovitošću mrežnih i sigurnosnih operacija unutar organizacije

  • sposobnost organizacije da upravlja zaštitom kroz rješenja različitih proizvođača
  • prijelaz s prakse upravljanja zaštitom od uređaja do uređaja na upravljanje zaštitom s jedne krajnje točke do druge krajnje točke

“Cisco Security Management Suite predstavlja važan korak u pravom pravcu. Integracija ovih aplikacija u jedan proizvod donosi korisnicima veću poslovnu i operativnu pokretljivost kako bi mogli pravodobno reagirati i upravljati obranom mreže”, izjavio je George Hamilton, viši analitičar u tvrtki Yankee Group.

Cisco Security Manager: napredno upravljanje i kontrola zaštite
Cisco Security Manager omogućuje jednostavno i prilagodljivo upravljanje politikom i ujednačenom zaštitom širom organizacije. Zaštitu je moguće sagledati iz “perspektive” uređaja, politike ili topologije, kako bi se mogla prilagoditi različitim operativnim parametrima i potrebama.

Iz perspektive uređaja dobiva se pregled sigurnosnih uređaja i politike koje se na njima mogu provoditi. Na razini politike, one se stvaraju i prilagođavaju sukladno poslovnim potrebama te se mogu mijenjati ovisno o budućim zahtjevima poslovanja. Na razini topologije omogućen je vizualni prikaz mreže kojim se može prelaziti kroz međusobno povezane nacrte mreže i pomoću kojeg administrator može direktno upravljati politikama. Ove različite perspektive omogućuju jednostavno i integrirano upravljanje svim sigurnosnim uslugama, uključujući vatrozid, virtualne privatne mreže (VPN) i usluge sprječavanja neželjenog upada (Intrusion Prevention Service, ili skraćeno: IPS).

Cisco Security Manager također sadrži dodatne sposobnosti pomoću kojih administratori mogu odvojiti politiku od uređaja koji nju provode kako bi se dijelile i primjenjivale i na drugim mrežnim uređajima. Ta sposobnost “izdvajanja i razmjene politike” pridonosi poslovnoj produktivnosti. Pored toga, Cisco Security Manager sada omogućuje i distribuiranje politike kako bi se povećala mrežna raspoloživost i otpornost. On također omogućuje strukturirani proces upravljanja promjenama koji nadopunjuje bilo koje operativno okruženje i pridonosi provođenju politike. Korisnici mogu odrediti tko unutar IT organizacije smije određivati politiku kao i trajanje odobrenja i provođenja. Zahvaljujući tome, organizacije koje imaju i mrežne i sigurnosne operacije potiču njihovu međusobnu suradnju i utvrđuju raspon nadzora za svaki od tih odjela.

Cisco Security MARS

U sklopu rješenja Cisco Security Management Suite, sigurnosni sustav Cisco Security MARS skuplja i povezuje u cjelinu informacije o sigurnosti ili “incidentima” te izvještava o njima s Ciscovih uređaja i uređaja drugih kompanija. Korisnicima je potom na raspolaganju i vizualni prikaz incidenta, zahvaćene točke u mreži i najboljeg načina obrane.
Cisco Security MARS verzija 4.2 sadrži više dinamičnih sposobnosti prikaza i kategorizacije događaja u stvarnom vremenu kao i proširenu podršku za uređaje. Na primjer, korisnici sada mogu puno brže prepoznati neuobičajen promet zahvaljujući filtriranju sigurnosnih podataka u stvarnom vremenu. Koristeći se Cisco Security Managerom, administrator može brzo definirati točno koji uređaj i koja politika je odgovorna za omogućavanje ili onemogućavanje prometa što značajno povećava raspoloživost mreže i smanjuje operativne troškove.

O tvrtki Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović
Cisco Systems Hrvatska
abobanov@cisco.com
T: +386 (1) 462 8900