ZAGREB, 07. veljače 2006. – Cisco i SAP objavili su udruživanje snaga na upotrebi hardverske tehnologije za ubrzanje podatkovne i poslovne integracije. Naime, iz SAP-a potvrđuju da će tijekom ove godine početi s korištenjem Ciscove AON (Application-Oriented Networking) hardverske tehnologije.

Posebnosti Ciscova AON pristupa očituje se kroz pouzdanost i brzinu osobito pri pristupu poslovno kritičnim aplikacijama i informacijama, s ciljem bolje zaštite i preglednosti poslovanja. Osim toga, kao prednosti AON pristupa izražene su jednostavnost pregleda svih vitalnih poslovnih funkcija, troškovi instaliranja koji su iznimno smanjeni, kao i sva administracija povezana s razmjenom podataka. Omogućavanje pretvaranja postojećih informacija u strateške resurse, kao i podrška brzom i pravilnom donošenju poslovnih odluka značajke su koje olakšavaju rad menadžmentu.

Suradnja dviju tvrtki omogućit će razvoj tržišta srednje velikih tvrtki čiji će se rad temeljiti na Ciscovoj AON tehnologiji koja se integrira sa SAP-ovim NetWeaver aplikacijskim sustavom. Takva postojeća mrežna infrastruktura ujedno će postati podudarna s uslužnom arhitekturom tvrtke (ESA - Enterprise Service Architecture). "Tvrtke SAP i Cisco Systems zajedničkim nastojanjima ujedinjuju poslovno kritične aplikacije i inteligentne mreže", riječi su višeg potpredsjednika SAP-a, Georgea Paolinia. "Ova suradnja omogućit će korisnicima lakšu integraciju aplikacija i bolji pregled nad poslovanjem. Omogućit će opsežan i siguran razvoj i upravljanje kritičnim SAP aplikacijama po nižim troškovima putem aplikacijski orijentiranih, inteligentnih informacijskih mreža".

Zajedno, izuzev pomoći menadžmentu pri donošenju poslovno važnih odluka na temelju točnih informacija, NetWeaver i Cisco AON pomažu direktorima informatike da bolje iskoriste prostor u podatkovnom centru, istovremeno isporučujući Cisco AON-temeljenu aplikacijsku zaštitu, slanje poruka, vrednovanje, upravljanje politikama, hardverska ubrzanja i sposobnosti usmjeravanja u sklopu istog rješenja. Za velike poslovne korisnike SAP-ovih i Cisco rješenja, rad s aplikacijama postaje jednostavniji iskorištavanjem prednosti Ciscova AON mrežnog nacrta, a pouzdanost sustava raste automatskom primjenom Ciscovih AON mrežnih značajki kao što su suvišnost, grupiranje i ravnomjerno opterećivanje. A sposobnosti XML isporučivanja poruka omogućuju integraciju podataka između udaljenih podružnica i sjedišta tvrtke. "Zahvaljujući XML ubrzanju i optimizaciji u AON tehnologiji, te se funkcije ne moraju ugraditi u same aplikacije”, rekao je voditelj marketinga Ciscovih AON rješenja Sam Boonin za časopis Computer Business Review. "SAP-ov NetWeaver tvrtkama pruža sposobnost brze izgradnje i realiziranja poslovnih procesa", dodaje Boonin, "zbog čega iziskuje infrastrukturu koja nudi prikladne mrežne komponente koje podržavaju taj proces, kao što je AON. Danas mreža koristi IP, ali će u budućnosti koristiti XML".

Ciscov glavni partner na razvoju XML rješenja za AON tehnologiju, CSX Systems surađivao je u integraciji tehnologije, a njegov suosnivač Mike Carter naglašava: "Cisco sada prepoznaje XML, što znači da veliki i srednji poslovni korisnici mogu dobiti vidljivost nad poslovnim podacima po nižim cijenama i brže nego ikada dosad. Umjesto da potroše tri milijuna dolara na skupo skladište podataka ili prilagođeno rješenje neke mrežne softverske kuće, mogu postići cijenu od petine tog troška i uštedjeti vrijeme ukoliko im rješenje razvijaju Ciscovi stručnjaci. Ovim rješenjem dobiva se centralizirana vidljivost podataka i aplikacija, bez potrebe premještanja svega u centralizirano skladište podataka.»

O tvrtki SAP

SAP je vodeći svjetski proizvođač poslovnih softverskih rješenja. Trenutno, više od 32.000 korisnika u više od 120 zemalja koristi SAP-ov® softver - od rješenja koja odgovaraju na potrebe malih i srednjih tvrtki do poslovnih rješenja za velike i globalne korporacije. SAP-ova poslovna rješenja, pokretana SAP NetWeaver™ platformom koja omogućuje inovaciju i poslovne promjene, pomažu tvrtkama diljem svijeta u poboljšavanju odnosa s korisnicima, povećanju suradnje s poslovnim partnerima i u kreiranju učinkovitosti diljem svojih nabavnih lanaca i poslovnih operacija. SAP-ova industrijska rješenja podržavaju jedinstvene poslovne procese u više od 25 industrija, uključujući visoke tehnologije, zdravstvo, maloprodaju, javni i financijski sektor. Sa predstavništvima u više od 50 zemalja, SAP je kotiran na nekoliko burzi, uključujući Frankfurtsku i Njujoršku burzu, pod simbolom "SAP". (Dodatne informacije na www.sap.com i www.sap.hr)

O tvrtki Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ.CSCO) je vodeće poduzeće na području mrežnih rješenja za internet. Novosti i informacije su na internetskoj stranici www.cisco.com/news. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, PIX, IOS i logotip Cisco Systems su registrirani zaštitni znakovi poduzeća Cisco Systems, Inc. i/ili njegovih podružnica u SAD-u i drugim državama. Svi drugi zaštitni znakovi spomenuti u ovom dokumentu vlasništvo su odgovarajućih poduzeća i ustanova.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović
Cisco Systems Hrvatska
abobanov@cisco.com
T: +386 (1) 462 8900