Kokonaisvaltainen tietoturva ja ihmisten johtaminen avainasemassa tulevaisuuden tietoturvassa

Nykypäivän ja tulevaisuuden tietoturvassa on otettava tietoturva-asiat osaksi johtamista ja laajempaa IT-arkkitehtuuria, eikä tietoturvaa voi jättää enää laitekohtaisen suojauksen varaan. Organisaatioilla tulee myös olla selkeä strategia, kuinka voidaan tietoturvallisesti sallia omien työvälineiden käyttö töiden tekemiseen. Cisco nosti tämän Bring Your Own Device -trendin (BYOD) vahvasti esiin tämän vuotisessa Tietoturvatapahtumassa. Tietoturvatapahtuma järjestettiin keskiviikkona 8.2. Finlandia-talossa yhteistyössä Ciscon, F-Securen ja TeliaSoneran kanssa.

“BYOD lisää huomattavasti henkilöstön tyytyväisyyttä ja tehokkuutta, mutta haastaa samalla perinteiset tietoturvakäsitykset. Cisco Annual Security Report 2011:n mukaan erityisesti uuden sukupolven työntekijät haluavat käyttää omia laitteitaan työssään, mutta olettavat kuitenkin, että organisaatio vastaa tietoturva-asioista. Yrityksille tämä on haaste, sillä niillä ei ole enää kontrollia laitteisiin, mutta silti henkilöstö olettaa yrityksen vastaavan tietoturvasta”, totesi Suomen Ciscon toimitusjohtaja Esa Korvenmaa.

”Aiemmin tietoturva-asiantuntijoiden tehtävänä oli automaattisesti kieltää yrityksen henkilöstöltä kaikki. Nyt tietoturvan tehtävänä on tukea toiminnan tehostamista, tuottavuuden kasvua ja mahdollistaa liiketoimintamuutokset, joten kieltopolitiikasta on luovuttava. IT-osaston on voimaannuttava vastaanottamaan BYOD-trendi ja muut liiketoimintaa kehittävät muutokset”, kertoi Ciscon tietoturvajohtaja Nasrin Rezai.

Päivän päätöskeskustelussa noustiin yksilö- ja yritystason tietoturvasta kansallisen ja kansainvälisen tason kyberuhkiin.

”Uskon, että viiden vuoden päästä Suomi on kyberturvallisuudessa ykkösluokan kehittäjä. Ja jotta pääsemme siihen, meidän on myönnettävä se, että emme ole kaikessa tällä hetkellä ykkösiä. Meillä on kehitettävää. Olemme hyviä tietoturvauhkien havaitsemisessa ja torjumisessa. Me olemme huonoja siinä, että rakennamme yhteiskunnan prosesseja ymmärtämättä, miten mätä perusta on”, totesi Viestintäviraston CER-FI-yksikön päällikkö Erka Koivunen.

”Jotta Suomi pysyisi kehityksen kärjessä myös tulevaisuudessa, on meidän kiinnitettävä huomiota pikaisesti myös alan koulutukseen. Tällä hetkellä maassamme ei ole tietoturvan koulutusohjelmaa ammattikorkeakouluissa eikä yliopistoissa”, Korvenmaa totesi.

Ciscon, F-Securen ja TeliaSoneran Tietoturvatapahtuma järjestettiin tänä vuonna 11. kerran. Tapahtuma kokosi Helsingin Finlandia-taloon yhteen noin 650 tietoturva-alan päättäjää ja asiantuntijaa.


Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061

toimitusjohtaja Esa Korvenmaa
esa.korvenmaa (at) cisco.com

Ciscon tietoturva-asiantuntija Janne Tägtström
janne.tagtstrom (at) cisco.com

Viestintä- ja markkinointijohtaja Merja Lehtoranta
merja.lehtoranta (at) cisco.com

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.