Uuden sukupolven työntekijät haluavat käyttää omia laitteitaan ja ulkoistaa tietoturvan IT-osastolle

Ciscon julkistama tietoturvaraportti paljastaa, että omien laitteiden käyttö työntekoon on yhä yleisempää ja samalla yhä suurempi mahdollisuus ja uhka yritysten toiminnalle. Ciscolla uskotaan, että tämä bring your own device -trendi (BYOD) on tulevina vuosina otettava yrityksissä vakavasti. BYOD lisää huomattavasti henkilöstön tyytyväisyyttä ja tehokkuutta, mutta haastaa samalla perinteiset tietoturvakäsitykset.

”Kuinka moni tuntee pakahduttavaa ylpeyttä työntantajan tarjoamista työvälineistä? Oman kokemukseni perusteella työnantajan työvälineillä ei ole samanlaista bling-bling-vaikutusta kuin vapaasti valituilla laitteilla. Perinteisesti työnantajat ovat tarjonneet henkilöstön käyttöön enemmänkin ’harmaata DDR-rautaa’, jossa yksilöillisyydellä ja teknisillä edistysaskelilla ole suurtakaan merkitystä. Yhä useampi työntekijä tuokin työpaikalleen omat työvälineensä”, toteaa Ciscon tietoturva-asiantuntija Janne Tägtström.

Cisco Annual Security Report 2011:n mukaan uuden sukupolven työntekijät haluavat käyttää omia laitteitaan työssään, mutta olettavat kuitenkin, että organisaatio vastaa tietoturva-asioista.

Kun BYOD-trendiin lisätään muut tietoturvaan vaikuttavat tekijät, kuten virtualisointi, pilvipalvelut, liikkuvan työnteon lisääntyminen, säädökset, lainsäädäntö sekä sähköisen tiedon määrän lisääntyminen, ovat 20 vuotta vanhat tietoturvamekanismit ja -arkkitehtuurit todella tehottomia.

”Seuraavan sukupolven tietoturvallinen työympäristö ottaa tietoturva-asiat osaksi laajempaa IT-arkkitehtuuria nojautumatta yksittäisiin laitteisiin. Organisaatioilla tulee myös olla selkeä strategia, kuinka voidaan tietoturvallisesti sallia omien työvälineiden käyttö jokapäiväisessä työssä”, Tägtström toteaa.

”Muutaman vuoden kuluessa tämä muutos on täydessä käynnissä, ja yksittäisen käyttäjien laitemäärät kasvavat ja samalla laitetyypit ja käyttöjärjestelmät ovat yhä moninaisemmat. Tämä vaatii aivan toisenlaista lähestymistapaa tietoturvan toteuttamiseen, koska emme voi nojautua siihen harhaluuloon, että työnantaja hallitsee laiteympäristön”, Tägtström sanoo.

BYOD-trendiä ja muita ajankohtaisia tietoturvan haasteita käsitellään Pohjoismaiden suurimmassa tietoturvatapahtumassa keskiviikkona 8.2.2012 Finlandia-talolla. Tapahtuman pääteemana pohditaan aihetta: Tulevaisuuden tietoturva – ankeuttaja vai innovaattori?

http://www.tietoturvatapahtuma.fi/etusivu/


Ciscon tietoturvaraportti kokonaisuudessaan:
http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/vpndevc/security_annual_report_2011.pdf

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Ciscon tietoturva-asiantuntija Janne Tägtström
janne.tagtstrom (at) cisco.com

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.