Borderless Network -arkkitehtuuri auttaa nyt hallitsemaan kaikenkirjavia päätelaitteita ja tukee verkonhallintaa

Cisco on tuonut uusia ratkaisuja Borderless Network -arkkitehtuuriinsa. Uutuudet sisältävät hallinta- ja tietoturvatyökaluja, joiden avulla IT-osasto voi hallita entistä kirjavammaksi muodostuvaa päätelaitekantaa. Lisäksi Cisco tuo työkaluja langattomiin ja kiinteisiin verkkoihin liittyvään verkonhallintaan.

“Työntekijät haluavat käyttää töiden tekemiseen yhä erilaisempia päätelaitteita. Organisaation virallisten laitehankintojen lisäksi on syntynyt niin sanottu varjo-IT, jossa työntekijät käyttävät myös itse ostamiaan laitteita töiden tekemiseen. Tämä päätelaitetarjonta näkyy ja tuntuu jokaisella IT-osastolla. IT-osaston täytyy kyetä hallitsemaan päätelaitekantaa ja esimerkiksi tietoturvaan liittyviä asioita, mutta samalla sallia työntekijöille sellaiset työkalut, joilla he haluavat tehdä töitä”, toteaa Suomen Ciscon tekninen johtaja Jukka Nurmi.

Ciscon Identity Services Engine (ISE) on ratkaisu varjo-IT:n ja kuluttajistumisen haasteisiin. Sen avulla IT-osasto pystyy määrittelemään aiempaa paremmin oikeudet. Tämä oikeuksien määrittely voidaan tehdä henkilö-, kellonaika-, päätelaite- ja tiedostokohtaisesti.

Cisco ISE parantaa tietoverkon tietoturvaa vahvistamalla identiteettiin perustuvaa sisäänkirjautumista, joka määritellään käyttäjä- ja päätelaitekohtaisesti koko tietoverkkoon kontekstitietoisesti. ISE:n avulla määritellään oikeudet, mikä helpottaa identiteetinhallintaa ja parantaa oikeuksiin liittyen läpinäkyvyyttä.

Lisäksi Cisco julkisti verkonhallintaan Cisco Prime -tuoteperheen, joka tehostaa yritysten verkon- ja verkkopalvelujen hallintaa. Se on verkonhallintaratkaisu, joka kattaa sekä langattomat että kiinteät verkot. Tuotteet auttavat yhtenäistämään verkonhallintaa arkkitehtuurista, tietoverkosta ja palveluista riippumatta. Se auttaa parantamaan tietoverkon läpinäkyvyyttä, nopeuttamaan vianratkaisua ja eliminoimaan useiden eri verkkojen hallinnasta johtuvia konfiguraatiovirheitä.

“Tietoverkosta on tullut yhä kriittisempi osa yritysten ja organisaatioiden toimintaa. Tietoverkon toimiminen ja nopea vianselvitys ovat äärimmäisen tärkeitä silloin, kun organisaation ydintoiminnot ovat riippuvaisia tietoverkon toiminnasta”, Nurmi toteaa.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tekninen johtaja Jukka Nurmi
E: New Email jukka.nurmi (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja tuotekuvia:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2011/prod_041911.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.