Videotoiminnallisuus tulee yhä useampiin laitteisiin ja ratkaisuihin

Cisco on julkistanut videotarjontaansa uusia ominaisuuksia, joiden avulla organisaatioissa voidaan entisestään tehostaa ryhmätyöskentelyä ja viestintää. Uutuudet laajentavat Cisco-ratkaisuiden videokäyttöominaisuuksia yhä useammissa laitteissa ja ratkaisuissa, aina TelePresence -virtuaalikokousratkaisusta Ciscon IP-puhelimiin. Julkistukset yhdessä Ciscon mediaverkkoarkkitehtuurin (medianet) kanssa tuovat videon entistä tiiviimmin osaksi organisaation viestintää. Medianet toimii alustana uusille viestintä- ja ryhmätyöpalveluille.

”Erilaisia sisältöjä ja esitystapoja yhdistämällä viestintä ja ryhmätyöskentely organisaatioissa paranee. Video on tässä mullistava, mutta sen käytön tulee olla helppoa ja vaivatonta, niin tietoverkkojen kuin käyttäjien osalta. Virtuaalikokoushuoneiden lisäksi kevyemmät, työpöytäkäytössä olevat ja kaikenlaisiin päätelaitteisiin yltävät videoratkaisut tuovat videon välineeksi, joka tehostaa viestintää sisäisesti ja ulkoisesti”, sanoo Suomen Ciscon TelePresence Techonology -yksikön maajohtaja Owe Ekman.

Nyt julkistetut ratkaisut ovat:

  • Cisco TelePresence Content Server 5.0: Mahdollistaa Cisco TelePresence -virtuaalikokousten helpon tallentamisen sekä välittömän esikatselun ja jakamisen. Integroituu myös Cisco Quad -alustaan, joka on suuryrityksille tarkoitettu sosiaalisen median alusta.
  • Cisco MXE 3500 Media Experience Engine: Verkkolaite, joka mahdollistaa videosisällön laajan hyödyntämisen. Esimerkiksi sen Cisco Pulse -analytiikkatoiminto tägää avainsanoja ja puhujia videoissa. Tämä nopeuttaa videoiden sisäisiä hakuja. Mahdollistaa myös reaaliaikaisen videokuvan syötön Cisco Digital Signage -näyttöihin.
  • Cisco TelePresence System 1300: Virtuaalikokousratkaisun 1300-sarjan uusi, 47-tuuman LCD-näytön malli, joka sopii esimerkiksi toimistoihin tai pieniin kokoushuoneisiin. Voidaan asentaa seinälle tai omalle alustalleen. Tukee Cisco TelePresence Touch -kosketusnäyttöä, jonka avulla virtuaalikokousta on helppo intuitiivisesti hallinnoida.
  • Cisco Unified IP Phones 8941 ja 8945 -puhelinmallit: IP-puhelinmallit, joissa sisäänrakennettu VGA-videokamera ja viiden tuuman teräväpiirtonäyttö.

Aiheesta kertova video ja lisätietoa:
http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns813/networking_solutions_solution_segment_home.html

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2011/prod_022411b.html

Lisätiedot:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Myyntipäällikkö Tomi Paajanen
E: New Emailtomi.paajanen (at) cisco.com

TelePresence Technology -yksikön maajohtaja Owe Ekman
E:New Emailowe.ekman (at) cisco.com

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.