Liikevaihto kasvoi 19,2 prosenttia tilivuoden ensimmäisellä neljänneksellä edellisvuoden vastaavasta ajasta

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 30.10.2010 päättyneen tilivuotensa ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen. Maailman johtavan tietoverkkoratkaisujen toimittajan ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 10,8 miljardia dollaria, mikä on 19,2 prosenttia enemmän kuin edellisen tilikauden vastaavalla vuosineljänneksellä (9,0 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden 2011 ensimmäisen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,9 miljardia dollaria eli 0,34 dollaria osakkeelta. Edellisvuoden vastaavalla vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 1,8 miljardia dollaria eli 0,30 dollaria osakkeelta. GAAP-nettotulos kasvoi 8,0 prosenttia.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 2,4 miljardia dollaria eli 0,42 dollaria osakkeelta, kun se edellisvuoden vastaavaan aikaan oli 2,1 miljardia dollaria eli 0,36 dollaria osakkeelta.

”Ciscon tulos oli vakaa taloudellisesti haastavalla ajanjaksolla. Vaikka tietyillä liiketoiminta-alueillamme investoinnit ovat olleet maltillisia, niin toimemme alueilla, joihin voimme vaikuttaa ja joita voimme hallita, osoittavat, että strategiamme on menestyksekäs ja perusteltu. Markkina-asemamme, mukaan lukien jatkuva tuoteinnovointi, markkinaosuuden kehityssuunta ja toimintojen tehokkuus, positioi meidät kasvu-uralle ja mahdollistaa joustavan toiminnan pitkälle tulevaisuuteen, kun vahvistamme rooliamme asiakkaittemme luotettuna kumppanina”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

Ciscon tuoreimpiin ratkaisujulkistuksiin kuuluivat mm. Cisco ūmi telepresence -ratkaisu, joka tuo virtuaalitapaamiset koteihin. Se on kotikäyttöön tarkoitettu videotapaamisratkaisu, joka toimii kaikissa kotitalouksissa, joissa on teräväpiirtotelevisio ja laajakaistayhteys.

Cisco esitteli myös uusia tuotteita ja palveluja, jotka auttavat pieniä ja keskisuuria yrityksiä saamaan entistä enemmän hyötyjä irti tietoverkostaan. Uudet kytkinmallit, IP-puhelimet, videovalvontaohjelmisto ja -kamerat sekä uudistettu tarjonta kumppaneille helpottavat pk-yritysten tietoverkon maksimaalista hyödyntämistä.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/fin_111010.html

###

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon teknologiaa käyttäen rakennetut tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen jakamisen ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Ciscolle vuosi 2010 on juhlavuosi. Takana on jo 25 vuotta teknologiainnovaatioita ja yhteiskuntavastuuta. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.