Cisco ūmi telepresence tarvitsee vain HD-television ja laajakaistayhteyden


Cisco on julkistanut ratkaisun, joka tuo virtuaalitapaamiset koteihin. Cisco ūmi telepresenceon kotikäyttöön tarkoitettu videotapaamisratkaisu. Se toimii kaikissa kotitalouksissa, joissa on teräväpiirtotelevisio ja laajakaistayhteys. Sen avulla perheenjäsenet, sukulaiset ja ystävät voivat tavata virtuaalisesti, ja vaikutelma on sama kuin jos he olisivat paikalla oikeasti. Ratkaisu on ensi vaiheessa saatavissa Yhdysvalloissa.

Helppokäyttöinen Cisco ūmi koostuu teräväpiirtokamerasta, konsolista ja kaukosäätimestä ja hyödyntää Cisco TelePresence -virtuaalikokousratkaisuista tuttuja ominaisuuksia. Ratkaisu mahtuu esimerkiksi olohuoneeseen ja ottaa huomioon sijoitushuoneen koon ja valaistuksen. Virtuaalitapaamisten lisäksi Cisco ūmi:lla voi tehdä omia videoklippejä, jotka voidaan jakaa esimerkiksi YouTubessa tai Facebookissa.

Cisco ūmi -laitteiston avulla voi myös olla yhteydessä käyttäjiin, joilla on tietokoneessaan web-kamera ja Google video chat -toiminto.

”Cisco yhdistää ihmiset ja mahdollistaa videon käytön tavoilla, jotka muuttavat viestintää, yhdessäoloa ja viihteen käyttämistä niin töissä, kotona kuin tien päällä. Cisco ūmi tuo virtuaalivierailut olohuoneeseen ja muuttaa kanssakäymistä ja yhdessäolon tapoja myös perheen ja ystävien kesken. Tulevaisuuden visiossamme tämänkaltaiset teknologiat yhdistävät kuluttajat ja yritykset ja mahdollistavat uusien palveluiden tarjoamisen, aina koulutuksesta terveydenhuoltoon ja pankkipalveluihin”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers

Cisco ūmi on ensi vaiheessa saatavissa Yhdysvalloissa, jossa Cisco tekee yhteistyötä muun muassa Verizonin ja Best Buyn kanssa.

Yhdysvalloissa Cisco ūmi on saatavilla 14.11. alkaen. Suositushinta USA:ssa on 599 dollaria ja kuukausimaksu 24,99 dollaria sisältäen rajoittamattoman määrän ūmi-puheluita, videoviestintää ja -tallennusta

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
markkinointi- ja viestintäjohtaja Merja Lehtoranta, puh. 040 525 2845
merja.lehtoranta (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_100610.html

Tuotekuvia:
http://www.flickr.com/photos/cisco_pics/sets/72157625104940720/with/5051182313/

Lisätietoja Cisco ūmi:sta: http://home.cisco.com/en-us/telepresence/umi/

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon teknologiaa käyttäen rakennetut tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen jakamisen ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Ciscolle vuosi 2010 on juhlavuosi. Takana on jo 25 vuotta teknologiainnovaatioita ja yhteiskuntavastuuta. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.