Sähköverkkoon älyä ympäristön eduksi


Cisco tuo markkinoille uutuuskytkimen ja -reitittimen sähköyhtiöiden tarpeisiin. Uuteen Connected Grid -tuoteperheeseen kuuluvat reititin ja kytkin auttavat sähköyhtiöitä välittämään sähköä asiakkailleen entistä luotettavammin ja tehokkaammin parantaen energianhallintaa ja säästäen sekä ympäristöä että kustannuksia.

Cisco CGR 2010 ja Cisco CGS 2520 muodostavat tietoturvallisen viestintäinfrastruktuurin, jossa voidaan analysoida reaaliaikaisesti tietoa useista eri sähkölaitoksen älykkäistä sähkönjakelulaitteista. Tämän ansiosta sähköyhtiöt pystyvät hallitsemaan sähkönjakelua ja laitteistoa entistä tehokkaammin.

Lisäksi uutuuksien avulla pystytään nopeasti havaitsemaan ja diagnosoimaan erilaisia laitteissa ja jakelussa olevia häiriöitä, korjaamaan viat entistä nopeammin jopa etätyönä, minkä ansiosta sähköntuotannon varmuutta voidaan parantaa.

Tuoteuutuudet ovat Cisco Connected Grid Router 2010 -reititin (CGR 2010) ja Cisco Connected Grid Switch 2520 -kytkin (CGR 2520). Ne on suunniteltu vaativimpiinkin sähköntuotantolaitosympäristöihin.

Uutuustuotteet tukevat IEEE 1613- ja IEC61850-3-sähkötekniikkastandardeja.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Jukka Nurmi
jukka.nurmi (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja kuvia:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_052510.html