Lehdistötiedote

10.06.2009

Helsingin Messukeskukseen Pohjoismaiden edistyksellisin tietoverkko
Ciscon ja Elisan toteuttama tietoverkko auttaa viestimään paremmin messupäivän aikana

Suomen Messut on toteuttanut Helsingin Messukeskuksessa mittavan lähiverkkouudistuksen. Uudistus mahdollistaa nopean ja helposti pystytettävän laajakaistayhteyden messuosastoille sekä luo edellytykset uusille palveluille, kuten multimedian ja videoneuvottelujen hyödyntämiselle. Projekti nostaa Messukeskuksen tietoverkon toimialallaan Pohjoismaiden edistyksellisimmäksi. Verkkouudistuksen tekivät Cisco ja Elisa.

Tietoverkkouudistuksen tavoitteena oli rakentaa erittäin luotettava ja monipuolinen lähiverkko, joka mahdollistaa Messukeskuksen toiminnan kehittämisen jatkossakin. Ciscon ja Elisan kanssa toteutettu uusi verkko mahdollistaa muun muassa multimedian välittämisen sekä virtuaalineuvottelut esimerkiksi TelePresence-ratkaisun avulla.

”Tietoverkko on ollut käytössä yhden messukauden ja se on osoittautunut toimivaksi ja suunnitellun mukaiseksi. Todellinen testi oli viime vuoden lopulla ETYJ:n ministerikokouksen yhteydessä, jolloin kaikki tapahtuman tietoliikenneyhteydet hoidettiin Messukeskuksen kiinteän verkon välityksellä. Virtuaaliverkkoja rakennettiin lähes 500 kappaletta, ja järjestelmä toimi loistavasti. Hyvän käsityksen laitteistomme järeydestä saa siitä, että se täyttäisi Keravan kokoisen kaupungin tarpeet”, toteaa kiinteistöjohtaja Lasse Willberg.

”Kansainvälinen kongressijärjestäjien kilpailu on kovaa, mukana pysyminen edellyttää kehittyneitä palveluita. Toinen merkittävä syy uudistukselle oli tulossa oleva hallilaajennuksemme. Halusimme varmistaa, että uusi verkko kykenee vastaamaan tarpeisiin myös laajennuksen jälkeen. Tavoitteenamme on ollut helpottaa Helsingin Messukeskuksen messukävijöiden ja näytteilleasettajien välistä kanssakäymistä”, kertoo Willberg.

Uusi tietoverkko mahdollistaa kymmeniä kertoja nopeammat yhteydet kuin tavallinen adsl-yhteys. Se mahdollistaa useiden kymmenien TV-, radio- ja muiden multimedialähetysten siirtämisen verkossa puhe- ja dataliikenteen lomassa. Langattomuuden ansiosta myös internet-yhteyden hankkiminen osastolle sujuu sutjakasti. Tarvittaessa yhteyden saa messuosastolleen vaikka ex tempore -tilauksena paikan päällä.

”Näytteilleasettajat eivät aina voi tuoda messuosastolleen kaikkea mahdollista materiaalia, joten on kätevää, kun he voivat hakea tietoa osastollaan olevaan kannettavaan tietokoneeseen internet-yhteyden yli nopeasti ja tietoturvallisesti”, toteaa Willberg.

Messukeskuksen asiakkailla on nyt käytettävissään uusittu tietoverkko, joka on nopeampi, toimintavarmempi ja entistä helpommin hallittavissa. Myös palvelun kytkeminen tulee sujumaan sukkelammin, ja yhteysnopeus riittää videosisällönkin välittämiseen. Käyttäjät saavat tarvittaessa myös tarkan raportin siitä, miten yhteys on toiminut tapahtumien aikana.

”Teknologia tukee vuorovaikutusta. Koska messuilla tapahtuvaa ainutkertaista kohtaamista ei voi ”ottaa uusiksi”, siitä kannattaa ottaa kaikki irti. Meille palveluntarjoajana tämä ainutlaatuisuus asettaa myös laatuvaatimuksia. Tekniikan täytyy toimia”, Willberg sanoo.

Myyntijohtaja Kalevi Westerlund Elisalta ja myyntipäällikkö Seppo Kuusinen Ciscolta kiittävät Messukeskuksen väkeä sujuvasta projektin eteenpäinviemisestä.

”Panostimme suunnitteluun todella paljon, ja kun se saatiin päätökseen, ryhdyttiin käytännön hommiin saman tien. Uusi lähiverkko on pohja, jonka päälle voidaan rakentaa moninaisia uusia toiminnallisuuksia. Vain mielikuvitus asettaa rajat erilaisten toiminnallisuuksien ja palveluiden käyttöönotolle. Puhetta on ollut muun muassa Messukeskuksessa palveluita tarjoavien mainosten korvaamisesta multimediajulisteiden avulla”, Westerlund kertoo.

”Yhteistyö Suomen Messujen, Ciscon ja Elisan välillä on toiminut saumattomasti koko projektin ajan. Kyseessä on teknologisesti vaativa kokonaisuus, joka vielä toteutettiin varsin tiukalla aikataululla”, Kuusinen toteaa.

Lisätietoja:
Suomen Messut
Puh. (09) 150 9216
Lasse Willberg
lasse.willberg (at) finnexpo.fi

Cisco Systems Finland Oy
Puh. 0204 7061
Seppo Kuusinen
seppo.kuusinen (at) cisco.com

Elisa Oyj
Puh. 050 506 5713
Kalevi Westerlund
kalevi.westerlund (at) elisa.fi

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Elisa on Pohjoismaiden johtava viestintäpalvelujen tuottaja ja kuuluu Euroopan 500 suurimman julkisesti noteeratun yhtiön joukkoon. Elisa toimii Pohjoismaiden lisäksi Baltian maissa ja Venäjällä. Palvelemme alueellisesti noin 2 miljoonaa kuluttaja-asiakasta ja kansainvälisesti noin 15 000:ta yritysasiakasta tarjoamalla laajan valikoiman erilaisia liittymiä palveluineen. Välitämme ihmisille elämyksiä ja parannamme organisaatioiden tuottavuutta verkossa. Elisa keskittyy kehittämään kuluttajille ja yritysasiakkaille ICT- ja online-palveluja. Liikevaihtomme vuonna 2008 oli 1,49 miljardia euroa. Henkilöstön määrä on noin 2 900. Elisa toimii globaalisti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja osoitteesta www.elisa.fi

Suomen Messut on maan johtava messujärjestäjä ja Helsingin Messukeskus on Suomen suurin messu- ja kongressikeskus. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään vuosittain yli 70 eri alojen näyttelyä. Kansainvälisiä kongresseja, kokouksia, seminaareja ja muita tilaisuuksia Messukeskuksessa on vuosittain yli 1 400. Messukeskuksessa käy vuodessa yli miljoona ihmistä erilaisissa tapahtumissa.