Lehdistötiedote

26.05.2009

Cisco auttaa operaattoreita pilveen
Pilvipalveluita suoraan datakeskuksesta asiakkaille

Cisco on esitellyt ratkaisun, joka auttaa palveluntarjoajia ja operaattoreita tarjoamaan pilvipalveluita. Cisco Unified Service Delivery -ratkaisun avulla palveluntarjoajat voivat rakentaa alustan pilvipalvelujen tarjoamiseksi. Ciscon ratkaisu yhdistää Ciscon datakeskustarjonnan, Unified Computing -arkkitehtuurin sekä seuraavan sukupolven IP-verkkoarkkitehtuurin (IP NGN).

”Pilvipalvelujen tarjoaminen on tällä hetkellä vahva trendi. Ciscon ratkaisusta hyötyvät erityisesti operaattoritaustaiset palveluntarjoajat, jotka pystyvät siirtymään pilvipalveluihin ja tarjoamaan asiakkailleen esimerkiksi TV:n kaltaisia videopalveluita ja kilpailemaan ns. over the top -palveluntarjoajien, kuten Googlen ja Amazonin kaltaisten toimijoiden kanssa. Ciscon ratkaisu on ainoa markkinoilla oleva end-to-end-ratkaisu, mikä tekee pilvipalvelujen rakentamisen todella helpoksi. Tarvittaessa Cisco pystyy rakentamaan alustan jopa avaimet käteen -periaatteella”, kertoo Suomen Ciscon tekninen johtaja Tommi Saxelin.

Pilvipalvelujen avulla operaattorit pystyvät laajentamaan palvelujaan ja kilpailemaan muiden palveluntarjoajien kanssa.

“Finnet-liiton kaavaileman Supermatrixin tyyppiset palvelut tulevat Suomeenkin. Operaattorit ovat havainneet, että pilvipalvelut auttavat heitä nostamaan palveluiden jalostusasetta ja tarjoamaan kuluttajille ja yrityksille palveluita, joista nämä ovat valmiita maksamaan”, Saxelin toteaa.

Cisco Unified Service Delivery -ratkaisun avulla palveluntarjoajat voivat välittää puhe-, data- ja videopalveluita suoraan datakeskuksesta. Näin pystytään optimoimaan resursseja, varmistamaan palveluiden laatu, vähentämään merkittävästi kustannuksia sekä tarjoamaan asiakkaille parempia ja tietoturvallisempia palvelukokemuksia.

Cisco Unified Service Delivery -ratkaisu laajentaa Ciscon datakeskustuotevalikoimaa ja on uusi askel kohti Ciscon Data Center 3.0 -strategiaa.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_051109.html

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.