Lehdistötiedote

07.05.2009

Cisco julkisti tilikauden 2009 kolmannen vuosineljänneksen tuloksen
Pääjohtaja Chambers: Ciscon tulos oli vakaa haastavassa taloustilanteessa

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 25.4.2009 päättyneen tilivuotensa kolmannen vuosineljänneksen tuloksen. Ciscon liikevaihto kolmannella vuosineljänneksellä oli 8,2 miljardia dollaria, mikä on 17 prosenttia vähemmän kuin edellisen tilikauden vastaavalla vuosineljänneksellä (9,8 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden kolmannen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,3 miljardia dollaria eli 0,23 dollaria osakkeelta. Edellisen tilivuoden vastaavalla vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 1,8 miljardia dollaria eli 0,29 dollaria osakkeelta. GAAP-nettotulos laski 24 prosenttia.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden kolmannella vuosineljänneksellä 1,8 miljardia dollaria eli 0,30 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden vastaavalla vuosineljänneksellä oli 2,3 miljardia dollaria eli 0,38 dollaria osakkeelta.

“Ciscon tulos oli vakaa haastavasta globaalista taloustilanteesta huolimatta ja tämänhetkisillä markkinoilla. Tuloskehityksemme osoittaa kykymme toimia tehokkaasti ja hallita kannattavuuttamme vaihtelevissa taloussykleissä. Hyödynnämme nykyisen markkinatilanteen optimoimalla resurssejamme, tekemällä strategisia sijoituksia, laajentamalla toimintaamme uusille markkina-alueille sekä lujittamalla asiakassuhteitamme. Siirtyessämme uudelle vuosineljännekselle, uskomme olevamme hyvässä asemassa niin tuotevalikoimamme kuin liiketoimintamallimme kannalta tarkasteltuna, kun talous ennen pitkää alkaa toipua”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

Tilikauden 2009 kolmannella vuosineljänneksellä Cisco ilmoitti ostavansa videokameroita valmistavan kalifornialaisen Pure Digital Technologiesin. Yritys on tunnettu helppokäyttöisistä, kuluttajille suunnatuista Flip-videokameroistaan. Cisco julkisti myös ostaneensa Richards-Zeta Building Intelligence -yhtiön. Yhtiö valmistaa älykkäitä välikerrosohjelmistoja (middleware), joiden avulla voidaan hallita ja vähentää energiankulutusta talotekniikkaratkaisuissa, kuten valaistuksessa, hisseissä, ilmastoinnissa ja lämmityksessä.

Ciscon tuoreisiin julkistuksiin kuuluu muun muassa uusi Unified Computing -datakeskusarkkitehtuuri, jonka avulla voidaan virtualisoida datakeskusten sovellussiilot yhdeksi kokonaisuudeksi. Arkkitehtuuriin kuuluva Cisco Unified Computing System -järjestelmä yhdistää laskentatehon, tietoverkon ja tallennuksen yhdeksi virtuaaliseksi kokonaisuudeksi. Lisäksi Cisco toi verkkopalaverit ja ryhmätyökalujen hyötyjä laajemmin älypuhelimiin Cisco WebEx Meeting Center -sovelluksella.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/fin_050609.html

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.