Lehdistötiedote

28.04.2009

Cisco ja NetApp tuovat lisätehoa virtualisoituihin datakeskuksiin
NetAppin Unified Storage -tallennusarkkitehtuuri tehostaa Ciscon Unified Computing -arkkitehtuuria

Cisco ja tiedonhallintaratkaisujen toimittaja NetApp alkavat yhdessä tarjota Ciscon Unified Computing -arkkitehtuuriin pohjautuvia virtuaalisia datakeskusratkaisuja. Cisco Unified Computing ja NetAppin Unified Storage -tallennusarkkitehtuuri yhdistetään datakeskusratkaisuksi, joka auttaa asiakkaita vähentämään datakeskustensa monimutkaisuutta ja tehostamaan IT-resurssien hyödyntämistä. Lisäksi Cisco ja NetApp tekevät yhteistyötä kokonaisuuden asiakastuessa, markkinoinnissa sekä laitteiden sertifioinnissa.

Cisco Unified Computing -järjestelmä (UCS) yhdistää laskentatehon, tietoverkon ja tallennuksen yhdeksi virtuaaliseksi kokonaisuudeksi. Uusi arkkitehtuuri nostaa datakeskuksen käyttöastetta, vähentää energiankulutusta ja kustannuksia sekä yksinkertaistaa IT-infrastruktuuria. NetApp kehittää ja toimittaa UCS-järjestelmää täydentäviä, virtuaaliseen ympäristöön tarkoitettuja tallennusratkaisuja.

"Asiakkaidemme liiketoiminnan siirtyminen virtualisoituihin datakeskuksiin edellyttää valmiita ratkaisuja tallennukseen, laskentatehoon ja verkkoratkaisuihin. Yhdessä Ciscon kanssa voimme tarjota asiakkaillemme valmiita ratkaisuja yhtenäiseksi ja käyttötarpeisiin mukautuvaksi alustaksi dynaamiseen IT-ympäristöön", toteaa NetAppin Suomen maajohtaja Mika Matikainen.

"Datakeskuksissa kamppaillaan kapasiteetin sekä resurssien kanssa. Virtuaaliset datakeskusratkaisut voivat olla tähän merkittävä apu. Yhtiöidemme asiakaskunta on paljolti samaa, joten asiantuntemuksemme ja teknologiamme täydentävät hyvin toisiaan. Molemmat yhtiöt ovat lähtöisin Piilaaksosta, joten yrityskulttuurimme ja toimintamallimme ovat hyvinkin samankaltaisia. Siksi uskon yhteistyömme kehittymiseen pitkällä tähtäimellä ja tuovan asiakkaille merkittäviä etuja", kertoo Suomen Ciscon tekninen johtaja Tommi Saxelin.

Ciscon Unified Computing -arkkitehtuuri virtualisoi datakeskusten sovellussiilot yhdeksi kokonaisuudeksi. NetAppin tallennusarkkitehtuuri vähentää tarvittavaa kokonaisuuden tallennustilaa, tehostaa tallennustilan käyttöä virtuaaliympäristössä sekä yksinkertaistaa sen hallintaa.

NetAppin Ethernet Storage -teknologia täydentää Ciscon Unified Fabric -ominaisuutta, jolla datakeskusten tietoliikenne- ja tallennusyhteydet voidaan välittää samalla kytkimellä. Se yhdistää eri verkkotekniikoiden parhaita ominaisuuksia, kuten Ethernetin joustavuutta ja kuitukanavayhteyksien varmuutta.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

NetApp Finland Oy
maajohtaja Mika Matikainen, puh. 040 515 3700
mika.matikainen (at) netapp.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_041609c.html

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

NetApp on johtava innovatiivisten tiedonhallinta-ratkaisujen toimittaja, joiden avulla tallennuksen, hallinnan ja suojauksen kompleksisuus sekä yrityksen tietojen säilyttäminen helpottuu. Markkinoiden johtavat yritykset ympäri maailmaa ovat valinneet NetAppin saadakseen apua kustannusten pienentämiseen, riskien minimoimiseen ja muutoksiin sopeutumiseen. Lisätietoa näistä vertaansa vailla olevista yksinkertaisista ja arvokkaista ratkaisuista saat verkkosivuiltamme www.netapp.com.