Lehdistötiedote

01.04.2009

Ciscolta vihreä tv-kanava internetiin

Cisco on käynnistänyt yhteistyön ympäristöaiheisia internet-videoita julkaisevan green.tv:n kanssa. Ciscon oman green.tv-kanavan videot käsittelevät ilmastonmuutosta ja sitä, kuinka hiilidioksidipäästöjä voitaisiin vähentää maailmanlaajuisesti.

Yhteistyö green.tv:n kanssa liittyy Ciscon Connected Urban Development -ohjelmaan, joka tähtää hiilidioksidipäästöjen leikkaamiseen parantamalla kaupunkiympäristön infrastruktuuria ICT:n avulla. Cisco uskoo, että käyttämällä nykyaikaista informaatio- ja viestintäteknologiaa yhteiskuntarakenteita voidaan kehittää kestävällä tavalla. Esimerkki tällaisesta on muun muassa matkustustarvetta vähentävä TelePresence-ratkaisu.

”Olemme vahvasti sitoutuneet kantamaan ympäristövastuumme niin tuotteissamme ja palveluissamme kuin liiketoimintamalleissamme ja työkulttuurissamme. Yrityksenä Cisco on ainutlaatuisessa asemassa, sillä teknologiamme avulla on mahdollista hidastaa ilmastonmuutosta. Lähtemällä mukaan green.tv:n toimintaan voimme kannustaa ihmisiä elämään, työskentelemään ja oppimaan ilmaston kannalta kestävämmällä tavalla”, sanoo Neil Harris, Ciscon Euroopan-organisaation kestävän liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja.

Green.tv on internet-tv-kanava, jonne ympäristöjärjestöt ja esimerkiksi yksittäiset dokumentaristit voivat lähettää omia, ympäristöä käsitteleviä videoitaan julkaistaviksi. Green.tv:n kumppani on muun muassa YK:n ympäristöohjelma UNEP. Kanava tekee yhteistyötä Euroopan komission sekä maailman johtavien ympäristöjärjestöjen kuten Greenpeacen ja Maailman luonnonsäätiön (WWF) kanssa.

”Yhteistyömme Ciscon kanssa synnyttää todellista synergiaa. Green.tv on johtava ympäristöaiheinen internet-tv-kanava. Cisco puolestaan on osoittanut ensimmäisten joukossa, kuinka informaatio- ja viestintäteknologialla voidaan vastata ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin”, toteaa Ade Thomas, green.tv:n perustaja ja toimitusjohtaja.

www.green.tv
www.green.tv/cisco
www.connectedurbandevelopment.org

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_121808c.html

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.