Lehdistötiedote

17.03.2009

Cisco virtualisoi datakeskukset Unified Computing -arkkitehtuurilla
Cisco laajentaa palvelinmarkkinoille kumppaneiden kanssa  

Cisco on julkistanut uuden Unified Computing -datakeskusarkkitehtuurin, jonka avulla voidaan virtualisoida datakeskusten sovellussiilot yhdeksi kokonaisuudeksi. Arkkitehtuuriin kuuluva Cisco Unified Computing -järjestelmä yhdistää laskentatehon, tietoverkon ja tallennuksen yhdeksi virtuaaliseksi kokonaisuudeksi. Uusi arkkitehtuuri nostaa datakeskuksen käyttöastetta, vähentää energiankulutusta ja kustannuksia sekä yksinkertaistaa IT-infrastruktuuria.

Arkkitehtuurijulkistus on tärkeä askel Ciscon Data Center 3.0 -strategian toteuttamisessa. Cisco kertoi vauhdittavansa asiakkaiden siirtymistä Unified Computing -arkkitehtuuriin palveluiden ja alan johtavien toimijoiden kanssa tehtävän yhteistyön avulla.

“Uudenlaisen datakeskusarkkitehtuurin avulla olemme luoneet datakeskuksesta dynaamisen IT-ympäristön, jonka avulla voidaan parantaa tuottavuutta ja liiketoiminnan ketteryyttä sekä tehostaa virtualisoinnin hyötyjä”, toteaa Ciscon Server Access and Virtualization -liiketoimintayksikön johtaja Mario Mazzola.

”Huhut pitävät paikkaansa. Cisco laajentaa palvelinmarkkinoille. Emme kuitenkaan perinteisellä tavalla, vaan haluamme uusia koko arkkitehtuurin. Näemme, että datakeskusten merkitys kasvaa koko ajan. Meillä Suomessa Google investoi vast’ikään uuteen datakeskukseen, kaikki muutkin ovat tekemässä samaa. Datakeskusten kapasiteetti on Suomesta lopussa, ja Unified Computing tuo eväitä näiden kapasiteetti- ja resurssihaasteiden taklaamiseen”, toteaa Suomen Ciscon tekninen johtaja Tommi Saxelin.

”Unified Computing -järjestelmä tulee olemaan iso apu monille isoille datakeskustoimijoille, jotka kamppailevat jäähdytyksen, virrankulutuksen, tilan ja henkilöstöresurssien kanssa. Unified Computing -järjestelmän ansiosta datakeskuksen siiloja voidaan hallita yhden työkalun kautta, mikä ratkaisee moni haasteita. Myös esimerkiksi kaapelointia tarvitaan noin 90 prosenttia vähemmän, hallinta vie noin 20 prosenttia vähemmän aikaa ja rautaa voidaan vähentää noin 30 prosenttia”, kertoo Unified Computingia kehittänyt tuotearkkitehti Tommi Salli Ciscosta.

Cisco Unified Computing –järjestelmä: 

  • Vähentää kokonaiskäyttökustannuksia 20 – 30 prosenttia.
  • Parantaa IT:n tuottavuutta sekä liiketoiminnan ketteryyttä: sovellukset voidaan provisioida minuuteissa.
  • Parantaa skaalautuvuutta lisäämättä monimutkaisuutta: datakeskuksia voidaan hallita kuten yhtä järjestelmää, olipa käytössä 1 palvelin tai 320 palvelinta, jossa on tuhansia virtuaalikoneita.
  • Parantaa energiatehokkuutta: Vähentää merkittävästi virrankäyttöä ja jäähdytystarvetta. Lisäksi puolet vähemmän komponentteja ja vähemmän kaapelointia.
  • Standardipohjainen infrastuktuuri mahdollistaa yhteentoimivuuden ja suojaa investointeja.

Cisco Unified Computing -palvelut:

  • Cisco tuo markkinoille Unified Computing -palveluita, joiden avulla asiakkaat voivat saada Cisco Unified Computing -arkkitehtuurin tekniset ja liiketoiminnalliset hyödyt tehokkaammin käyttöönsä. Uudet palvelut kattavat muun muassa arkkitehtuurisuunnittelun, migraation ja etähallinnan.
  • Cisco julkisti tekevänsä yhteistyötä alan suurimpien toimijoiden kanssa Unified Computing -järjestelmään liittyen. Kumppaneita ovat Accenture, BMC Software, EMC, Intel, Microsoft, VMware, Emulex, NetApp, Novell, Oracle, Qlogic ja Red Hat.

Cisco Unified Computing -järjestelmä ja siihen liittyvät palvelut ovat saatavissa Suomessa syksyllä 2009. Cisco julkistaa Unified Computing -järjestelmään liittyvät tuotteet maaliskuun lopussa.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

Alkuperäiset englanninkieliset tiedotteet:

http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_031609.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_031609d.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_031609b.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.