Lehdistötiedote

12.03.2009

Suomen uusin vapaa-ajankeskus ottaa käyttöön Ciscon tietoverkkokokonaisuuden
Turun Leaf Areena hyödyntää kattavasti monipuolisten verkkopalveluiden mahdollisuuksia

Cisco on toimittanut Turun uudelle vapaa-ajankeskukselle Leaf Areenalle tietoverkkokokonaisuuden. Cisco Small Business -tarjontaan pohjautuva kokonaisuus kattaa koko keskuksen tietoverkkoratkaisun, johon sisältyvät muun muassa kattavat langattomat puhelin- ja tietoliikenneyhteydet, videovalvontajärjestelmä, tallennus sekä tietoturva. Ratkaisun ansiosta Leaf Areena voi itse hyödyntää sekä tarjota asiakkailleen monipuolisia verkkopalveluita. Leaf Areenan ratkaisukokonaisuuden toimittivat yhteistyössä Ciscon kanssa Aatami Tietotalo ja Suomen Puhelin.

Turun Leaf Areena toimii Leafin entisen makeistehtaan tiloissa. Se tarjoaa liikuntapalveluita ja elämyksiä lapsille, aikuisille ja yrityksille. Keskuksessa on muun muassa golf-maailma simulaattoreineen, lasten maailma, kolme sisäpelikenttää, kuntosalipalvelut, edustussaunat, kokoustilat ja ravintolapalvelut. Leafin vanhan makeistehtaan kiinteistö on kokonaisuudessaan
45 000 neliötä ja siitä Leaf Areenan käytössä on 7 000 neliötä. Muissa 38 000 neliön tiloissa toimii noin 115 pientä ja keskisuurta yritystä.

“Tietoliikenneverkko on tärkeä osa liiketoimintaamme, sen päälle rakentuu jatkossa moni lisäpalvelumme. Halusimme standardin IP-verkkopohjaisen ratkaisun, sillä se on meille parempi, joustavampi ja selkeästi kustannustehokkaampi. Lisäksi se mahdollistaa meille jatkossa paljon enemmän uusia ja joustavampia toimintamalleja, joihin perinteiset mobiilivaihde- tai videovalvontaratkaisut eivät olisi taipuneet. Me haluamme keskittyä omaan liiketoimintaamme ja haluamme hyvät kumppanit ympärillemme, ja mielestämme löysimme sellaiset”, sanoo Leaf Areenan toimitusjohtaja Pasi Kuutti.

Ciscon ratkaisukokonaisuudella Leaf Areena voi käyttää Nokia-puhelimiaan sisäpuhelimina kaikkialla, missä on internet-yhteys. Tämä alentaa merkittävästi puhelinkuluja. Langattomuuden ja kattavien tietoturvaominaisuuksien ansiosta Leaf Areena voi muun muassa perustaa tilapäisiä työ- ja maksupisteitä eri puolille keskusta. IP-pohjaiset valvontakamerat ovat siirrettäviä, jonka vuoksi voidaan valvoa esimerkiksi ulkona järjestettäviä lastentapahtumia. Lisäksi vieraille on tarjolla maksuton WLAN-yhteys. Leaf Areenan kokonaisuuden Power over Ethernet -toiminnallisuus mahdollistaa järjestelmän toiminnan myös sähkökatkon aikana.

”Pk-yritykset haluavat keskittyä liiketoimintaansa, niin myös Leaf Areena. Standardipohjainen ja yhteen verkkoon koottu kokonaisuus on tulevaisuutta. Se auttaa merkittävästi kustannusten hallinnassa, mutta myös mahdollistaa uusien palveluiden tarjolle tuomisen nyt ja tulevaisuudessa. Cisco Small Business -tuotteet tarjoavat juuri tätä varten helposti asennettavia ja käyttöön otettavia kokonaisuuksia pk-yrityksille. Tällaisten kokonaisuuksien rakentamisessa jälleenmyyjäkumppanimme ovat tärkeässä asemassa. Heillä on erinomainen suhde asiakkaisiin ja he tuntevat syvällisesti asiakkaiden liiketoiminnan”, sanoo Ciscon myyntipäällikkö Pekka Numminen.

Tulevaisuudessa IP-pohjainen puheratkaisu mahdollistaa esimerkiksi videoneuvottelupalveluiden kehittämisen yritysasiakkaille.

Ciscon, Aatami Tietotalon ja Suomen Puhelimen Leaf Areenalle toimittaman kokonaisuuden pääelementit ovat:

  • Varmennettu ja keskitetysti hallinnoitu Gigabit Ethernet LAN -tietoliikenneverkko
  • IP-pohjainen puheratkaisu, IP-puhelinvaihde ja -puhelimet sekä Voice over WLAN Nokian puhelimin
  • IP-pohjainen videovalvontajärjestelmä, joka valvoo ja tallentaa myös sähkökatkon aikana ja mahdollistaa etävalvonnan
  • IP Storage -varmennusratkaisut videovalvonnalle sekä kassajärjestelmille että työasemille
  • Langaton controller-pohjainen WLAN-verkko, jossa RFID-valmius paikannuspalvelulle
  • Tietoturvaratkaisut sisältäen muun muassa palomuurin ja langattoman vierailijaverkon

Lisätietoja:
Leaf Areena
toimitusjohtaja Pasi Kuutti, puh. 0400 944 294
pasi.kuutti (at) leafareena.fi

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
myyntipäällikkö Pekka Numminen
pekka.numminen (at) cisco.com

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Turun Leaf Areena on täysin uudenlainen vapaa-ajan konsepti, josta löytyy liikuntapalveluita sekä elämyksiä lapsille, vanhemmille ja yrityksille. Leaf Areenalta löytyy golf-maailma simulaattoreineen, yksi Suomen suurimpia lastenmaailmoja, kolme sisäpelikenttää, kuntosalipalvelut, edustussaunat ulkoporealtailla ja kokoustilat, ravintolapalvelut sekä paljon muuta. Leaf Areena toimii Leafin vanhassa tehdaskiinteistössä, liiketilaa on 7 000 neliömetriä. http://www.leafareena.fi/