Lehdistötiedote

10.03.2009

Finlandia-talon verkkopalveluille uutta potkua Ciscon avulla
Uusi langaton verkkokokonaisuus mahdollistaa räätälöityjen palveluiden kehittämisen

Finlandia-talo on uusinut langattoman verkkoympäristönsä yhteistyössä Ciscon kanssa. Cisco-teknologialla tehty uudistus mahdollistaa Finlandia-talolle uudentyyppisten palveluiden tarjoamisen erilaisten messujen ja tapahtumien yhteydessä. Palveluita voidaan jopa kehittää erikseen jokaista tapahtumaa ja näytteilleasettajaa varten.

Finlandia-talon langattomalta verkolta vaaditaan korkeaa suorituskykyä sekä luotettavuutta. Esimerkiksi esityksiä tulee haluttaessa pystyä lähettämään suorana videostriiminä internetiin.

”Voimme nyt tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisempia verkkopalveluita, koska verkko on suorituskykyisempi ja luotettavampi. Uusi ratkaisu integroitui erittäin helposti olemassa olevaan järjestelmäämme. Ciscon Unified Wireless Network -ratkaisun ansiosta meillä menee nyt esimerkiksi huomattavasti vähemmän aikaa verkon päivittäiseen operointiin”, sanoo Finlandia-talon teknisen palvelun päällikkö Ilkka Rautakivi.

Ciscon Finlandia-talolle toimittaman ratkaisun ansiosta kongressi- ja tapahtumatalon langaton verkko on aiempaa luotettavampi, suorituskykyisempi ja kattavampi. Finlandia-talon IT-osasto voi uuden teknologian avulla määrittää yksittäisen tapahtuman verkkoyhteydet huomattavasti nopeammin, käyttää tietotekniikkaresursseja optimoidummin ja tarjota asiakkaille monipuolisempia verkkopalveluita.

”Finlandia-talon langaton verkkoympäristö oli Ciscolle mielenkiintoinen tekninen haaste. Yhteistyössä kokonaisuus saatiin haltuun ja rakennettua aikataulussaan. Laadukkaat ja kehittyneet verkkopalvelut ovat nousseet yhä tärkeämmiksi tekijöiksi kongressikeskusten kilpailukyvylle. Finlandia-talolla on nyt erinomainen alusta tarjota asiakkailleen yhä älykkäämpiä palveluita”, kertoo Ciscon tekninen asiantuntija Tomi Järventie.

Finlandia-talon Cisco Unified Wireless Network -ratkaisu koostuu Cisco Aironet 1131AG  -sarjan langattomista tukiasemista sekä Cisco 4402-sarjan Wireless LAN Controller -ohjaimesta. Lisäksi verkossa on Cisco Catalyst 2950 ja 2960 -sarjan kytkimiä.

Finlandia-talon verkkototeutuksesta kertova englanninkielinen asiakasreferenssiteksti (PDF-muodossa) on ladattavissa täältä: http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/wireless/ps5678/ps6521/case_study_c36-487821.pdf.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen asiantuntija Tomi Järventie
tomi.jarventie (at) cisco.com

Finlandia-talo, puh. (09) 40241
teknisen palvelun päällikkö Ilkka Rautakivi
ilkka.rautakivi (at) finlandiatalo.fi

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com  ja suomeksi www.cisco.fi  

Finlandia-talo on Alvar Aallon vuonna 1967 suunnittelema ja 1971-1975 rakennettu Suomen toiseksi suurin konferenssi- ja konserttitalo. Rakennuksessa on yhteensä 17 kokoussalia ja -huonetta, viisi aulatilaa ja kolme ravintolasalia. Talossa on yhteensä 18 000 neliömetriä. Rakennuksessa vierailee 350 000 kävijää ja siellä järjestetään noin 800 tapahtumaa vuosittain. www.finlandiatalo.fi