Lehdistötiedote

06.03.2009

Ciscolta uusia palveluita sähköpostiliikenteen turvaamiseen
Cisco IronPort -sähköpostin suodatuspalvelu vastaa lisääntyviin sähköpostiuhkiin

Cisco tuo markkinoille uusia palveluita sähköpostiliikenteen turvaamiseen. Cisco IronPort Email Security -palvelut tuovat yrityksille kattavaa, kokonaan tai osin ulkoistettua sähköpostin suodatusta ja puhdistamista kokonaan ulkoistettuna pilvipalveluna, verkkopalveluna tai näiden välimuotona. Tämä tuo asiakkaille lisää joustavuutta ja valinnanvaraa.

”Sähköpostin suodattaminen ja puhdistaminen on tyypillisesti sellainen asia, jonka ulkoistamista kannattaa harkita. Yrityksen ei tarvitse silloin investoida laitteisiin, opiskella niiden käyttöä tai sitoa resursseja niiden hoitamiseen. Nyt esittelemissämme palveluissa lisähyötynä on se, että asiakas itse voi käyttöliittymän avulla vapaasti muokata asetuksiaan juuri haluamansa kaltaiseksi”, kertoo Ciscon IronPort-yksikön tekninen asiantuntija Jari Salmi.

Cisco IronPort Email Security -palvelut koostuvat laitteista ja palveluista, jotka suodattavat ja puhdistavat asiakasorganisaation sähköpostiliikenteen. Palvelut voivat olla asiakkaan itsensä hallinnoimia, kokonaan ulkoistettuja pilvipalvelupohjaisia tai hyödyntää molempien parhaita puolia. Tarjolla on muun muassa roskapostisuoja, tietovuotojen esto, virussuoja ja sähköpostiautentikointi sekä raportointityökalut. Palvelun laitteet voivat sijaita joko asiakkaan omissa tiloissa tai Ciscon datakeskuksessa.

”Tarjoamissamme palveluissa jokaisella asiakkaalla on oma dedikoitu infrastruktuurinsa. Yleensä tarjolla olevat tämäntyyppiset palvelut yhdistävät kaikki palveluntarjoajan asiakkaat yhteen ympäristöön. Tällöin, jos yksi kohta hyytyy, niin kaikkien asiakkaiden palvelu lakkaa. Lisäksi meidän palvelussamme asiakas voi kattavasti itse tehdä muutoksia asetuksiinsa”, Salmi jatkaa.

Cisco IronPort Hosted Email Security Solution tarjoaa asiakkaille sähköpostin suodatuksen pilvipalvelupohjaisesti kokonaispalveluna. Asiakkaan ei tarvitse hankkia laitteistoa tai pitää sitä omissa tiloissaan, mutta silti hänellä on palveluihin täysi pääsy ja hän hallinnoi niitä.

Cisco IronPort Managed Email Security Service on puolestaan palvelu, jossa laitteisto sijaitsee asiakkaan tiloissa, mutta Ciscon tietoturva-asiantuntijat vastaavat palvelun hallinnoinnista ja ylläpidosta 24/7. Asiakas voi itse määrittää missä määrin ulkoistaa hallinnoinnin ja ylläpidon sekä laitekustannustasonsa.

Cisco IronPort Hybrid Hosted Email Security Solution yhdistää kahden yllä mainitun palvelun parhaat puolet kokonaisuudeksi, jossa yhdistyvät pilvipalvelun ja oman laitteiston edut. Sisään tulevan sähköpostiliikenteen valvonta toimii pilvipalveluna ja ulos menevän liikenteen valvonta on asiakkaan hallinnoitavana.

”Suomalaisyritykset ovat trendin kärjessä ulkoistamisessa Euroopassa. Kolmesta nyt esittelemästämme palvelusta näkisin, että hosted-malli on Suomen markkinoilla kiinnostavin, sillä se on aidosti ulkoistettu palvelu. Suomalaisasiakkaiden näkisin ensi vaiheessa olevan kansainvälisesti toimivia yrityksiä. He tarvitsevat palvelua muulloinkin kuin virka-aikana”, Salmi jatkaa.

Ciscon vuoden 2008 tietoturvaraportti, Cisco Annual Security Report 2008, laskee, että roskapostin määrä on tänä päivänä noin 90 prosenttia maailman sähköpostiliikenteestä. Raportissa ennustetaan niin sanottujen kohdennettujen kalastelu- eli spear-phishing-hyökkäysten määrän kasvavan ja muuttuvan yhä uskottavamman näköisiksi.

”Sähköposti on edelleen erittäin tärkeä työkalu yrityksissä, jolloin se tulee suojata. Suomessa roskapostitrendi seuraa kansainvälistä trendiä, me täälläkin saamme hienolta näyttäviä tarjouksia kasinoilta tai joudumme luottokorttien tietokalasteluyritysten kohteeksi. Työsarkaa siis riittää”, Salmi toteaa.

Cisco Annual Security Report 2008 on ladattavissa täältä: http://cisco.com/en/US/prod/vpndevc/annual_security_report.html

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen asiantuntija Jari Salmi
jari.salmi (at) cisco.com

Alkuperäiset englanninkieliset tiedotteet:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_030309.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_121508.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.