Lehdistötiedote

18.02.2009

Cisco: Suomalaiset pk-yritykset panostavat verkottumiseen ja hakevat samalla kustannustehoa
Ciscon uusin julkistuspaketti parantaa pienten yritysten tietoturvaa, viestintää ja tallennusta

Suomalaiset pienet ja keskisuuret (pk-) yritykset kehittävät toimintaansa yhä verkottuneemmaksi uusien IT-työkalujen avulla ja hakevat samalla entistä parempaa kustannustehoa ja välitöntä käyttöönotettavuutta IT-ratkaisuiltaan. Cisco on esitellyt ratkaisupaketin, johon on koottu tietoturva-, viestintä- ja tallennusratkaisut nimenomaan pk-yritysten tarpeisiin. Uutuudet laajentavat myös Ciscon jälleenmyyjien mahdollisuuksia tarjota pk-asiakkailleen kokonaisratkaisuja, myös palveluna.

”Suomessa on pelkästään 1-19 hengen yrityksiä lähes 280 000 ja heidän liiketoimintatarpeensa ovat kansantaloutemme kannalta vähintään yhtä tärkeitä kuin suuryritysten. Suomalaiset pk-yritykset panostavat enenevässä määrin viestintä- ja ryhmätyö- eli Unified Communications -ratkaisuihin sekä tietoturvaan. Yksin UC-puolella arvioimme pk-investointien kasvavan 16 prosenttia elokuun 2008 ja heinäkuun 2009 välisenä aikana”, sanoo Suomen Ciscon myyntipäällikkö Pekka Numminen.

Suomalaisorganisaatiot ovat Euroopassa kärkisijoilla IT-ulkoistustrendissä, ja tämä yltää myös pk-yrityksiin. Pk-yritykset hakevat entistä enemmän kokonaispaketteja IT-järjestelmiinsä ja haluavat maksaa käytön mukaan keventääkseen IT-kustannusrakenteitaan niin tuoteinvestointien kuin ylläpidon osalta.

”Pk-yritykset haluavat keskittyä liiketoimintaansa. Ne haluavat joko helposti käyttöönotettavia ratkaisuja tai sitten hankkivat ratkaisut palveluna. Cisco-teknologia tarjoaa helposti asennettavia ja käyttöön otettavia kokonaisuuksia pk-yrityksille. Jälleenmyyjäkumppanimme ovat tässä tärkeässä ja vahvassa roolissa. Heillä on erinomainen suhde asiakkaisiin ja vahva tuntemus heidän liiketoiminnastaan. Näin he pystyvät tarjoamaan asiantuntevaa palvelua ja kokonaisratkaisuja suomalaisille pk-yrityksille”, Numminen jatkaa.

Nyt julkistetut Ciscon pk-uutuudet ovat:

- Cisco Spam and Virus Blocker -tietoturvalaite. Helposti asennettava ja käyttöönotettava laite, joka suojaa yritysjärjestelmän roskapostilta, viruksilta ja muilta sähköpostiuhilta 99-prosenttisesti.

- Cisco NSS2000 ja NSS3000 -verkkotallennusjärjestelmät. Cisco Small Business -sarjaan kuuluvat verkkotallennuslaiteet, joista on saatavilla sekä räkki- että pöytämallit. Tallennuskapasiteetti 2 tai 4 teratavua ja ne tukevat RAID-tasoja 0/1/5/10.

- Cisco Smart Business Communications (SBCS) versio 1.4. Helppokäyttöinen viestintä- ja ryhmätyöskentelykokonaisuus, joka tuo yritysjärjestelmän viestintäominaisuudet yrityksen etätyöntekijöille ja liikkuville työntekijöille. Langatonta tarjontaa on laajennettu, mukana on muun muassa Cisco SPA525G, ensimmäinen langaton WLAN-pöytäpuhelin, joka tukee myös Bluetooth-teknologiaa.

”Uudet pk-tuotteemme on suunnattu alle 250 käyttäjän organisaatioille. Tuote- ja ratkaisutarjonnan lisäksi meillä on erityisesti pk-yrityksille suunnattu tukipalvelu verkkosivuineen ja puhelinnumeroineen. Pk-yrityksillä on omanlaisensa haasteet, siksi haluamme tarjota juuri heille erityispalvelua”, sanoo Numminen.

Julkistettujen ratkaisujen suositushinnat alkaen:
Cisco Spam and Virus Blocker: 1 999 euroa (50 käyttäjää)
Cisco NSS2000 ja NSS 3000: 459 euroa
Cisco Smart Business Communications (SBCS) versio 1.4: 330 euroa (SPA525G-puhelin)

 

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
myyntipäällikkö Pekka Numminen
pekka.numminen (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_012609.html

Tuotekuvia on saatavilla osoitteesta:
http://www.netprofile.fi/pressphotos/cisco

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.