Lehdistötiedote

05.02.2009

Cisco julkisti tilikauden 2009 toisen vuosineljänneksen tuloksen
Pääjohtaja Chambers: “Ciscon talous vakaa erittäin haastavassa taloudellisessa tilanteessa”

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 24.1.2009 päättyneen tilivuotensa toisen vuosineljänneksen tuloksen. Ciscon liikevaihto toisella vuosineljänneksellä oli 9,1 miljardia dollaria, mikä on 7,5 prosenttia vähemmän kuin edellisen tilikauden vastaavalla vuosineljänneksellä (9,8 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden toisen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,5 miljardia dollaria eli 0,26 dollaria osakkeelta. Edellisen tilivuoden vastaavalla vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 2,1 miljardia dollaria eli 0,33 dollaria osakkeelta. GAAP-nettotulos laski 27 prosenttia.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden toisella vuosineljänneksellä 1,9 miljardia dollaria eli 0,32 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden vastaavalla vuosineljänneksellä oli 2,4 miljardia dollaria eli 0,38 dollaria osakkeelta.

“Ciscon taloudellinen vahvuus oli vakaa erittäin haastavassa taloudellisessa tilanteessa. Olemme edelleen tyytyväisiä pitkän tähtäimen visioomme ja strategiaamme laajentaessamme toimintaamme uusille markkina-alueille ja priorisoidessamme olemassa olevia mahdollisuuksiamme. Aiomme suunnata resurssimme yhä tarkemmin tulevaisuuden kasvumahdollisuuksiin, vaiheittain vähentää operatiivisia kustannuksiamme sekä samalla lujittaa edelleen asiakassuhteitamme, jotta voimme vahvistaa johtavaa markkina-asemaamme pitkällä tähtäimellä”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

Ciscon tuoreisiin ratkaisujulkistuksiin kuuluvat muun muassa uusi Cisco Aironet 1140 -sarjan langaton tukiasema. Lisäksi julkistettiin Cisco Aggregation Services Router (ASR) 9000 -reititinperhe, joka on suunniteltu tuomaan liityntäverkkoihin nykypäivän ja tulevaisuuden liikennemäärien ja palveluiden vaatimaa toiminnallisuutta perinteisissä kiinteissä sekä kaapeli- ja mobiiliverkoissa.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja lisätietoja saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/fin_020409.html

###

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.