Lehdistötiedote

30.01.2009

Cisco välittää verkon kautta vihreyttä
Cisco EnergyWise -teknologia auttaa vähentämään IP-verkossa olevien laitteiden energiankulutusta

Cisco tuo markkinoille uuden Cisco EnergyWise -teknologian, joka auttaa valvomaan, raportoimaan ja vähentämään IP-verkossa toimivien laitteiden energiankulutusta. EnergyWise-teknologia on osa Ciscon Catalyst-kytkimiä. Teknologiajulkistus tukee Ciscon ”Network as the Platform” -visiota, jossa tietoverkko toimii yhtenäisenä alustana kaikelle toiminnalle, nyt myös energiankulutuksen vähentämiselle.

”Älykäs tietoverkko auttaa hallitsemaan energiankulutusta. Uuden EnergyWise-teknologian ja avoimien rajapintojen avulla tietoverkon kautta hallittavien laitteiden energiankulutusta voidaan valvoa. Tämä tuo yrityksille merkittäviä säästöjä ja auttaa samalla vähentämään energiankulutusta ja kasvihuonepäästöjä. Koska IP-verkossa on paljon erilaisia laitteita IP-puhelimista ilmastointiin, ovat säästömahdollisuudet huimat”, toteaa Suomen Ciscon tekninen johtaja Tommi Saxelin.

Ensimmäisessä vaiheessa EnergyWise-teknologia kattaa IP-verkossa toimivat IP-puhelimet, videovalvontalaitteet, langattomat tukiasemat sekä Ciscon kytkimet.

”Pelkästään tämän ansiosta 1 000 IP-puhelimen ja 100 tukiaseman yrityksessä kyetään säästämään 84 000 kilowattituntia vuodessa, mikä vastaa kustannuksiltaan noin 10 000 euroa tai noin 2 500 henkilöauton vuosittaisia päästöjä. Kun teknologia laajenee ensi kesänä työasemiin, kannettaviin tietokoneisiin ja tulostimiin, säästöt kasvavat entisestään. Puhumattakaan siitä, että vuonna 2010 teknologia kattaa erilaiset IP-verkossa olevat talotekniikan, kuten lämmityksen, ilmastoinnin, valaistuksen ja hissien sekä kulunvalvonnan laitteet. Erityisesti Suomessa lämmityslaitteiden energiankulutusta vähentämällä syntyvät suurimmat energiansäästöt”, Saxelin toteaa.

Cisco julkisti myös ostaneensa Richards-Zeta Building Intelligence -yhtiön, joka valmistaa älykkäitä välikerrosohjelmistoja (middleware). Välikerrosohjelmistojen avulla voidaan hallita ja vähentää energiankulutusta talotekniikkaratkaisuissa, kuten valaistuksessa, hisseissä, ilmastoinnissa ja lämmityksessä. Richards-Zetan ratkaisut mahdollistavat avoimien rajapintojen avulla, että talotekniikka, IT-sovellukset ja Ciscon EnergyWise toimivat yhdessä. Richards-Zeta on tehnyt muun muassa Googlen palkintoja voittaneet Green Campus -ratkaisut.

Cisco EnergyWise-teknologia

  • Teknologia on Ciscon Catalyst-kytkimien ohjelmisto-ominaisuus, joka tulee saataville helmikuussa.
  • Avoimien rajapintojen avulla se voi valvoa reaaliaikaisesti tietoverkossa olevien laitteiden energiankulutusta, raportoida kulutuksen tasosta sekä auttaa kulutuksen vähentämisessä.
  • Samalla julkistettava Cisco Green Business Value Calculator tarjoaa työkalun sen laskemiseen, miten uudet Cisco-teknologiat (esimerkiksi TelePresence, WebEx ja Unified Communications -työkalut) voivat säästää kustannuksia ja auttaa vähentämään päästöjä.
  • Ensimmäisessä vaiheessa (Network Control, helmikuu 2009) voidaan valvoa tietoverkkoon liitettyjä IP-puhelimia, videovalvontalaitteita, langattomia tukiasemia sekä Ciscon Catalyst -kytkimiä.
  • Toisessa vaiheessa (IT Control, kesä 2009) tullaan kattamaan työasemat, kannettavat tietokoneet ja tulostimet.
  • Kolmannessa vaiheessa (Building Control, vuoden 2010 alussa) valvonta laajenee IP-verkossa toimivaan talotekniikkaan, kuten lämmitykseen, ilmastointiin, valaistukseen ja valvontajärjestelmiin.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen asiantuntija Reijo Mäkipää
reijo.makipaa (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_012709.html

Richards-Zeta Building Intelligence -yritysostosta lisätietoja Ciscon tiedotteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/corp_012709.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.