Lehdistötiedote

9.12.2008

Cisco: Päätelaitekanta on monimuotoistumassa myös Suomessa
Yhtiöltä uusi ryhmätyöskentelyä edistävä ratkaisupaletti

Cisco on julkistanut uuden ryhmätyökalujen ratkaisukokonaisuuden, jonka avulla yhtiöt voivat tehostaa liiketoimintaprosessejaan ja nopeuttaa innovaatiosykliään. Uutuuspalettiin kuuluvat Unified Communications 7.0, uusi TelePresence-pohjainen videoratkaisu sekä Cisco WebEx Connect -Web 2.0 -sovellusalusta.

Cisco arvioi tietoverkkopohjaisten ryhmätyöratkaisuiden markkinoiden potentiaaliksi 34 miljardia dollaria. Standardipohjaiset uutuudet istuvat liiketoimintasovelluksiin, olemassa oleviin IT-järjestelmiin ja muihin verkkopohjaisiin palveluihin. Tietoverkkoa alustana hyödyntäen ne lisäävät mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja viestiä ja ryhmätyöskennellä millä tahansa sovelluksella ja päätelaitteella.

”Tietoverkkoalustamme hyödyntää avoimia standardeja, jolloin esimerkiksi läsnäolotieto ja pikaviestintä ovat helposti integroitavissa yritysjärjestelmiin. Ciscon ryhmätyötarjonta mahdollistaa integroidun ja yhtäläisen käyttäjäkokemuksen, lähettää hän sitten tekstiviestejä tai osallistuu virtuaalikokouksiin”, sanoo Ciscon ohjelmistoyksikön johtaja Don Proctor.

Ryhmätyöskentelyn eri muotojen lisääntyessä Suomessa trendi näyttää kääntyvän matka- ja älypuhelimista kohti yritysten päätelaitekannan monimuotoistumista.

”Suomessa matka- ja älypuhelin johtavat tällä hetkellä yrityspäätelaitteiden markkinoita. Kuluneen puolen vuoden aikana on asiakasrintamalta kuitenkin alkanut kuulua, että tämä yhden päätelaitteen strategia on muuttumassa. Yritykset ovat alkaneet jakaa työntekijöilleen päätelaitteita sen mukaan, mitä heidän työrooliinsa parhaiten istuu. Voidakseen hyödyntää uusien ryhmätyökalujen, esimerkiksi yritysvideon, koko voimaa niiden pitää toimia missä vain, milloin vain ja millä päätelaitteella tahansa. Uutuutemme tuo tähän mahdollisuuksia”, kertoo Suomen Ciscon tekninen johtaja Jukka Nurmi.

Ciscon ryhmätyöskentelyuutuus on suunniteltu yhteensopivaksi liiketoimintasovellusten, päätelaitteiden ja verkkopohjaisten työkalujen kanssa mahdollistaen kuitenkin yrityksille oman tietoturvatason ja IT-käytäntöjen määrittämisen. Avoin arkkitehtuuri ja standardipohjaiset ohjelmointirajapinnat mahdollistavat liittämisen sovellus- ja verkon palveluihin sekä tukevat räätälöintiä, integroitavuutta IT-järjestelmiin sekä yhteensopivuuden kolmansien osapuolten sovellusten ja laitteistojen kanssa. Näin yritykset voivat rakentaa ryhmätyöskentelyyn omia mashup-kokonaisuuksiaan hyödyntämällä julkisia verkkopohjaisia työkaluja sekä omia yrityssovelluksiaan.

Avoin arkkitehtuuri mahdollistaa myös Ciscon ryhmätyöominaisuuksien jakamisen useisiin päätelaitetyyppeihin kuten Windows- ja Mac OS -työasemiin sekä eri käyttöjärjestelmiä käyttäviin matkapuhelimiin (Symbian, Blackberry, Windows Mobile).

”Ryhmätyöskentelyn avulla saadaan nopeasti ja helposti hyödynnettyä yrityksessä olevaa tietoa, ja se on kriittistä nykypäivän kiihtyvässä kilpailutilanteessa. Yritysjärjestelmän pitää näin ollen tarjota ryhmätyökaluissa yhtä hyvä käyttäjäkokemus, ja kokonaisuus pitäisi saada rakennettua mahdollisimman kustannustehokkaasti. Suomessa IT:tä ostetaan paljon palveluina. Uutuuskokonaisuutemme avoimuus ja modulaarisuus mahdollistavat sen, että yritys voi valita, miten järjestelmänsä koostaa. Näin kustannusrakennetta voi säädellä”, Nurmi jatkaa

Ciscon ryhmätyökalujen ratkaisukokonaisuuteen kuuluvat:

  • Cisco Unified Communications 7.0 – tuo lisäominaisuuksia sovelluskehitysympäristöönsä sekä mahdollistaa entistä paremman integroinnin Microsoftin ja IBM:n työpöytätuotteisiin. Lisäksi se tukee nyt myös Windows Mobile-, Symbian- ja Blackberry-mobiilikäyttöjärjestelmiä.
  • Cisco TelePresence Expert on Demand – TelePresence-virtuaalikokousratkaisun päälle rakentuvan kokonaisuuden avulla asiakkaat saavat helposti virtuaaliyhteyden asiantuntijapalveluihin. Se kokoaa yhteen Cisco TelePresencen sekä Cisco Unified Communications- ja Cisco Unified Contact Center -ratkaisut. Nyt voidaan esimerkiksi kutsua juuri oikea asiantuntija TelePresence-kokoukseen vastaamaan asiakkaan kysymyksiin. Näin esimerkiksi pankit voivat tarjota kuluttaja-asiakkailleen jokaisessa konttorissa henkilökohtaista palvelua, vaikka asiantuntija istuisikin toisessa toimipisteessä.
  • Cisco WebEx Connect – Web 2.0 -cloud computing -pohjainen sovellusalusta, jonka avulla yritykset voivat rakentaa mashup-kokonaisuuksia ryhmätyöskentelyyn. Siihen sisältyy muun muassa pikaviesti-, dokumentinhallinta-, kalenteri- ja keskusteluryhmäsovellus, jotka voidaan avoimien rajapintojen avulla liittää kolmansien osapuolten päätelaitteisiin synnyttäen yhden, yhteneväisen työtilan.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Jukka Nurmi
jukka.nurmi (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_092408.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.