Lehdistötiedote

8.12.2008

Tiedosta Cisco Managed Services -kumppani
Tiedon ja Ciscon yhteistyö tiivistyy UC-rintamalla

Tieto ja Cisco tiivistävät yhteistyötään viestintä- ja työryhmäratkaisuiden (Unified Communications, UC) alalla. Tieto käyttää Ciscon teknologiaa ja ratkaisuja alustana omille UC-palveluilleen. Cisco on sertifioinut nämä palvelut Ciscon Managed Services Channel Program (MSCP) -ohjelman ylimmän vaatimustason mukaisesti.

Yritysten viestintä- ja työryhmäratkaisujen alueella on nyt käynnissä merkittävä markkinamurros, johon Tieto ja Cisco nyt yhdessä tarjoavat ratkaisuja. Yhteistyö mahdollistaa integroitujen Unified Communications -palveluiden tarjoamisen osana Tiedon koko palveluvalikoimaa. Viestintä- ja työryhmäratkaisujen avulla asiakkaat voivat tehostaa tärkeimpiä liiketoimintaprosessejaan, kuten asiakaspalvelua, tilaus- ja toimitusprosessia, laskutusta tai yrityksen sisäistä ja ulkoista viestintää.

”Olemme panostaneet paljon yhdistettyihin viestintä- ja työryhmäpalveluihimme, joissa Tieto toimii integraattorina ja palvelutoimittajana. Cisco täydentää meidän palvelutarjontaamme tuomalla mukaan myös puhelinjärjestelmät ja mobiilipalvelut. Cisco on tällä alueella markkinajohtaja ja meille tärkeä kumppani. Olemme Ciscon ensimmäinen Managed Services -kumppani Pohjoismaissa”, sanoo Processing & Network -liiketoiminta-alueen johtaja Ari Karppinen Tiedosta.
 
”Viestintä- ja työryhmäpalveluidemme avulla organisaatiot voivat kehittää päivittäistä asiakaspalveluaan ja asiakassuhteiden hoitoa ja samalla säästää niin matkustamiseen, kokouksiin kuin tiedonhakuun kuluvaa aikaa ja kustannuksia. Erityisesti matkustamisen osalta viestintä- ja työryhmäpalvelut lisäävät myös yritysten ympäristöystävällisyyttä ja vähentävät niiden tuottamia hiilidioksidipäästöjä”, sanoo palvelukehityksestä vastaava johtaja Ari Kaukelin Tieto Processing & Network -liiketoiminta-alueelta.

”Ciscon ja Tiedon tavoitteena on kirkastaa asiakkailleen, että UC-ratkaisut tehostavat liiketoimintaa, parantavat tuottavuutta ja asiakaspalvelua. Viestinnän tehostuminen vaikuttaa myös liiketoimintaprosesseihin, joissa tiedonkulun nopeus ja joustavuus on usein pullonkaula. Muihin liiketoimintasovelluksiin oikein integroituna UC-ratkaisut helpottavat jokaisen työntekijän elämää ja auttavat keskittymään asiakaspalvelun ja kumppanitoiminnan parantamiseen”, toteaa Suomen Ciscon toimitusjohtaja Esa Korvenmaa.

”Odotamme paljon Tiedon yhteistyön tiivistymiseltä, sillä katsomme, että yhdessä meillä on paljon tarjottavaa yrityksille ja organisaatioille. Tieto on yksi Pohjoismaiden suurimmista IT-palveluiden tarjoajista ja heillä on vankka kokemus asiakasyritysten liiketoiminnan kehittämisestä erilaisten IT-ratkaisujen avulla. Ciscon Unified Communications -ratkaisut tuovat Tiedon tarjontaan juuri sellaisen lisän, jota asiakkaat tällä hetkellä kaipaavat liiketoimintansa tehostamiseksi”, toteaa Suomen Ciscon kumppaniliiketoiminnan johtaja Jaakko Hyttinen.

Tieto on sertifioinut Unified Communications -palvelunsa Ciscon Managed Services Channel Program (MSCP) -ohjelman ylimmän vaatimustason mukaisesti. Tämä oikeuttaa Tiedon käyttämään ”Cisco Powered Services” -mainintaa palveluidensa yhteydessä.

Cisco Powered Service -tason mukainen sertifiointi tuo huomattavia etuja palveluntarjoalle teknisesti, kaupallisesti sekä yhteisen myynti- ja markkinointityön kautta. MSCP-sertifioinnin myöntäminen edellyttää aina kumppaniyrityksen erityisen kattavaa auditointia ulkopuolisen, puolueettoman auditoijan toimesta.

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Kumppaniliiketoiminnan johtaja Jaakko Hyttinen
jaakko.hyttinen (at) cisco.com

Tieto Oyj, +45 2086 1420
Johtaja Ari Kaukelin,
ari.kaukelin (at) tieto.com

Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.  

Tieto
Tieto on palveluyhtiö, joka tarjoaa tietotekniikka-, tuotekehitys- ja konsultointipalveluja. Noin 16 000 asiantuntijaamme tekevät meistä yhden johtavista tietotekniikan palveluyrityksistä Pohjoismaissa ja tietyillä segmenteillä globaalin markkinajohtajan. Olemme erikoistuneet alueisiin, joilla asiakkaiden liiketoiminnan ja tarpeiden tuntemuksemme on syvintä. Vahva asiakaskeskeisyys ja pohjoismainen asiantuntemus erottavat meidät kilpailijoistamme.

Tieto on uusi brändinimemme 1.12.2008 alkaen. Yhtiön virallinen nimi on TietoEnator Oyj.
www.tieto.com