Lehdistötiedote

13.11.2008

SAP ja Cisco suojaavat globaaleiden organisaatioiden tiedot
Uusi Data Privacy -sovellus suojaa tietoverkoissa liikkuvan yritystiedon

SAP ja Cisco ovat esitelleet uuden yhdessä kehittämänsä sovelluksen, jonka avulla organisaatiot voivat entistä paremmin suojata tietoverkoissaan liikkuvan tiedon. Data Privacy -sovellus yhdistää SAP:n hyvän hallintotavan, riskienhallinnan ja säädöstenmukaisuuden ratkaisut (SAP solutions for GRC) sekä Ciscon älykkäät tietoverkkopalvelut. Sovellus auttaa organisaatioita linjaamaan IT-prosessit liiketoiminnan vaatimusten mukaisiksi.

Organisaatioiden muuttuessa enenevässä määrin globaaleiksi luottamuksellista liiketoimintaan ja henkilöstöön liittyvää tietoa liikkuu yhä enemmän tietoverkoissa ympäri maailmaa. Tiedon suojaaminen on tullut entistä liiketoimintakriittisemmäksi. Lisäksi uudet säädökset koskien muun muassa yksityisyyden suojaa, pankki- ja rahoitusalan toimintaa ja aineettomia oikeuksia pakottavat organisaatiot ottamaan käyttöön tehokkaampia tiedon suojaamiseen tarkoitettuja strategioita ja -teknologioita.

SAP:n ja Ciscon Data Privacy -sovellus mahdollistaa yritysverkoissa liikkuvan tiedon suojaamisen sekä paikallisissa että globaaleissa järjestelmissä. Sen avulla organisaatiot voivat tehostaa koko yritysverkon toiminnan läpinäkyvyyttä, hallittavuutta ja vastata uhkiin yhä nopeammin hyödyntämällä organisaation olemassa olevia IT-investointeja.

”Tämä Ciscon ja SAP:n yhteistyön uusin ilmentymä on tärkeä strateginen askel omien yhtiöidemme lisäksi myös asiakkaillemme. Suurasiakkaamme pääsevät hyödyntämään sekä SAP:n liiketoimintasovelluksia että Ciscon viestintä- ja tietoverkkoratkaisuja. Uudessa sovelluksessamme yhdistyvät sovellustason liiketoimintaälykkyys sekä tietoverkkotason transaktioälykkyys. Asiakkaat voivat yhteisen sovelluksemme avulla hallita riskejä ja suojata tietonsa entistä paremmin”, sanoo Ciscon Advanced Services -yksikön johtaja Bill Ruh.

”SAP tarjoaa asiakkailleen työkalut koko organisaation kattavaan riskienhallintaan sekä hyvän hallintotavan ja säädöstenmukaisuuden noudattamiseen. Cisco on viestintä- ja tietoverkkoratkaisuiden osalta johtava yhtiö. Heidän avullaan voimme tuoda GRC-ratkaisumme koko organisaation tietoverkon tasolle”, sanoo SAP:n Governance, Risk and Compliance -asioista vastaava johtaja Narina Sippy.

SAP:n ja Ciscon yhteinen sovellus tarjoaa asiakkaille integroituja tietoverkkopalveluita. Sen avulla organisaatiot voivat tehokkaammin varmistaa, että kaikki tieto vastaa organisaation tiedon suojaamisen käytäntöjä, oli se sitten sovellusten käyttämää tai organisaatioverkossa liikkuvaa. Ratkaisu määrittelee tietoturvakäytäntöjä sekä globaalisti että paikallisesti ja tukee niitä tietoverkkotasolla.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

SAP Finland Oy
myyntijohtaja Petri Niittymäki, puh. 040 750 0136
petri.niittymaki (at) sap.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_101408f.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi

SAP on maailman johtava integroitujen liiketoimintaratkaisujen* toimittaja. SAP tarjoaa ohjelmistoja ja palveluita, joiden avulla kaikenkokoiset yritykset yli 25 toimialalla voivat menestyä paremmin. SAP:lla on 75 000 asiakasta (sisältää Business Objects -yritysoston mukana tulleita asiakkaita) yli 120 maassa. SAP on listattu useissa eri pörsseissä, muun muassa Frankfurtin ja New Yorkin pörsseissä. Lisätietoja osoitteesta www.sap.com/finland.    

*SAP määrittelee liiketoimintaratkaisuihin kuuluviksi yrityksen resurssien suunnittelun ja siihen liittyvien sovelluksien hoitamisen.