Lehdistötiedote

6.11.2008

Cisco julkisti tilikauden 2009 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen
Liikevaihto kasvoi 8 prosenttia

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 25.10.2008 päättyneen tilivuotensa ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen. Ciscon liikevaihto ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli 10,3 miljardia dollaria, mikä on 8,1 prosenttia enemmän kuin edellisen tilikauden ensimmäisellä vuosineljänneksellä (9,6 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden ensimmäisen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 2,2 miljardia dollaria eli 0,37 dollaria osakkeelta. Edellisen tilivuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 2,2 miljardia dollaria eli 0,35 dollaria osakkeelta. Osakekohtainen nettotulos kasvoi 5,7 prosenttia, GAAP-nettotulos laski 0,2 prosenttia.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden ensimmäisellä vuosineljänneksellä 2,5 miljardia dollaria eli 0,42 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli 2,5 miljardia dollaria eli 0,40 dollaria osakkeelta.

”Ciscon liikevaihto ja tulos olivat hyviä erittäin haastavassa globaalissa taloustilanteessa. Meillä on selvä strategia liiketoiminnallemme tässä markkinamurroksesta. Suuntaamme ja keskitämme resurssimme, investoimme innovaatioihin ja vahvistamme entisestään asiakassuhteitamme ja autamme heitä menestymään”, sanoi Ciscon pääjohtaja John Chambers.

”Tietoverkon keskeinen rooli liiketoiminnan tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamisessa on olennaisempi kuin koskaan nykyisessä makrotalouden tilanteessa. Internetin ensimmäisessä aallossa autoimme asiakkaitamme parantamaan tuottavuuttaan ja kilpailukykyään. Nyt johdamme asiakkaitamme Internetin toiseen aaltoon, jossa voidaan kehittää uusia liiketoimintamalleja organisaation toiminnan nopeuden, skaalautuvuuden, joustavuuden ja tuottavuuden lisäämiseksi tietoverkon avulla”, Chambers jatkoi.

Tuoreimmat Ciscon ratkaisujulkistuksista olivat muun muassa Cisco Nexus 1000V -ohjelmistopohjainen kytkin, joka integroituu suoraan VMware-Infrastruktuuriin ja yksinkertaistaa verkkoinfrastruktuurin hyödyntämistä datakeskusten virtualisoinnissa. Lisäksi julkistettiin etätöiden tekemistä helpottava Cisco Virtual Office -ratkaisu, jonka avulla yritysten työntekijät pääsevät käsiksi kaikkiin tarvittaviin tietoihin ja työkaluihin, työskentelivätpä he sitten sivukonttorissa, kotonaan tai tien päällä.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja lisätietoja saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/fin_110508.html 

###

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.