Lehdistötiedote

4.11.2008

Telecom Italialta seuraavan sukupolven netti-tv-lähetyksiä
Ciscon ja Adoben teknologian avulla tv-ohjelmia voi seurata vaikka kannettavasta

Telecom Italia käynnistää tv-lähetysten välittämisen internetin kautta Ciscon alustan ja Adoben teknologian avulla. Ciscon CDS-IS-alusta (Content Delivery System with Internet Streaming) ja Adoben Flash streaming -teknologia mahdollistavat tv-ohjelmien välittämisen joko livenä tai on-demand-pohjalta. Katsojat voivat seurata lähetyksiä Telecom Italian Yalp!-internetportaalin kautta (www.yalp.it).

Videoiden katsominen internetistä eri päätelaitteiden kautta on yleistynyt huimasti. Katsojat odottavat myös internet-televisiossa yhä laadukkaampaa lähetystä, jota voi seurata eri päätelaitteilla kännykästä kotitietokoneeseen saakka.

Ciscon CDS-IS-alustan ja Adoben Flash-teknologian ansiosta Telecom Italia voi välittää laadukasta multimediasisältöä katsojilleen. Katsojat voivat seurata tv-ohjelmia esimerkiksi tietokoneeltaan, mikä vauhdittaa television ja internetin yhdistymistä. Koska CDS-IS-järjestelmä tukee kaikkia yleisimpiä välitys- ja latausformaatteja, Telecom Italia voi välittää ohjelmia missä tahansa lähetysmuodossa erityyppisiin päätelaitteisiin.

“Haluamme jatkuvasti kehittää asiakaspalveluamme ja parantaa tarjoamiamme asiakaskokemuksia. Ciscon CDS-IS-alusta ja Adoben Flash-teknologia auttavat nostamaan palvelumme uudelle tasolle mahdollistamalla joustavuuden ja skaalautuvuuden. CDS-IS mahdollistaa kustannustehokkaasti tv-sisällön tarjoamisen eri päätelaitteisiin”, toteaa Sandro Dionis Telecom Italian Network Development and Innovation -yksiköstä.

“Telecom Italia on menossa vauhdilla perinteisen television ohi. Kuluttajille ei enää riitä television katselu televisioruudulta. He haluavat valita katseluaikansa ja -paikkansa ja saada henkilökohtaisia elämyksiä eri päätelaitteiden välityksellä”, kertoo Kip Compton Ciscon Video and Content Platforms -liiketoimintayksiköstä.

“Ciscon CDS-IS-alusta ja Adoben Flash Media Server 3 yhdessä laajentavat asiakkaidemme liiketoimintamahdollisuuksia ja mahdollistavat interaktiivisuuden ja vaikuttavien kokemusten tarjoamisen kuluttajille. Ciscon ja Adoben yhteistyö mahdollistaa integroitujen ratkaisujen tarjoamisen sisällönvälittäjille. Yhteistyön ansiosta olemme askelen lähempänä visiota, jossa sisältöä voidaan tarjota missä tahansa, milloin tahansa ja mihin päätelaitteeseen tahansa”, toteaa Jim Guerard Adoben Dynamic Media -yksiköstä.

 

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_092908.html

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Adobe uudistaa käsitykset siitä, miten luovia ideoita ja sisältöä käsitellään – missä tahansa, milloin tahansa ja mitä tahansa mediaa käyttäen. Adobe Systems perustettiin vuonna 1982. Nykyisin Adobe on yksi maailman suurimmista ohjelmistoyrityksistä ja yrityksen palveluksessa on yli 6000 työntekijää. Vuonna 2006 Adoben liikevaihto oli 2,6 miljardia dollaria. Yrityksen laajimmin levinneisiin ratkaisuihin ja tuotteisiin kuuluvat muun muassa PDF-tiedostomuoto, Adobe Reader dokumenttien käsittelyyn, Macromedia Flash Player animaatioita ja videota varten sekä ammattivalokuvaajien ja graafisten suunnittelijoiden käyttämä kuvankäsittelyohjelma Adobe Photoshop. Lisätietoja osoitteesta www.adobe.fi