Lehdistötiedote

21.10.2008

Ciscon Smart Work -etätyökeskus tuo työpisteet, lastenhoidon ja muut palvelut kodin lähelle
- Puutarhakaupungista ei välttämättä tarvitsisi matkustaa minnekään

Cisco on avannut ensimmäisen Smart Work -etätyökeskuksen Amsterdamin Almereen. Keskuksessa on sekä yksittäisiä työpisteitä että ryhmätyötiloja, joissa ihmisillä on käytössään edistykselliset IT-työvälineet. Lisäksi tarjolla on muun muassa lastenhoitoa, lounaspaikkoja ja pankkipalveluita. Asukkaiden päivittäiset rutiinit helpottuvat, kun työpaikan lisäksi kaikki tärkeimmät palvelut on tuotu yhteen kodin lähellä sijaitsevaan keskukseen.

Amsterdamin keskustasta 20 kilometrin päässä sijaitsevaan Almeren etätyökeskukseen pääsee helposti ja nopeasti lähiympäristöstä kävellen, polkupyörällä ja julkisilla kulkuneuvoilla. Työmatkoihin käytetyn ajansäästön ansiosta ihmisten elämänlaatu paranee ja pitkistä yksityisautolla tehdyistä työmatkoista aiheutuvat hiilidioksidipäästöt pienevät. Keskus luo alueella kysyntää myös uudenlaisille palveluille.

”Suomessakin työmatkoihin käytetään päivässä pahimmillaan monta tuntia. Yksityisauto tai kaksi autoa on usein välttämättömyys perheelle, jos koti, vanhempien työpaikat ja lasten hoitopaikat tai koulut sijaitsevat kaukana toisistaan. Smart Work -keskus parantaa elämänlaatua vapauttaen perheille lisää vapaa-aikaa ja vähentää matkoista aiheutuvia ympäristöpäästöjä”, sanoo Suomen Ciscon toimitusjohtaja Esa Korvenmaa.

Smart Work -keskuksessa on panostettu erityisesti edistyneimpiin teknologioihin. Keskuksen työntekijöiden käytössä on esimerkiksi Cisco TelePresence -virtuaalineuvotteluratkaisu, joka luo todellisen läsnäolon tunteen. Edistyneiden viestintä- ja ryhmätyöratkaisuiden ansiosta yrityksen ja työntekijän fyysisellä sijainnilla on yhä vähemmän merkitystä, joten yksittäisellä yrityksellä voi olla työntekijöitä ympäri kaupunkia, maata tai jopa koko maailmaa.

”Smart Work -keskus on todella mielenkiintoinen konsepti. Se tuo uutta näkökulmaa viime aikoina Suomessakin kiivaasti velloneeseen kaupunkisuunnittelukeskusteluun. Etätyökeskuksia voisi meilläkin perustaa tulevaisuudessa esimerkiksi vaikka Nurmijärvelle, Vihtiin ja Tuusulaan. Tiedonvaihto ei ole enää syy siirtyä fyysisestä sijainnista toiseen, sillä kaikki tarvittava teknologia on jo olemassa. Nyt kyse on siitä, kuinka osaamme ottaa sen käyttöön oikealla tavalla”, sanoo Korvenmaa.

Smart Work -keskus avattiin äskettäin Amsterdamissa järjestetyn maailmanlaajuisen Connected Urban Development -konferenssin yhteydessä. Keskuksessa työskentelee ensivaiheessa Amsterdamin kaupungin, IBM:n ja HP:n työntekijöitä.

Smart Work -keskus on yksi Ciscon useista pilottihankkeista, jotka liittyvät Ciscon vuonna 2006 Clinton Global Initiative -tapahtumassa tekemään sitoumukseen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Connected Urban Development -ohjelmassa Cisco yhdessä kumppanikaupunkien San Franciscon, Amsterdamin, Soulin ja myöhemmin mukaan tulleiden Madridin, Lissabonin, Hampurin ja Birminghamin kaupunkien kanssa pyrkii ratkaisemaan kaupunkien ympäristöongelmia ICT-ratkaisujen avulla.

Lisää tietoa Smart Work -keskuksesta ja Connected Urban Development -ohjelmasta videoilta:
http://www.youtube.com/v/jiJ3s4qiHng
http://www.youtube.com/v/9K_Iwaf0Y5U
http://www.youtube.com/v/tqi9ra3cHoA

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_092308b.html

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi