Lehdistötiedote

10.9.2008

Cisco Virtual Office tuo toimiston kotiin tai tien päälle
- Tietoturvallinen ratkaisu myös helppo ottaa käyttöön

Cisco on julkistanut uuden Cisco Virtual Office -ratkaisun, jonka avulla etätöitä voidaan tehdä helposti ja turvallisesti. Yritysten työntekijät pääsevät kaikkiin tarvittaviin tietoihin ja työkaluihin käsiksi, työskentelivätpä he sitten sivukonttorissa, kotonaan tai tien päällä.

Suurten yritysten työntekijät työskentelevät yhä enemmän toimiston ulkopuolella. Cisco Virtual Office -ratkaisun ansiosta etätyökäytössä olevien teknologioiden ja palveluiden taso vastaa toimistossa työskentelyä. Ratkaisu tarjoaa myös tietoturvallisen pääsyn yritysten yhteisötyökaluihin sekä puheen ja videon välitykseen IP-verkossa.

Yritykset etsivät yhä joustavampia ja kustannustehokkaampia ratkaisuja. Öljyn hinnan noustessa ja energiakustannusten kasvaessa etätyön suosion arvellaan kasvavan. Näin ollen Cisco Virtual Office on ratkaisu tämän päivän haasteisiin. Lisäksi etätyönteon lisääntyminen pienentää kalliin toimistotilan tarvetta.

”Cisco Virtual Office antaa ihmisille valinnan mahdollisuuden tehdä työtä siellä missä haluaa. Monet suomalaiset ovat varustelleet kesämökeistään tasokkaan kakkosasunnon. Uuden ratkaisun myötä ihmiset voisivat tehdä työtä halutessaan esimerkiksi myös mökillään. Lisäksi etätyön avulla voidaan vähentää töihin liittyvän matkustamisen tarvetta ja siitä aiheutuvia päästöjä”, sanoo Suomen Ciscon tekninen johtaja Jukka Nurmi.

Cisco Virtual Officeen sisältyy muun muassa reititys-, kytkin-, tietoturva-, IP-puhe-, hallinta- ja langattomat teknologiat. Tietoturvallisen ratkaisun avulla voidaan hyödyntää video-, puhe-, data- ja langattomia palveluita.

”Suomalaiset ovat tottuneet tekemään liikkuvaa työtä matkapuhelimen avulla. Cisco Virtual Officen avulla data kulkee internetissä matkapuhelinverkon sijaan. Näin ollen se toimii missä vain, minne saa internet-yhteyden. Ratkaisu tehostaa ja helpottaa etätyöntekoa. Cisco Virtual Office sopii erinomaisesti myös kansainvälistyville suomalaisyrityksille, joilla on sivukonttoreita eri maissa”, Nurmi jatkaa.

Cisco Virtual Officen tekee erittäin helpoksi zero-touch-asetus. Asetuksen ansiosta ratkaisu määrittelee itse itsensä. Eri puolilla työskentelevien työntekijöiden työasemia voidaan hallinnoida yhdestä paikasta.

”Etätyönteon kynnyksenä pidetään edelleen sitä, että toimistolla on käytössä paremmat resurssit. Cisco Virtual Officen ansiosta kaikki tarvittavat resurssit saadaan käyttöön sijainnista riippumatta”, sanoo Nurmi.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tekninen johtaja Jukka Nurmi
jukka.nurmi (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_090908.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.