Lehdistötiedote

21.8.2008

Cisco yhdistää Linksys-tuotteet pk-yritysten kanavamyyntiin
Linksys-tuotteiden odotetaan Suomessa vauhdittavan pk-yritysten liiketoimintaa

Linksys ja Cisco liittyvät nyt aiempaa vahvemmin yhteen. Cisco yhdistää osan Linksys-tuoteperheestä ja myyntitoiminnasta tiukemmin omaan pienten ja keskisuurten yritysten (SMB) kanavamyyntiin. Yhdistymisen myötä Linksysin tuotteet ja palvelut tulevat osaksi Ciscon Channel Partner Program -kumppaniohjelmaa. Tämä laajentaa entisestään kanavakumppanien ulottuvilla olevaa tarjontaa ja sitä kautta mahdollistaa monipuolisempien ratkaisujen rakentamisen pk-yrityksille. 

”Linksys-tuotteista odotetaan suomalaisillekin pk-yrityksille kasvumoottoria. Kun Linksys-tuotteet ovat osaltaan vauhdittaneet yrityksen kasvu-uralle, niin integraation myötä yrityksillä on myös helposti käytettävissä Ciscon koko tuotetarjonta”, toteaa Cisco Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Korvenmaa. 

Cisco tavoittelee Linksys-tuotteiden avulla etenkin niitä pieniä yrityksiä, joissa tehokkaat ja tietoturvalliset verkot, yhteydet ja palvelut ovat jo tärkeässä roolissa ja vaativat selvästi enemmän ominaisuuksia kuin kuluttajille suunnatut ratkaisut. 

”Haluamme nyt panostaa pk-yrityksiin, sillä näemme pk-yritysmarkkinat erittäin tärkeänä kasvun kannalta. Näiden kahden kanavakumppaniohjelman yhdistäminen on asiakkaidemme ja kanavakumppaneidemme edun mukaista, sillä heillä on nyt enemmän vaihtoehtoja ja valinnanvaraa”, sanoo Korvenmaa.

Kanavakumppaniohjelmien integraatio on osa Ciscon pk-yritysstrategiaa, ja se keskittyy pääasiassa pienyrityksiin. Osana pk-strategiaansa Cisco perusti aiemmin kesällä pienyritysryhmän, jonka tehtävä on virtaviivaistaa pk-puolen toiminnot maailmanlaajuisesti. Ryhmä varmistaa, että pienyritysasiakkailla ja kanavakumppaneilla on pääsy viestintäalan kattavimpiin ja innovatiivisimpiin teknologiaratkaisuihin. Ryhmää johtaa kolme Cisco-veteraania, markkinointijohtaja Sue Bostrom, koko maailman kanavatoiminnasta vastaava johtaja Keith Goodwin sekä pienyritysteknologiatoiminnan johtaja Ian Pennell.

Linksysin yli 20 000 globaalia kanavakumppania voivat liittyä Ciscon ohjelmaan. Cisco tarjoaa kanavakumppaneilleen muun muassa demolaitteita, rahoitusta, myyntitukea, markkinointiresursseja sekä tunnukset Ciscon pienyritys-internetsivuille.

Siirtyminen uuteen, integroituun järjestelmään tapahtuu vaiheittain. Linksys-kumppani hakee käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä täyttää rekisteröitymislomakkeen. Rekisteröityminen vahvistetaan 48 tunnin sisällä.

Uusi kanavakumppaniohjelma ei vaikuta Linksysin kuluttaja-asiakkaisiin. Linksys pysyy jatkossakin Ciscon erillisenä, kuluttajaratkaisuihin erikoistuneena yksikkönä.

Lisätietoja Linksysin kanavakumppaneille: http://www.cisco.com/go/linksyspartner

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
myyntipäällikkö Rasmus Almqvist
rasmus.almqvist(@)cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_081208.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.