Lehdistötiedote

6.8.2008

Cisco julkisti tilivuoden 2008 tuloksen
Koko vuoden liikevaihto kasvoi 13 prosenttia

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 26.7.2008 päättyneen tilivuotensa neljännen vuosineljänneksen sekä koko tilivuoden 2008 tuloksen. Ciscon liikevaihto neljännellä vuosineljänneksellä oli 10,4 miljardia dollaria, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin edellisen tilikauden 2007 neljännellä vuosineljänneksellä (9,4 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden 2008 neljännen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 2,0 miljardia dollaria eli 0,33 dollaria osakkeelta. Edellisvuoden neljännellä vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 1,9 miljardia dollaria eli 0,31 dollaria osakkeelta. GAAP-nettotulos kasvoi 4,4 prosenttia.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden 2008 neljännellä vuosineljänneksellä 2,4 miljardia dollaria eli 0,40 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden 2007 neljännellä vuosineljänneksellä oli 2,3 miljardia dollaria eli 0,36 dollaria osakkeelta.

Koko tilikauden 2008 liikevaihto oli 39,5 miljardia dollaria, kun se tilikaudella 2007 oli 34,9 miljardia dollaria. Kasvua oli 13,2 prosenttia.

Yhtiön koko tilikauden 2008 nettotulos (GAAP) oli 8,1 miljardia dollaria eli 1,31 dollaria osakkeelta, missä on kasvua 12 prosenttia. Vastaavat luvut (GAAP) tilikaudelta 2007 olivat 7,3 miljardia dollaria eli 1,17 dollaria osakkeelta. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) tilikaudelta 2008 oli 9,6 miljardia dollaria eli 1,56 dollaria osakkeelta, kun se tilikaudella 2007 oli 8,4 miljardia dollaria eli 1,34 dollaria osakkeelta.

”Ciscon vuosineljännes ja koko tilivuosi oli vakaa. Tietoverkon merkitys liiketoimintaprosessien uudistamisessa ja tuottavuuden parantamisessa kasvaa yhä maailmanlaajuisesti. Markkinat ovat muutoksessa, ja hyödynnämme sen mahdollisuutena asiakkuuksiemme kasvattamiseksi”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

”Keskitymme teknologiainnovaatioihin, globaaliin ja liiketoiminnan kannalta kestävään johtamiseen ja toimintaan. Olemme siirtymässä Internetin seuraavaan aikakauteen, jonka aikana kasvu ja tuottavuus syntyvät Web 2.0 -teknologian mahdollistamasta tehokkaammasta ryhmätyöskentelystä”, John Chambers jatkaa. 

Tilikauden 2008 aikana Cisco vei päätökseen yrityskaupat langatonta verkkoteknologiaa valmistavan Cognion, yhteyskeskusten verkkopohjaisia Business Intelligence -raportointiratkaisuja tekevän Latigentin, langattomien Wimax-laajakaistateknologian ratkaisujen kehittäjän Navini Networksin, seuraavan sukupolven datakeskusratkaisuja kehittävän Nuova Systemsin sekä digitaalisten palvelujen hallintaratkaisuja valmistavan tanskalaisen DiviTechin osalta.

Ciscon tuoreisiin ratkaisujulkistuksiin kuului muun muassa uusi Cisco ASA 5580 Series Adaptive Security Appliances -tietoturvalaitteiden tuoteperhe. Cisco laajensi edelleen myös TelePresence-virtuaalineuvotteluratkaisunsa toiminnallisuutta. Cisco TelePresencen avulla voidaan nyt käydä virtuaalisia neuvotteluja myös eri organisaatioiden välillä.

Lisäksi Ciscon tuoreisiin ratkaisujulkistuksiin kuului muun muassa Aggregation Services Router (ASR) 1000 -reititinperhe, joka on nopea ja aiempaa monipuolisempi tuoteperhe teleoperaattorien ja suuryritysten tarpeisiin.

Cisco toi markkinoille myös uusia ominaisuuksia osaksi Cisco Digital Media System -viestintäratkaisuaan. Uutuuksiin kuuluu muun muassa interaktiivinen Enterprise TV -sovellus. Cisco Digital Media System on IP-verkkojen videopohjainen viestintäratkaisu, jonka avulla käyttäjät voivat helposti luoda ja hallinnoida videosisältöä verkossa ja jakaa sitä joko ”suorana lähetyksenä” tai tarpeen mukaan (on demand). Ratkaisun ansiosta erityyppiset organisaatiot voivat tehostaa reaaliaikaista, verkkopohjaista, ajasta ja paikasta riippumatonta yhteydenpitoa työntekijöiden, asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/fin_080508.html

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.