Lehdistötiedote

18.6.2008

Virtuaalineuvotteluratkaisu tehostaa etävuorovaikutusta:
Cisco TelePresence -tuoteperhe laajenee myös pientoimistoihin

Cisco on julkistanut kaksi uutta TelePresence-kokonaisuutta. TelePresence 500 on suunnattu pientoimistoihin ja yksittäisiin työpisteisiin. TelePresence 3200 tarjoaa mahdollisuuden suurempien virtuaalisten neuvotteluiden ja koulutustilaisuuksien järjestämiseen.

Ciscon virtuaalineuvotteluratkaisu tuo eri puolilla maailmaa työskentelevät samaan huoneeseen ilman matkustamista. Tämä parantaa yhteistyötä, tiimityöskentelyä, nopeuttaa päätöksentekoa, mahdollistaa virtuaalisesti kasvokkain tapahtuvat keskustelut sekä vähentää matkustamisen aiheuttamia haitallisia ympäristövaikutuksia.

Cisco TelePresence 500 koostuu 37 tuuman näytöstä, kamerasta, mikrofonista ja kaiuttimesta sekä valaistuskokonaisuudesta. Sen voi asentaa työpöydälle, seinälle tai jalustalle. Pienen koon vuoksi sitä voidaan käyttää esimerkiksi pientoimistossa tai työpisteessä, mikä mahdollistaa helpon osallistumisen virtuaalineuvotteluihin ja -tapaamisiin. Cisco TelePresence 500:ttä voi myös käyttää myös toisena näyttönä tai esimerkiksi Cisco Digital Media System -järjestelmän videonäyttönä.

Cisco TelePresence 3200:n avulla virtuaalitapaamiseen voi osallistua yhtäaikaa jopa 18 henkilöä yhdessä huoneessa. Kokonaisuus mahdollistaa suurempien tiimien virtuaalikokoukset toisen penkkirivin sekä takarivin lisäkameroiden ja -mikrofonien avulla. Yhdistämällä TelePresence 3200 -huoneita multipoint-toiminallisuutta hyödyntäen voi yhteen virtuaalipalaveriin osallistua jopa 288 ihmistä.

”Videon merkitys kasvaa organisaatioissa, ne ovat tehokas tapa viestintään ja tiedon jakamiseen. TelePresence on enemmän kuin videoratkaisu – se tuo osallistujat palaveriin aidosti ja tehostaa vuorovaikutusta sekä tiedon jakamista. Se toimii myös eri organisaatioiden välillä sekä useimpien muiden standardipohjaisten videoneuvottelujärjestelmien kanssa. Näin sen käyttömahdollisuudet ovat entistä laajemmat”, kertoo Cisco TelePresence Systems -yksikön johtaja Charles Stucki.

”Ryhmätyöskentely, joustava tiedon jakaminen ja henkilökohtainen vuorovaikutus ovat avainasemassa työn tekemisessä. TelePresencen kaltaisilla ratkaisuilla saadaan työnteko ja ajankäyttö tehokkaammaksi. Matkustamisen vähentäminen antaa myös ihmisille enemmän vapaa-aikaa”, sanoo Suomen Ciscon tekninen johtaja Tommi Saxelin.

Ciscon TelePresence on aidon vuorovaikutuksen tarjoava virtuaalineuvottelukokonaisuus. Sen avulla voidaan esimerkiksi pitää virtuaalikokouksia, jossa kaikki osanottajat tuntuvat olevan henkilökohtaisesti paikalla sijainnista riippumatta. Ratkaisun käyttö on yhtä helppoa kuin puhelimella soittaminen. Cisco TelePresence on ainoa täyden HDTV-tarkkuuden (1080p) ratkaisu, jossa on luonnollisen kokoinen kuva sekä monikanavainen äänitekniikka.

TeliaSonera otti ensimmäisenä Suomessa ratkaisun käyttöön syksyllä 2007. Elisa on juuri ottanut käyttöön TelePresence-ratkaisun, ja Ciscon Espoon toimiston oma TelePresence-huone on vastikään avattu.

 

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja tuotekuvia:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_051208b.html


Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

# # #

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.