Lehdistötiedote

8.5.2008

Ciscon ja Nokian mobiili yritysratkaisu valtaa markkinoita

Ciscon ja Nokian yhteinen Mobile Business Solution -ratkaisu kasvattaa suosiotaan yritysasiakkaiden ja kumppaneiden keskuudessa. Ratkaisulla on tällä hetkellä jo yli sata asiakasta tuotannossa ja koekäytössä se on yli 600 yrityksessä. Lisäksi ratkaisulle on yli 95 kanavakumppania.

Ciscon ja Nokian yhdessä kehittämä ratkaisu laajentaa langattoman IP-puhelimen Nokian E-sarjan älypuhelimiin. Se tarjoaa erinomaiset viestintä- ja ryhmätyömahdollisuudet erityisesti liikkuvaan työhön.

Cisco ja Nokia aikovat hyödyntää yhdessä kehitettyjä ratkaisuja myös itse. Cisco ottaa käyttöön Nokian E-sarjan älypuhelimia Euroopan ja Yhdysvaltojen myyntiorganisaatioissa sekä APAC-alueella. Voice over WLAN (VoWLAN) -ratkaisu on testikäytössä jo yli 3500 Ciscon työntekijällä ympäri maailmaa. Nokia ottaa käyttöön Ciscon Unified Wireless Network -ratkaisun toimistoissaan, laboratorioissaan sekä tehtaissaan.

”Mobile Business Solution tarjoaa liikkuvaan työhön parhaat mahdolliset puhe- ja datayhteydet. Sekä suuret yhtiöt että PK-yritykset, jotka ovat käyttäneet tai testanneet sitä ovat olleet hyvin tyytyväisiä”, sanoo Rauno Toivonen, Head of Communicate Go-to-Market, Nokia.

Ratkaisun ovat ottaneet käyttöönsä muun muassa Bielin kaupunki Sveitsissä, Maastrichtin kaupunki Hollannissa sekä amerikkalainen yritys Millipore. Nokian ja Ciscon yhteissertifikaatin saaneita kanavakumppaneita ovat muun muassa Telindus, Computacenter, Dimension Data, E2E ja T-systems.

”Ciscon ja Nokian tavoitteena on auttaa yrityksiä kehittämään liikkuvan työn hallintaa, turvallisuutta sekä joustavuutta, olivatpa työntekijät sitten kotona, toimistossa tai matkoilla. Asiakkaat voivat helposti käyttää haluamaansa viestintävälinettä eri tilanteissa” sanoo Olli Barsk, Sales Business Development Manager, Mobility Partners, Cisco Systems.

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Olli Barsk, Sales Business Development Manager
olli.barsk (at) cisco.com

Nokia, puh. 07180 34900
Viestintä

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi

Nokia on maailman johtava langattoman viestinnän yritys, joka vie eteenpäin yhdistyvän Internet- ja viestintäteollisuuden kasvua ja muutosta. Laajan matkaviestinvalikoimansa avulla Nokia tarjoaa ihmisille elämyksiä musiikin, navigaation, videon, television, kuvien, pelien ja langattomien yrityspalvelujen alueilla. Avainasemassa ovat kuluttajille suunnatut Internet-palvelut sekä yritysratkaisut. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.