Lehdistötiedote

7.5.2008

Cisco julkisti tilikauden 2008 kolmannen vuosineljänneksen tuloksen
Liikevaihto kasvoi 10 prosenttia

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 26.4.2008 päättyneen tilivuotensa kolmannen vuosineljänneksen tuloksen. Ciscon liikevaihto kolmannella vuosineljänneksellä oli 9,8 miljardia dollaria, mikä on 10,4 prosenttia enemmän kuin edellisen tilikauden kolmannella vuosineljänneksellä (8,9 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden kolmannen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,8 miljardia dollaria eli 0,29 dollaria osakkeelta. Edellisen tilivuoden kolmannella vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 1,9 miljardia dollaria eli 0,30 dollaria osakkeelta. GAAP-nettotulos pieneni 5,4 prosenttia. GAAP-tulokseen on kirjattu 246 miljoonan dollarin yrityskauppavaraus.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden kolmannella vuosineljänneksellä 2,3 miljardia dollaria eli 0,38 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden kolmannella vuosineljänneksellä oli 2,1 miljardia dollaria eli 0,34 dollaria osakkeelta.

Yhtiön tilikauden 2008 kuluneen yhdeksän kuukauden nettotulos (GAAP) oli 6,0 miljardia eli 0,97 dollaria osakkeelta. Vastaavat luvut (GAAP) tilikauden 2007 yhdeksän kuukauden ajanjaksolta olivat 5,4 miljardia dollaria eli 0,86 dollaria osakkeelta. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) tilikauden 2008 yhdeksältä kuukaudelta oli 7,2 miljardia dollaria eli 1,16 dollaria osakkeelta, kun se tilikauden 2007 vastaavalla ajanjaksolla oli 6,1 miljardia dollaria eli 0,98 dollaria osakkeelta.

”Ciscon vuosineljännes oli vahva. Tuloksemme perustana olivat innovaatiofokuksemme, laaja-alainen ja kasvava globaali toimintamme sekä tuloksentekovoimamme. Vahvuutemme perustuu ainutlaatuiseen tasapainoon liiketoimintojen ja teknologia-arkkitehtuurien kesken sekä siihen, että olemme keskittyneet pitkäjänteisesti strategiamme toteuttamiseen”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

”Näemme tietoverkon olevan organisaatioille strateginen voimavara tuottavuuden optimoimisessa ja yhteistyön tehostamisessa myös internetin toisella aikakaudella. Tietoverkko on myös innovaatioalusta, joka auttaa Ciscoa pääsyssä uusille markkinoille sekä vahvistaa ja laajentaa asemaamme niillä markkinoilla, joilla jo olemme”,  jatkaa Chambers.

Tilikauden 2008 kolmannella neljänneksellä Cisco ilmoitti ostavansa seuraavan sukupolven datakeskusratkaisuja kehittävän Nuova Systemsin.

Ciscon tuoreisiin ratkaisujulkistuksiin kuului muun muassa Aggregation Services Router (ASR) 1000 -reititinperhe, joka on nopea ja aiempaa monipuolisempi tuoteperhe teleoperaattorien ja suuryritysten tarpeisiin. Toinen merkittävä julkistus olivat uutuudet, jotka laajensivat Ciscon WAAS-sovelluskiihdytysperheen ominaisuuksia.

 Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja lisätietoja saatavilla osoitteessa:
 http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/fin_050608.html

###

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.