Lehdistötiedote

25.2.2008

Ciscolta langaton IP-puhelinverkko Outokummun Kemin kaivokseen
Yksi päätelaite puheliikenteeseen sekä muun tuotantotiedon lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Outokumpu Tornio Works on ottanut käyttöön Ciscon langattoman Voice over IP (VoIP) -puheratkaisun Kemin kaivoksessaan. Uuden WLAN VoIP -kokonaisuuden myötä kaivoksen kaikki puheliikenne ja tuotantotiedon siirto voidaan tehdä yhdessä tietoverkossa yhdellä henkilökohtaisella päätelaitteella koko kaivoksen alueella. Keskitetysti hallittu järjestelmä mahdollistaa myös uusien puhelinpalveluiden rakentamisen ja kehittämisen.

Outokummun Kemin kaivosta on kehitetty 1990-luvulta asti tulevaisuuden älykkääksi kaivokseksi. Jatkuvana tavoitteena on saada kaikki kaivoksen toiminnanohjauksen tieto kulkemaan yhdessä tietoverkossa. Kaivoksen tietoverkon saavuttaessa teknisesti riittävän kypsyysasteen myös kaivosalueen puheliikenne haluttiin samaan verkkoon.

Kaivoksen tunneliverkosto kulkee jopa 600 metriä maan alla. Sen kattaminen langattomalla tietoverkolla vaati paljon. Pitkäjänteinen suunnittelu sekä mainio perusinfra olivat tärkeässä asemassa. Langattomaan VoIP-ratkaisuun halusimme kumppaniksi tahon, jonka kanssa voimme tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä ja jonka ratkaisut perustuvat yleisiin standardeihin. Tietoverkkomme oli jo Ciscon kytkimille rakennettu, joten valinta oli luonteva, kertoo Outokummun Kemin kaivoksen järjestelmäkehityksestä vastaava Risto-Matti Toivanen.

Ciscon langattoman Voice over IP (WLAN VoIP) -ratkaisun myötä kaivoksessa jokaisella työntekijällä on käytössä yksi päätelaite puheen lisäksi myös muun tuotantotiedon lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Uuden kokonaisuuden kautta hallitaan muun muassa kaivoksen kulunvalvontaa, porakoneiden toimintaa, työohjeiden jakamista ja henkilöstön puhelinluetteloa. Jopa ruokalistojen välittäminen ja ruoan tilaamien hoituvat IP-puhelimella. Kokonaisuutta voidaan laajentaa kaivoksen tarpeiden mukaan.

Olemme käsittääkseni ensimmäinen kaivos maailmassa, joka hyödyntää WLAN-verkkoa koko kaivoksen toiminnanohjauksessa. Ja nyt myös puheliikenteessä koko kaivosalueella, sekä maan alla että päällä, Toivanen jatkaa.

Outokumpu Tornio Worksin Kemin kaivokseen rakennettu Cisco WLAN VoIP -kokonaisuus on Ethernet-pohjainen langaton puheratkaisu. Se koostuu 150:stä Cisco 7921 IP-puhelimesta ja 160:sta Cisco Aironet 1200 -sarjan tukiasemasta. Perustana on Cisco Call Manager -puheluprosessoinnin ohjelmistokokonaisuus sekä Cisco Voice Gateway -laite.

Tutustu Outokummun asiakastoteutukseen. Case Outokumpu.pdf


Lisätietoja:

Outokumpu Tornio Works, Kemin kaivos
Section Manager - IT Infrastructure and Services Risto-Matti Toivanen
Puh. (016) 453 550
risto-matti.toivanen (at) outokumpu.com

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Myyntipäällikkö Jukka Savolainen
jukka.savolainen (at) cisco.com

 

###

Outokumpu on kansainvälinen ruostumattomaan teräkseen keskittyvä yhtiö. Outokumpu Tornio Worksin Kemin kaivos on EU-alueen ainoa kromikaivos. Kemin kaivos tuottaa kromirikasteita ferro­kromitehtaan raaka-aineeksi. Outokumpu Tornio Worksiin kuuluvan kaivoksen henkilövahvuus on noin 130 henkilöä. Tämän lisäksi kaivoksella työskentelee noin 80 hen­kilöä eri urakoitsijoiden palveluksessa. Kaivoksen todetut malmi­varat ovat noin 50 miljoonaa tonnia. Lisäksi mineraalivarantoja on arvi­oitu olevan noin 90 miljoonaa tonnia. Vuotuinen louhinta tällä hetkellä on noin 1,1 miljoonaa malmitonnia vuodessa. Outokumpu Tornio Worksilla on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ruostumattoman teräksen tuotantoketju, joka alkaa Kemin kaivoksesta, jatkuu ferrokromi- ja terästehtaan prosessien kautta satamaan sekä Hollannissa sijaitsevaan jatkojalostuslaitokseen. Torniossa ja Keminmaassa työs­ken­telee yhteensä noin 2 400 henkilöä. www.outokumpu.com

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi