Lehdistötiedote

19.02.2008

Cisco rakentaa verkosta tehokkaan alustan sovellusten välittämiselle
Cisco ACE 4710 -kuormantasauskytkin ja Cisco WAAS -työpöytäohjelmisto sovelluskiihdytykseen laajentavat ANS-valikoimaa

Cisco on laajentanut Application Network Services (ANS) -valikoimaansa tuomalla markkinoille uusia tuotteita ja palveluita, joiden ansiosta verkosta tulee entistä tehokkaampi alusta sovellusten välittämiselle. Uutuudet nopeuttavat ja varmistavat liiketoimintakriittisten sovellusten toimintaa. Lisäksi ne auttavat parantamaan tuottavuutta sekä loppukäyttäjän käyttökokemuksia muun muassa nopeuttamalla erilaisten Web 2.0-sovellusten toimintaa.

“Julkistukset ovat uusi virstanpylväs matkalla kohti Ciscon datakeskus 3.0 -visiota. Älykäs tietoverkko laajenee alustaksi, joka mahdollistaa alati tehokkaampien sovellusten välittämisen. Sovellusten välittäminen tietoverkoissa auttaa tehostamaan asiakkaiden toimintaa ja parantamaan loppuasiakkaiden tyytyväisyyttä”, toteaa tekninen asiantuntija Lauri Toropainen Ciscosta.

Julkistetut uutuudet:
- Cisco Data Center Assurance Program for Applications (DCAP for Applications). Johtavien ohjelmistosovellusten (kuten Microsoft, Oracle tai SAP) toiminnan testaus ja validointi Ciscon tietoverkkoinfrastruktuurissa.
- Uudet ANS-tuotteet ja -palvelut: Cisco Application Control Engine (ACE)  4710 -kuormantasauskytkin, Cisco Wide Area Application Services (WAAS) Mobile -työpöytäohjelmisto, Cisco ACE XML Gateway Release 5.2 -ohjelmisto ja Cisco Advanced Services for application delivery -tukipalvelut.

Cisco Application Control Engine 4710: Virtualisointia ja vauhtia sovelluksiin

Cisco ACE 4710 -kuormantasauskytkin on suunniteltu tehokkaaseen datakeskuksen sovellusten välittämiseen ja optimoimiseen. Se auttaa varmistamaan liiketoiminnan jatkuvuuden parantamalla sovellusten saatavuutta. Lisäksi se tehostaa loppukäyttäjän työntekoa nopeuttamalla sovellusten toimintaa.

Cisco ACE 4710 auttaa myös alentamaan ICT-käyttökustannuksia minimoimalla datakeskuksen virrankäyttö- ja jäähdytystarpeita, mikä tukee nykypäivän tavoitteita ”vihreiden” datakeskusten rakentamiseksi. Cisco ACE 4710 -laite käyttää virtualisoitua arkkitehtuuria, jonka avulla voidaan eriyttää sovellus- ja palvelinfarmit sekä nopeuttaa sovellusten käyttöönottoa.

Cisco ACE 4710 on tarkoitettu pieniin ja keskisuuriin ympäristöihin ja se täydentää tuoteperheessä ennestään ollutta Cisco Catalyst 6500 ACE-moduulia, joka on tarkoitettu suuriin ympäristöihin. Cisco ACE 4710 nostaa sovellusliikenteen vauhdin 1 tai 2 gigabittiin sekunnissa (Gbps) hankitusta lisenssitasosta riippuen ja voidaan jakaa jopa 20 virtuaaliseksi laitteeksi. Ciscon patentoitu FlashForward-kiihdytysteknologia auttaa eliminoimaan verkon viiveet, joita saattaa syntyä muun muassa erilaisten sulatettujen web-objektien, kuten JavaScript-tiedostojen kanssa. Tämän ansiosta web-sovelluksien nopeus voi parantua jopa 500 prosenttia.

Lisäksi Cisco on tehnyt ohjelmistopäivityksen ACE XML -yhdyskäytävään, joka prosessoi ja turvaa XML-liikennettä hyökkäyksiltä esimerkiksi palvelukeskeisissä arkkitehtuureissa (SOA) sekä Web 2.0 -palveluita tarjoavissa tietoverkoissa. 

Cisco WAAS Mobile: Nopeutta mobiilikäyttöön

Cisco WAAS Mobile laajentaa entisestään Ciscon WAAS-sovelluskiihdytysperheen ominaisuuksia. Uusi työpöytäohjelmisto nopeuttaa Transmission Control Protocol (TCP) -pohjaisten sovellusten toimintaa WAN-verkoissa, mistä hyötyvät erityisesti liikkuvaa työtä tai etätyötä tekevät käyttäjät.

Ratkaisu koostuu työpöytä- sekä palvelinohjelmistosta ja voidaan helposti asentaa ilman työasemien, tiedosto- tai sovelluspalvelinten tai verkkoinfrastruktuurin uudelleenkonfigurointa ja säilyttää olemassa olevat tietoturvakäytännöt.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_012208e.html

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, puhelin 0204 7061
Lauri Toropainen, tekninen asiantuntija
lauri.toropainen (at) cisco.com

###

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi